Taxa fixa pentru vizitele la medic

Taxa fixa pentru vizitele la medic | Autor: Adrianaa

Link direct la acest mesaj

http://www.gardianul.ro/2007/08/01/societate-c12/taxa_fixa_pentru_vizitele_la_medic_retete_compensate_si_spitalizare-s98796.html

Chiar daca avem asigurari de sanatate tot trebuie sa platim aceasta taxa? Liste peste liste de prioritati, plata pentru spitalizare se face si in conditiile in care ai asigurare de sanatate la stat? Se restrange tot mai mult lista gratuitatilor la care ai dreptul prin aceasta asigurare, oare ce o mai urma?

www.omfm.ro/docs/asigurari_medicale_analiza_comparata.pdf" target="_blank">asigurari medicale - analiza comparata

istorioare cu talc (pentru copii)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Daca asta ar face serviciile medicale mai facile sau o oarecare ordine in haosul exitent, n-as avea nimic impotriva..dar am eu o banuiala ca acesti bani n-or sa ajunga unde tb ci in buzunarele altora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Foarte bine ca baga taxa....acum poporul nu o sa mai bage plicul odata ce a platit la casierie. Si o sa faca si scandal daca ii baga pe altii in fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Daca baga taxa asta, atunci sa ma si lase sa-mi aleg eu unde dau carutza de bani care merge 'cica' la sistemul de ... hmmm... sanatate. Cu siguranta nu as opta pentru sistemul de stat. Pai adica cum, eu asigurarea aia medicala pentru ce o mai platesc? Daca tot ma pune sa platesc la fiecare vizita la medic si pentru fiecare reteta compensata?
Raman la atat, ca oricat as fi de pasnica, daca ajung sa-mi exprim aici parerile despre sistemul nostru sanitar si extramirabolabilul ministru sigur ma aleg cu excluderea pe viata de pe forum.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by Alynutza

[font=Comic Sans MS]Daca baga taxa asta, atunci sa ma si lase sa-mi aleg eu unde dau carutza de bani care merge 'cica' la sistemul de ... hmmm... sanatate. Cu siguranta nu as opta pentru sistemul de stat. Pai adica cum, eu asigurarea aia medicala pentru ce o mai platesc? Daca tot ma pune sa platesc la fiecare vizita la medic si pentru fiecare reteta compensata?

okay...nu mai dai banii la sistemul de stat...dar apoi in caz de accident de masina la constanta ce faci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Acelasi lucru se intampla si in Norvegia, platesc asigurare de sanatate dar si fiecare consultatie la doctor inainte si dupa primirea rezultatelor, plus analiza in sine se plateste unde se face.
Nu am inteles din articol cat este taxa, in Norvegia este minim 70 Ron.

Otilia, Vlad si Ana Maria (18 Decembrie 2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia52 spune:

O sa moara multa lume... cati amarati de pensionari isi permit sa plateasca taxe?!? Din pensia de mizerie 450 RON (intretinere, lumina, telefon, mancare etc.??) sa mai platesti si aceasta taxa??
E prea de tot! Oricum daca te duci la medic si nu-i duci nimic nici nu se uita la tine, iti da o reteta in scarba si atata tot... nu o tensiune luata, nimic. Daca ii dai ceva si nu e consistent, la fel... pai de unde sa scoatem bani daca nu avem??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by Alynutza

[font=Comic Sans MS]Daca baga taxa asta, atunci sa ma si lase sa-mi aleg eu unde dau carutza de bani care merge 'cica' la sistemul de ... hmmm... sanatate. Cu siguranta nu as opta pentru sistemul de stat. Pai adica cum, eu asigurarea aia medicala pentru ce o mai platesc? Daca tot ma pune sa platesc la fiecare vizita la medic si pentru fiecare reteta compensata?

okay...nu mai dai banii la sistemul de stat...dar apoi in caz de accident de masina la constanta ce faci?

Exista asigurare privata speciala pentru caz de accident/boala (ca un fel de Casco pentru masina, na) care iti asigura plata zilelor de spitalizare in caz de ceva. Si nici macar nu e scumpa (undeva la 250 de ron/an).

Otilia si totusi, asigurarea de sanatate ce include? Daca nici macar o amarata de reteta compensata nu mai poti lua fara sa dai bani? Are dreptate Lucia, eu oricum apelez rar la sistemul de stat, prefer sa merg la privat si sa nu-mi fac nervi degeaba, dar sunt o gramada de batrani cu pensii mizere care o sa dea pe pere ce iau pe mere (ei merg sa-si ia retete compensate pentru ca nu au cu ce sa plateasca pretul intreg pe medicamente, de unde sa mai scoata bani sa plateasca si pentru reteta?).
Rezolvarea (macar partiala) a problemelor din sanatate ar fi sa se vireze intr-adevar in conturile sanatatii banii pe care ii dau contribuabilii in acest scop si nu sa ajunga sa plateasca delegatiile in strainatate ale parlamentarilor sau mai stiu eu ce.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

ok, taxa fixa sa fie, dar atunci sa mi se scada suma pe care o platesc la asigurari, cata vreme mi se reduc si serviciile oferite.
au gandit-o mult, cum isi imagineaza ca se descurca pensionarii? eu nu le-as cere lor taxa pt retete si anumite analize,ca au muncit o viata si au tot cotizat, plus ca acum chiar nu au de unde sa scoata; de fapt, as lasa gratuitate si pt copii, si sa achite doar salariatii, cu conditia ajustarii corespunzatoare a sumelor.

visez, nu?

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Foarte bine ca baga taxa....acum poporul nu o sa mai bage plicul odata ce a platit la casierie. Si o sa faca si scandal daca ii baga pe altii in fata.

Da , da - vezi sa nu . Taxa asta e bagata in Ungaria de mai bine de 1 an dar asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa dai plicul sau cadoul la medic , iar cei de la chirurgie sunt cei mai nerusinati ca iti cer bani in fata (in Ungaria).

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia52 spune:

Am cunoscut o familie de pensionari cu pensia asa de mica, incat nu-si puteau permite sa-si cumpere lunar medicamentele pentru inima de care aveau atata nevoie. Si cum credeti ca procedau?? Cumparau cu randul, unu o luna si celalalt luna viitoare. Cand unu dintre ei facea pauza aceea mare de o luna micsora doza de medicament.
Dupa un timp am intalnit doar sotia... imbracata in doliu... fusese mai rezistenta cu doza de medicamente micsorata.
Ca ei sunt miii...

Mergi la inceput