Eutanasie-catelusa
![](images/user_woman.png)
Pentru cei care nu iubesc animalele sau n-au avut un astfel de suflet pe langa ei, e simplu- eu insa sunt pusa in fata unei decizii crunte,sa-mi eutanasiez catelusa pe care o am de 9 ani.
De dimineata plang incontinuu si o mangai ,iar medicul mi-a zis ca ultima solutie e eutanasia.
Am cautat pe forum ,poate sunt si ceva medici veterinari sa ma consult dar nu am gasit la subforumul "medicinisti"
Catelusa mea Axy, are pancreatita dupa spusele medicului,e banuita in acelasi timp ca ar fi si ceva de natura toxica cum ar fi otrava,de azi nu a mai mancat nimic,bea doar apa,si nici nu se mai poate ridica in picioare.A slabit in ultima luna asa de mult,incat doar blanita mai arata ca e un catel.Cand misca codita un pic deja ma gandesc ca poate se face bine.
Ati fost careva in asa o situatie? Eu nu pot sa ma gandesc cum e sa vina doctorul sa-i faca o injectie si apoi sa n-o mai am ,sa nu-i mai pot privi ochisorii.
Oare ce simte catelul la asa o injectie?
Raspunsuri
ralcat spune:
Catelul adoarme la o astfel de injectie. Adoarme cu capul in mana ta, cu okii in okii tai, doar ca adoarme pentru mai mult timp ... .
Imi pare rau pentru Axy si pentru tine, pentru cat de goala iti va fi casa si cat de lovit sufletul.
Daca e singura solutie pentru ea, e mai bine sa-i curmi suferinta. Dar daca ai cea mai mica speranta de revenire, cheama inca un doctor, du-o la un cabinet bun, fa tot ce poti pentru ea.
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Alina922 spune:
Cici, vad ca esti din Campulung Moldovenesc, relativ aproape de iasi. Este aici un veterinar care a salvat multi catei din situatii critice, poate face ceva si pentru Axy :(
Daca doresti, iti trimit numarul de telefon pe privat
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/desprecopii/desprecopii.jpg)
desprecopii spune:
cici - imi pare rau de axy - ti-am lasat mesaj pe messenger :)
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro. Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Siminaf spune:
Asa mi s-a sugerat si mie, pe rind, la toti cei trei (3) ciini ai mei, ca toti au fost otraviti (accidental, in parc) pe rind.
Dar eu nu m-am lasat si i-am scos pe toti 3. A durat ceva, a si costat destul, dar sint si acum bine sanatosi si tare iubiti la stapinii lor din Ro (unde i-am lasat cind am plecat aici).
Cleomax spune:
cici,
exact prin asta am trecut si noi acum trei saptamani. catelusa noastra cleo de 11 ani a fost diagnosticata cu pancreatita, a fost in coma cam trei zile, nu-i dadeau mari sanse.
am dus-o la urgenta, i-au facut IV pentru hidratare (plus antibiotic) de la 7 seara pana a doua zi la 12 si atunci am luat-o acasa unde i-am administrat noi antibiotice intravenos- i-am convins sa lase acul in labuta.
si-a revenit dupa aproape o saptamana, i-am schimbat mancarea si acum este bine. iti spun toate astea sa vezi ca poate mai are o sansa. nu stiu daca veterinarul a incercat toate cate i s-au facut lui cleo, sper din suflet sa o puteti ajuta, stiu bine ce inseamna sa iei o astfel de decizie.
sanatate multa si succes va doresc.
edit sa adaug:
intra si pe animale.ro, sunt acolo multi veterinari care te pot ajuta.
Ramona J spune:
Eu am trecut prin asa ceva. La noi a fost chiar ultima solutie. Am incercat tot ce s-a putut pina sa ajungem la asta.
A fost foarte dureros, dar in situatia data a fost cea mai buna varianta sa curmam suferinta ciinelui.
Sper sa reusesti sa pui catelusa pe picioare, vad ca au fost si altii in situatia asta si au reusit sa-si trateze catelusii.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Channi spune:
Acum 3 ani am fost nevoita sa imi eutanasiez ciobanescul german pentru ca s-a imbolnavit de jigodie (Carre infectios) din vina unui veterianr incompetent. Am mers cu el la un vet bun si m-a intrebat daca il eutanasiez pe loc sau ma mai duc cu el acasa, sa imi imbolnaveasca si celalalt caine. Celalalt era vaccinat la un alt veterinar, cu un vaccin mai puternic... L-am dus acasa, insa dupa 2 saptamani de hranit cainele cu seringa pe bot, am cedat. Am chemat vet-ul (cel bun) si l-a eutanasiat. Era in faza nervoasa. De atunci si pana acum, veterinarul care nu i-a facut vaccinul care trebuia a ramas fara licenta (din pacate nu datorita mie, ci datorita unei alte persoane, careia ii multumesc pe aceasta cale)
LindaZ spune:
Mie mi-a murit acum o saptamana catelusa mea caniche de 7 ani, dar am sperat pana in ultima clipa ca o pot salva. Nu cred ca as putea apela la eutanasie. Fa TOT ce poti sa o salvezi, nu te lua dupa ce a zis un singur medic.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
monalac spune:
am avut o catelusa,rasa boxer,pe care am iubit o enorm.cand m am casatorit,ea a ramas la ai mei,unde era la fel de iubita si de ingrijita.din pacate,la 9 ani a inceput sa faca crize de epilepsie si desi dr i a facut tratament cateva luni,crizele s au indesit,asa ca sg solutie a fost euthanasia.din pacate,dr care i a facut injectia a fost un incompetent,i a facut o si apoi a plecat,iar ai mei au tot asteptat ca injectia sa si faca efectul.s a chinuit catelusa o ora,dupa care ai mei au sunat iar la dr,care a venit si i a mai facut o injectie....cica avea inima f puternica....eu am aflat toate astea dupa un tp si imi face rau cand ma gandesc cata suferinta a indurat...
cici spune:
Nici n-am avut timp sa mai intru pe forum, pentru ca am stat tot timpul langa ea astazi, am sperat pana in ultima clipa,acum o ora cand prietena mea, m-a rugat sa plec de langa Axy si sa aduc o lumanare.
Intr-adevar, e atat de goala casa si curtea, e cumplit, Axoaia mea scumpa nu mai e..