recuperare greutate
Buna fetelor.
Sunt mamica unei fetite superbe de 7 saptamani insa sunt disperata sa imi recapat macar greutatea pe care am avut-o inainte de nastere. In timpul nasterii am luat in greutate cam multicel, 15 kg din care de 5 am scapat la nastere. Intre timp am mai pierdut inca 5 kg renuntand la dulciuri (nici macar o bucatica de ciocolata) si bauturi dulci. Imi doresc f mult sa slabasc insa fac din ce in ce mai greu fata tentatiilor mai ales ca sotul meu consuma cantitati industriale de ciocolata. Astazi mi-am calcat pe inima si am mancat si eu 8 buc precum si alte alimente interzise, adica am cam dat iama prin bucatarie. Mi-ar fi mult mai usor daca as avea alaturi cateva colege de suferinta. Imi doresc tare mult ca pana la botez sa scap de cele 5 kg ramase. Va inscrieti?
Raspunsuri
iuliana_2007 spune:
Si eu imi doresc sa scap de kg in plus.Eu am luat 24 de kg la nastere si au trecut 4 luni de atunci si am dat deabea 11 jos.Problema a fost la mine ca am nascut prin cezariana si efort 0.Acum am inceput sa fac tae bo si pilates combinat dar de la mancare nu am cum sa ma abtin pt ca inca alaptez,dulciur mananc destul de rar dar e greu cu kg astea.
Ce propui sa facem?Ai vreo idee?
Mai sunt discutii despre asa ceva pe forum.Acolo sunt multe mamici care vor sa slabeasca.
Numai bine.
"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."
poze
Annie80 spune:
feltelor, alaptatul ajuta foarte mult la recuperarea greutatii initiale. eu dupa 1 an si 3 luni de alaptat mai am doar 3 kile in plus , ceea ce nu ma deranja prea mult, numai bine ca am inceput supravegherea lui bb care incepuse sa alerge, si eram tot timpul in miscare....am dat jos 4in loc de doua , si acuma le vreau inpoi
E adeverat ca dupa 35 de ani kilogramele in plus sun mai capoase si se dau mai greu jos, sau chiar de loc?
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
R_MARCE spune:
Salut
ma bag si eu in seama. Fetita mea are 5 luni si un pic. Am luat 30 kg in sarcina si am dat jos pina acum 23. Mai am 7 sa ajung la greutatea de inainte sa ramin gravi si fo' 11 sa ajung la greutatea mea ideala.
Astea ultimele se dau cel mai greu, la naiba!
Si eu am nascut prin ceza dar m-am refacut f repede si la o luna de la op am mers la salon pt electrostimulare (cu acordul dr, bineinteles). Am inceput cu sedinte din astea usor-usor, fara a forta muschii abdominali (ceilalti erau ok, no probl). Am dat jos destul de mult in cm si cu un pic de regim, dar nu mare lucru, am dat si ceva kg. Din pacate, nu am avut suficient timp sa ma tin k lumea de sedintele de electro pt k nu am cu cine sa o las pe pitica. (obisnuiam sa fac cu schimbul cu alta mamica, k sa mergem pe rind la salon, dar de ceva vreme mamica respectiva a inceput lucrul deci am ramas singura).
Intr-adevar, alaptatul slabeste...dar dak ai materialul bun pt alaptat. La mine nu a fost sa fie, sau nu mare lucru.
Dak nu mai alaptezi, sint si alte solutii...diete, pastile etc. dar numai si numai dak nu mai alaptezi!
Acum sint pe pastile, pt k nu sint in stare sa ma tin de o dieta prestabilita. (nu k nu as avea vointa, dar ma omoara regulile de a minca, orele, gramajul...etc). O sa vad cind voi ajunge acasa ce s-a intimplat, k aici unde sint nu am cintar.
Vali_pa sa iti traiasca fetitza! Nu stiu de ce te plingi, k stai f bine la capitolul greutate. Numai 5 kg de dat jos nu e mult. Stai calma, k nu se dau peste noapte. Ai numai 7 sapt de cind ai nascut. O sa le dai jos in cel mult 3 luni! Mult succes!
iuliana_2007 spune:
La mine au trecut 4 luni de la nastere si nu am mai dat nici un kg jos.Ce credeti ca este mai bine sa fac,sa merg la sala(trebuie sa tin cont de operatie),sa fac masaji,sau electrostimulare?
Ce ma ajuta mai mult sa dau jos?
"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."
poze
TOMALAVINIA spune:
vali_pa, cred ca vrei sa scapi de kg peste noapte! Asa si eu, dar nu e asa de usor. In primul rind, mai ai putin de dat jos, nu te speria, se duc incet, incet.
Eu alaptez si mai am de dat 4 kg (asta ca sa ajung la greutatea dinainte de a ramine gravida cu cea de-a doua fata, si 10 sa ajung ca si ininte de sarcini).
Stii cum se spune TI-A TREBUIT 9 LUNI SA DEVII MAMICA SI TOT ATITIEA LUNI ITI TREBUIESC SA DEVII FEMEIE.
Rabdare pina se regleaza un pic metabolismul!
miria_cristina spune:
Eu zic, cu toate ca te inteleg perfect, sa nu te grabesti.
Si eu am avut 30 si cevade kg in plus in sarcina si am slabit dupa cateva luni foarte tare. Ajunsesem mai slaba decat eram cand am ramas gravida, dar eram si extrem de slabita.
Organismul se reface in ritmul lui si are nevoie de o perioada de recuperare, convalescenta.
Si asa, dupa o sarcina ai imunitatea foarte scazuta, nu mai incerca sa ti-o diminuezi si tu.
Daca nu faci excese culinare vei vedea ca o sa dai jos kg care te deranjeaza. Plus, sa tii regulile de baza in orice dieta: fara dulciuri exagerat de multe, prajeli, fainoase in exces, bea multe lichide si fa miscare.
Dar sunt sigura ca miscare si nedormit ai din plin, deci...ai nitzica rabdare.
Daca dupa 1/2 an de la nastere nu ai dat jos destul cat sa te linistesti in privinta asta poti tine o dieta mai drastica, dar nu acum.
Intotdeauna si pentru aproape orice care trebuie sa-si reintre in normalitate oamenii de specialitate considera ca trebuie sa acorzi cel putin timpul egal cu cel care ti-a luat ca sa ajungi in situatia critica.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Sabina spune:
mi se pare ca exgerezi.
pana la 6 luni nici vorba de cura de slabire, e total contraindicata.
ultimele 5 kile se dau jos f lent, prin alaptat si mancat fara excesse.oricum mancaruri grele nu poti manca, pt ca fac rau lui bb.
Nici mezelurile nu sunt bune, atatea E-uri si nitriti in laptic.
Stai calma ca esti f bine , 10 kile in 7 sapt e nemaipomenit.
:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
vali_pa spune:
Multumesc pentru sfaturi si incurajari. Sunt disperata pentru ca in adolescenta am avut probleme cu greutatea si f greu am reusit sa ajung la o greutate normala pentru inaltimea mea. In principiu eu slabesc greu fara sa fac excese, fara sa manac dulciuri si paine cu toate ca si alaptez. De exemplu, la sf sapatamnii trecute aveam 55 kg dupa care intr-o zi mi-am facut de cap cu o ingheata si niste fulgi de porumb. Rezultatul: a mai rasarit un kg pe mine.
Si cand ies la plimbare cu fetita si vad numai mamici trase prin inel devin si mai crizata.
In nici un caz nu voi tine o cura de slabire ci am decis sa fac si mai multa miscare 30-40 min / zi de exercitii fizice pt picioare si fund (acolo s-au localizat minunatele kg). Ma gandesc sa imi cumpar si un stepper simplu. Credeti ca este eficient?
Ma uit la dulapul plin de haine pe care nu pot sa le folosesc si ma apuca disperarea.