candita
ajutatima cineva care poate! am candita, a aparut de vreo 2 luni si as vrea sa stiu citeva lucruri de baza,tratamentul mi la dat medicul dar nam indraznit so intreb mai multe pentru ca nu am vrut sa stie ca am relatii cu prietenul (imitam doar procesul) dar sunt virgina.As vrea sa stiu de la ce e ? E transmisibil ?(prin relatii,de la haine).Prietenul a putut soi a de la alta fata si apoi sa mio transmita mie,el putea so ia de mai demult so aiba si peste citeva luni sa mio transmita ,sau cum o are mio transmite ? (in perioada cind cred ca a aparut am avut asa zisa relatie cu el si apoi am avut o usturime groaznica,parca ma taia cu lama,inainte de asta am observat ca are o pata mica cafenie pe penis care a doua zi dupa incident a disparut) Sau el nare nicio legatura ?(cred ca ma inselat).ele se inmultesc ?va rog mult sa ma ajutati !
sanatate
Raspunsuri
Alina922 spune:
Se poate transmite prin contact sexual. Chiar daca nu a fost vorba de penetrare propriu zisa, tot se transmite. Numai ca la barbat nu se manifesta in niciun fel, el este doar purtator si...transmitator.
Daca tu ai facut vreun tratament cu antibiotice, e foarte posibil sa o fi facut de la acestea.
Pana la urma, candida se poate lua si de la o toaleta ne-dezinfectata, cum ar fi cele din baruri, cluburi, etc, deci nu e obligatoriu sa fie de la partenerul tau.
Sanatate!
coraly spune:
Ar trebui sa modifici in titlu, ca e scris gresit. Se spune 'candida'.
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Alaptatul - Help Line
Lorenza spune:
Da de unde stii ca ai candida,simptomele pe care le ai ma fac sa cred ca totusi ai ceva mai serios.Candidoza e ceva care tine mai mult de ph-ul vaginului,de alimentatie, de hormoni,n-o faci asa peste noapte.
Se impune un control la medicul ginecolog!
Mindy spune:
Dashly draga,
Nu te speria, candidoza este cea mai frecventa micoza intilnita la femei.
Si eu am avut o perioada cu o sensibilitate crescuta la aceasta infectie si am incercat sa elimin cauzele definitiv (care la mine au fost: trat. cu antibiotice, tampoane interne -OB, slipul de baie din material de supraelastic, colacuri de wc nesterilizate, spalare locala cu gel de dus prea dur etc)
Ce tratament ai primit de la Dr, s-a mai ameliorat ceva?
Atentie si la igiena prietenului tau.. neaparat sa se spele pe miini inainte de 'joaca'.
Daca mai ai usturimi ajuta niste spalari locale f blinde cu ceai de galbenele caldut si aplicari de unguent Clotrimazol.
Citeste bine articolul asta - explica totul despre candidoza.
Multa sanatate!
http://www.seximus.ro/articole/candidoza_candida.php
iuliana_2007 spune:
Oricum candidoza este boala femeilor si nu trebuie sa ai aceasta boala pt ca ai intretinut relatii sexuale.Nu imi mai aduc eu aminte si nu stiu sigur(sa ma corecteze cineva daca gresesc) dar parca se face si de la unele medicamente,cred ca este vorba de o alergie si se ridica ph-ul parca.
Oricum clar candida se face prin mai multe posibilitati.
Mult succes la insanatosire si fi foarte atenta,protejeaza-te.
"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."