Branzica pt bebe
Cum se face branzica pt bebe acasa?
"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."
Raspunsuri
principe spune:
iuliana,
brinzica ptru bb este bine sa fie pasteurizata ( fabricata cu lapte trat termic,fiert)care apoi se insaminteaza cu maiele speciale(amestecuri de bacterii care dau gust shi produc fermentatia),mai bine cumpara brinzica ptru bb.sau se poate face din iaurt facut in casa.fierbi laptele il lashi sa se raceasca( mai bine laptele sa nu fie cald deoarece la temp mai ridicate se dezvolta mai mult bacteriile care dau aciditatea,acreala iaurtului ,iar ptru bb acizii nu sunt buni la stomacel) shi pui in el 2 linguri de iaurt,amesteci shi lashi afara.dupa ce s-a format cuagulul pui la strecurat in sita deasa.ai grija sa nu se acreasca.
nu-tzi recomand sa dai inca brinzica bb-ului tau, este prea mica. diversificarea la copii alaptazi incepe la 6 luni cel mai devreme, potzi sa o duci shi pina la 9 luni daca vrei, numai cu sin.
nu te grabii ca sa nu avetzi probleme mai tirzziu cu stomacelul.
p.s.
am sa-ti trimit ce am promis
iuliana_2007 spune:
Nu am sa ii dau branzica de acum ci dupa 6 luni.Am intrebat pt o alta mamica.Multumesc pt raspuns
Eu deocamdata ii dau suculet de morcovi cam 20,30 de grame la 2 zile si lapte formula doar jumatate de masa.
Mi s-a imputinat laptele si daca ii dau lapte formula ma ajuta sa mai recuperez in orele da varf.
"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."
oana.iat spune:
Iuliana, eu ii dau fetitei mele branzica calcica. Se face asa: se pun la fiert 250 ml de lapte(UHT cu 3.5% grasime)si 2 pastile pisate de calciu lactic. Se lasa la foc mic cateva minute, pana se sapara branzica de zer. Se scurge intr-un tifon steril 9 (eu il fierb). Din cantitatea asta se da la bebe 2 mese. Intre 6 luni si 1 an, mie atat mi-a recomandat pediatra sa-i dau. Se pastreaza la frigider cantitatea pt a doua zi. Si eu am inceput diversificarea de la 6 luni, pt ca am alaptat-o.
dianocica spune:
principe perfect de acord
as sublinia totusi : mama este primul responsabil de sanatatea copilului ei.
nu trebuie sa ne grabim in a indopa sugarii "ca sa invetze sa manince" fiindca nu s-a nascut inca bb-ul care a mincat doar lapte toata viatza.
copilul nu trebuie grabit. nici sa manance, nici sa stea in fund, nici sa mearga. fiecare o va face la timpul lui. si le va face pe toate, fara grija...atat timp cat totul e o distractie, nu un chin (ma refer aici mai ales la masa si la numaratul linguritelor)
mult succes in diversificare . prietenei tale, nu?
diana si david 03.12.06
www.copaculdehartie.ro" target="_blank">Copacul de hartie
roxanaz spune:
am sa mut postarile despre alaptat la Alaptatul - Help line, e mai usor pentru arhivarea viitoare. sa lasam aici subiectul despre branza, ok? multumesc.
Roxana