De ce postam raspunsuri pe forum

De ce postam raspunsuri pe forum | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

V-ati intrebat ce va determina sa raspundeti la anumite subiecte?
Vreti sa dati un sfat bun,sau sa fiti folositori daca aveti ceva potrivit de spus?
Aveti o stare proasta si va casuna pe cineva pe care il faceti terci?
Simtiti emotia incepatorilor care vor sa-si spuna parerea si apoi asteapta un raspuns urmarind zilnic daca cineva l-a bagat in seama?
Sunt unele mesaje care vorbesc peste cuvinte;ati remarcat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GGina spune:

Unii pentru puncte ,pentru cearta ,sa se afle in treaba ,sa afle informatii (primesti raspunsuri mai repede daca ai vechime ,asta dupa cite am observat eu),din plictiseala etc.
Daca esti incepator nu prea iti da voie sa deschizi subiecte.Am incercat de 2 ori (cica am interdictie).Ca sa vezi ce pierdere.Ma duc sa ma dau cu capul de stilp .... sa-mi intre mintile in cap, sa nu mai fac incercari din astea stupide(uite ca am gasit un zid).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

GGina, ce interdictie, si cand ti s-a intamplat asta? La inceput pe forum pt un anumit nr de mesaje, da mesajele si subiectele iti sunt moderate, dar dupaia poti posta unde vrei si cat vrei si cand vrei.

Eu rapsund pe forum sa ajut, daca eu consider ca stiu ceva si merita sa fie impartita acea idee cu alti sc pe forum.

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

desi citesc forumul aproape zilnic nu postez decat rar , de obicei atunci cand stiu raspunsul vreunei intrebari concrete a fetelor iar de dat sfaturi o fac doar atunci cand am ceva experienta in probleme similare aceleia despre care se vorbeste astfel incat sa nu vorbesc aiurea si sa influentez gandirea persoanei care cere sfatul intr-un mod negativ.De asemeni postez atunci cand am nevoie de un sfat, bine-nteles ca nu poti lua raspunsurile drept litera de lege pt ca nu-ti stie nimeni situatia cu adevarat dar ma ghidez dupa raspunsuri, vad cate sunt pro , cate contra, calculez procentul si actionez prin urmare.Chiar iau in considerare raspunsurile pt ca imi dau seama de faptul ca fiind prea subiective in anumite situatii nu pot judeca logic situatia in care ma aflu.
Am observat ca aici pe forum sunt apreciate si respectate mai mult persoanele care posteaza foarte des decat cele care o fac mai rar.Sincer, nu inteleg de ce, faptul ca postezi 100 de raspunsuri dintre care doar 20% au valoare nu inseamna ca esti mai destept sau mai presus decat persoanele care vorbesc doar cand au ceva de spus.In fine, va rog sa nu-mi sariti in cap ca nu fac referire la nimeni si nici nu critic, am facut si eu o observatie.
De asemeni,nu pot sa inteleg deloc de ce unele persoane incep noi subiecte absolut lipsite de importanta si ocupa locul in forum de pomana (ca de exemplu subiectul - scris in mod sarcastic pt a accentua aceiasi inutilitate -''am o pisica gri si una alba - este normal?'' (sau ceva de genul asta, nu mai tin bine minte)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Citesc si raspund numai la anumite subiecte de pe anumite forumuri/liste de discutii.
Cand raspund o fac pentru a-mi spune parerea si a incepe un dialog din care pot "sustrage si eu anumite idei".

Ma feresc sa dau sfaturi la "in unul sau doi mergem mai departe" pentru ca acolo sunt povestite situatii de care eu nu m-am lovit niciodata.

Am creat si eu anumite subiecte pentru ca am avut nevoie nu neaparat de sfaturi ci de a sti cum au procedat alte persoane in situatii similare si a mi se da idei pentru a rezolva o anumita situatie.

Cateodata urmaresc ce au postat numai anumite persoane:
1. din ale caror postari rezulta mesaje obiective cu miez si denota o buna ancorare in realitate.
2. ale caror mesaje sunt haioase si ma bine-dispun
3. certarete care ma distreaza copios si ma fac tot timpul sa ma intreb: "Da' de unde atata ura, doctore?"

Am citit forumul "zona artelor" de unde am luat idei de lecturi. Acolo l-am descoperit pe Orhan Pamuk - de care auzisem dar nu il citisem. Nu am raspuns niciodata pentru ca, datorita diferentei de varsta multe carti fusesera citite de mine inca din adolescenta.

Imi displac mesajele in care se produc ruperi de context din care se iau numai anumite parti care apoi se diseca. Lucru inutil pentru ca odata ce scoti o fraza din context ea isi pierde intelesul initial.

Trec cu vederea peste mesajele care ma ataca subtil sau nu.
Si intr-adevar am constat ca sunt anumite persoane cu firi pronuntat vindicative care nu asteapta decat o scanteie pentru a "ataca". Si imi pare rau pentru ele deoarece nu inteleg ca exista o mare diferenta intre exprimarea orala care este colorata si plina de inflexiuni vocale si cea in scris care este plata si poate fi usor interpretata.
Intodeauna am mers pe ideea: daca ai dubii cu privire la dublul inteles al unei fraze mai bine ceri explicatii decat sa folosesti in postarile tale intelesul care poate duce la vrajba.

Nu am sa-mi spun niciodata parerea cu privire la anumite subiecte:
- religioase
- cu animale
- foarte intime

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

Mi se pare foarte frumos din partea celor care raspund la subiecte cu sfaturi interesante, sau care au trecut prin situatii similare, si ajuta macar cu o vorba buna care de multe ori inseamna mai mult decat va puteti imagina.

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Raspund atunci cand cred ca parerea mea nascuta dintr-o experienta asemanatoare poate ajuta, asta atunci cand se cer sfaturi.

Alteori doar pentru a impartasi cu ceilalti emotiile unei zile, pentru a discuta cu o prietena...

Pentru a cere informatii.

Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns contactnicole spune:

Am aflat pe forumul acesta, raspunsuri la multe din intrebarile mele. La intrebarile practice, nu filosofice. Cum asta m-a ajutat mult si rapid, caut sa ajut la randul meu cand am ocazia si daca stiu raspunsul.
Citesc multe subiecte, dar raspund rar, de multe ori pararea mea fiind deja exprimata de alte persoane si poate mult mai clar si mai pertinent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

in primul rand la unele subiecte ca sa ajut pe cineva si in al doilea rand, ca sa ma simt bine.

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

pentru ca suntem o comunitatesi e normal sa purtam discutii.

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Io postez ca sa nu imi pierd mintile !

Am gasit multe sfaturi bune aici, info pe care nu cred ca as fi avut de unde o iau in timp real ca sa imi fie de folos!

va multumesc fratilor!( sau surorilor?)

B.nica,tu de ce postezi?

Ile 39+ si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 4 ZILE

Mergi la inceput