Acte pentru dovedirea incapacitatii de plata

Acte pentru dovedirea incapacitatii de plata | Autor: Anny

Link direct la acest mesaj

Ce acte trebuie sa depuna o firma la casa de pensii pentru a dovedi ca nu este in stare sa plateasca angajatului indemnizatia de pe contractul de asigurare suplimentara?
Eu am contract de asigurare, firma la care lucrez este mica si nu isi acopera suma prin cas-ul datorat.
As vrea sa am toate informatiile pentru a putea sa-i conving sa faca demersurile necesase la casa de pensii astfel incat sa nu raman fara bani.

Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ceea ce spui tu nu este corect. Astfel de cazuri se intampla destul de frecvent cand sumele datorate de firme (angajatori) catre CJPAS sunt mai mici decat sumele pe care ar trebui sa le plateasca catre asigurati in numele CJPAS. Dar conform legii au obligatia sa intocmeasca ordinul de incasare nu de plata de data aceasta privind CAS de incasat, nu de platit pe care sa il depuna la banca si CJPAS au obligatia sa plateasca aceste sume in contul firmei. Recomand pentru astfel de situatii deschiderea de conturi de trezorerie pt marirea rapiditatii incasarii fiind conturi interne de trezorerie atat pt platitor (CJPAS) cat si pt. beneficiar (angajatorul) si deschiderea de cont de banca personal pt asigurata astfel incat abgajatorul sa poata plati asigurarea din trezorerie in contul personal. Desigur toate acestea sunt doar variante.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Draguta de contabila de la noi m-a "rugat" sa ma interesez eu cu ce acte trebuie sa se duca la Casa de Pensii deoarece ea este foarte ocupata........si nu-si poate permite sa piarda din pretiosul ei timp stand pe la cozi.

Asa ca poate imi spune cineva cu ce acte trebuie sa dovedeasca o firma ca nu poate plati asigurarea suplimentara a angajatului si care sunt procedurile de incasare a banilor astfel incat acestia sa ajunga la mine.....

O sa trec si eu pe la casa de pensii, dar daca pana aunci ar putea cineva sa-mi dea astfel de detalii.......m-ati ajuta tare mult.
Doamna contabila de la noi se pare ca nu ia in considerare ca sunt in luna a 8-a si ca nu e prea confortabil nici pentru mine sa stau acolo pe la cozi si sa-i fac treaba.

Mergi la inceput

Nu ai citit ce am scris mai sus. Listeaza raspunsul daca doresti si transmite-l contabilei. Hmmm ar fi trebuit sa stie totusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Crede-ma Marius, ca am citit raspunsul tau si i-am si spus contabilei despre ce ai zis tu.
Ma rog, ideea este ca nu am cu cine ma intelege si avand in vedere faptul ca nu intentionez sa ma mai intorc la aceasta firma atunci cand ma voi hotari sa termin concediul de crestere a copilului am zis sa ma despart de ei intr-un mod civilizat si fara sa ne certam. Fiind o firma foarte mica, "doamna" contabila nu vrea (asta e cuvantul) sa se deranjeze, asa ca nu-mi ramane decat sa ma interesez eu ce trebuie sa faca firma ca sa isi recupereze banii (din pacate trebuie sa o fac, pentru ca la randul meu vreau sa beneficiez de aceasta asigurare suplimentara)

Mergi la inceput

Tu personal nu ai ce sa faci decat sa soliciti firmei sa iti plateasca indemnizatia legala, iar ei au obligatia sa intocmeasca in termen legal actele prevazute de lege pt a putea incasa banii respectivi de la casa de asigurari. Daca nu o fac inseamna ca nu ii intereseaza sa incaseze acesti bani dar problema aceasta nu mai este a ta. Daca insa nu iti platesc indemnizatia si refuza sa o faca ai dreptul sa te adresezi casei de asigurari sau camerei de munca. Exista un serviciu specializat pentru aceasta. Sunt drepturile tale legale.

Mergi la inceput