caut cresa in franta....
de data asta revin cu un subiect pe care sper sa il incadrez la rubrica cuvenita...abia acum am reusit sa invat sa folosesc acest site!Deci...sunt tot eu cea din Franta si as vrea sa stiu cum as putea sa imi inscriu aici copilul(de 2 ani)la o gradinita sau la o cresa si ce sanse am ca sa ii gasesc repede un loc?
Raspunsuri
Aurelia spune:
Nadia mai intii de toate "Bine ai venit" eu nu te-am remarcat pina acum deaceia i-ti adresez urarea abia acum,sa-ti raspund la intrebarea ta ar fi cam asa :sa gasesti un loc la o cresa s-au la o gradinita cit mai repede depinde de zona unde locuiesti,de departamentul s-au orasul unde esti,ce vreau sa spun este ca de exemplu aici la mine intr-un orasel cu 7000 de locuitori si vreo trei gradinite ,eu trebuie sa-l inscriu pe Luca anul acesta pentru anul viitor in septembrie cind va face doi ani si jumatate,sint zone atit de aglomerate incit trebuie sa-l inscrii la gradinita inca de la nastere ca sa apuci loc s-au alte zone unde poti sa ai norocul sa gasesti imediat ,in orce caz perioadele de incepere a anului scolar(sa zicem asa)este in septembrie si de paste ,deci daca ai sansa sa gasesti ceva imediat ,imediat inseamna ca va putea merge incepind din luna septembrie(eu vorbesc acum de gradinite nu de crese)si numai daca bebita a implinit doi ani si jumatate ,despre crese nu pot sa te ajut prea mult caci cresa noi nu avem aici ,toate mamicile care lucreaza folosesc sistemul de "nunu"s-au "nurice",deci o bona agreeata de stat cu ceva cursuri de calificare care are in grija unul s-au maxim patru bebelusi ,la "nurice" poti sa-l dai si de la doua luni daca ai incredere,pe la noi insa cam toate sint aglomerate ,aveam si eu nevoie de una pt o perioada mai scurta si cam din 50 pe care le-am sunat jumatate mi-au zis ca nu mai au loc in schema pina in 2005! asa este pe aici pe la noi ,acum nu stiu tu in ce departament esti si cum se procedeaza pe acolo,da-ne mai multe amanunte despre tine ca sa te putem ajuta "mai la obiect" sint sigura ca toate mamicile de aici te vor ajuta cu placere,te pupic si-ti urez sedere placuta printre noi,
AuraGalerne
Aurelia spune:
Nadia am vazut ca ai scris pe "lista" ai primit ceva raspunsuri ca eu nu am vazut?trebuia sa pui titlu subiectului caci cei de pe lista cum nu te cunosc cred ca l-au sters fara sa-l deschida !!!!!!!te-am sunat si ti-am lasat mesaj pe robot,poate mai vorbim,pupici,
AuraGalerne