A FUMA SAU NU..../ te rugam scrie cu litere mici

A FUMA SAU NU..../ te rugam scrie cu litere mici | Autor: KALITARA

Link direct la acest mesaj

Da, ar fi frumos sa ma pot lasa de fumat...Sunt in luna a 5a si sa fiu a naibii daca am gasit un medic intelegator care sa ma ajute sa imi dea un substitut pt acest drog: nicotina!!!
Toti au spus ca doar cu vointa si responsabilitatea mamei...
O inteleg pe cea care a spus ca nu a reusit...
Fumam 2 pachete pe zi inaite sa raman insarcinata..Am incercat sa caut ajutor dar in Romania mai greu...Doar un singur medicament care ar afecta fatul mai rau decat tigarea in sine...Apoi, daca nu fumez o iau razna rau, cu tremuraturi, transpiratii, atacuri de panica, voma si asa mai departe, unde nu mai pun durerile in muschi in tot corpul...Am incercat intr-o zi cateva ore apoi am renuntat sa mai visez ca ma pot lasa doar din vointa mai ales ca bebe a fost atat de agitat...cred ca simtea si el ca nu imi e bine, apoi, amenintarea de avort se potolise, sangerarile se oprisera...Dupa incercarea de a lasa tutunul, am sangerat doua zile groaznic...Asa ca...ce pot spune? Felicitari celor care pot!!! Bravo, va admir si va invidiez in egala masura!!!
Curaj celor care nu pot pentru a se lasa imediat dupa cu ajutor specializat!!! ATENTIE!!!! DACA AVETI SIMPTOMELE DE SEVRAJ MAI BINE E SA APELATI LA AJUTOR SPECIALIZAT!!!!
Dar repet: medicamentele necesare trebuiesc cautate in strainatate, deoarece la noi exista doar unul singur care la randul lui da dependenta si mai ales e nociv pt organism...Nu purifica, ci mentine nicotina in corp!!!
INCA CEVA: NU JUDECATI PE CEILALTI INAINTE DE A CUNOASTE CAUZELE CARE AU PROVOCAT EFECTELE!!!!!
Eu una am inlocuit cu nicotina, adica cu tigarile un medicament de care eram dependenta acum 8 ani...medicament ce fusese prescris de medic in urma unui accident in care era sa mor...Datorita durerilor trebuia sa mi se faca 2 injectii pe zi...Ca SA POT SA AM UN TRAI CALM, AM INLOCUIT ACEST MEDICAMENT CU TIGARILE... A fost ceva maiputin nociv pentru organism...Cum nu am voie sa ma expun emotiilor puternice, fie ele pozitive sau negative, trebuia sa ma mentin intr-o perpetuua STARE DE CALM...Asa m-am luat de fumat...de aceea nu pot sa ma las...In speranta ca voi gasi ajutor dupa ce nasc, va pup si ...Curaj!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikol31 spune:

Kali, si eu sunt cam tot in situatia ta!! E adevarat ca n-am ajuns pana la tremuraturi, atacuri de panica din cauza tigarilor, dar nu rezist mai mult de o ora fara tigara. Daca trece mai mult, deja gandul imi este numai acolo, sunt agitata etc.
dar nu ai spus cat fumezi pe zi. Este si asta important, ca unii medici chiar recomanda pana in 5 tigari pe zi decat sa fii depresiva si agitata. Din pacate, eu una nu ma pot incadra in acestea 5, eu ajung la 10-15 pe zi. E adevarat ca sunt cele mai slabe care exista pe piata, dar nu vreau acum sa imi gasesc o scuza.
Mi- e teama pentru bebe, vreau UN COPIL SANATOS si totusi nu ma pot abtine. Este ceva mai presus de vointa mea. Sper totusi ca nu va fi bebele afectat. Stiu atatea mamici care au fumat mult in timpul sarcinii si au copii sanatosi si frumosi. sa ne ajute Dumnezeu si pe noi si sa ne dea mai multa vointa. Eu as fi fericita sa pot sa le reduc macar la 5 pe zi!!! Cu asta ma lupt, ca de lasat nu voi reusi!
Ionela 28 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Buna fetelor!
Eu, sunt la a doua sarcina. Am fumat si la prima si la a doua sarcina. Insa, am zile cand fumez cate 4-5 poate chiar 7 tigari (daca merg undeva), zile cand nu fumez deloc. Depinde daca sunt singura sau nu. Nici cand nu eram insarcinata nu fumam daca eram singura. Prima fetita a iesit zdravana si sanatoasa, fara nici un fel de probleme. Si acum la a doua sarcina pana acum bebe mi s-a spus ca e normal. Insa recunosc ca fumez fiecare tigara cu noduri si mereu ma gandesc Doamne sa fie bebe sanatos, si ma amagesc singura ca daca ar fi ceva s-ar vedea la eco, dar mereu dr imi spune ca e bine. Acum sa ne ajute Dumnezeu sa nastem bebei sanatosi si sa ne ierte bebelusi pt fumul pe care il suporta. Sarcini usoare si bebei sanatosi va doresc.

Jeni33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_ms spune:

Cum mai stati cu fumatul ? Eu am reusit sa le reduc considerabil timp de 2 zile in sensul ca de la 10-15/zi am ajuns la o jumatate de tigara /zi insa astazi am fumat deja 3 ! Sper sa nu trec pragul de 5/zi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol31 spune:

bravo mirela. si s-o tii tot asa!!! eu din pacate, cu cat ma lupt mai tare sa le reduc, tot la 10-15 ajung. sper sa reusesc si eu cat de repede. dar cum de ai reusit sa fumezi o jumatate de tigara??? si de care tigari fumezi?
Ionela 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_ms spune:

We acesta am fost la munte si n-am fost doar eu cu sotul ci cu intreg familionul si cum sotul meu s-a lasat de fumat deja de 1 luna mi-a fost jena ca eu femeie insarcinata sa fumez in fata intregii familii ! Concluzia mea e ca daca vrem se poate intr-adevar ! Acum ca sunt din nou acasa si singura iata ca deja am fumat 3 tigari pe care daca chiar vroiam puteam sa nu le fumez,e totul chestie de vointa pt.ca daca avem vointa e clar ca se poate iar eu am recunoscut de la inceput ca-mi cam lipseste vointa insa acum mi-am propus sa le reduc considerabil,nu stiu daca chiar sa le elimin dar voi incerca si asta dar de redus categoric le voi reduce,in rest,va tin la curent !
De fumat fumez Kent White.
mirela 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RGE spune:

..inainte sa raman insracinata mi-am propus sa ma las de tigari ?(fumam 2 pachete pe zi)..de vreo 7 ani....si am zis ca nu pot continua asa mai alesca trebuie sa se elimine toxinele..si am zis GATA ..de azi nu mai fumez...si multumesc lui DUMNEZEU am avut vointa si putere sa renunt!!..eu va urez succes si va tin pumnii sa puteti renunta!!
SARCINI USOARE SI FARA PROBLEME PANA LA TERMEN!!!

ROXANA 23+ GEORGE IONUT
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Si eu fumam la greu inainte de a ramane gravida...insa mi-am spus tot timpul ca in mom in care voi ramane insarcinata voi renunta...si cu muulta vointa am reusit. Mi-a fost greu la inceput, incercam sa-mi gasesc mereu ceva de facut in momentul in care imi era pofta de tigara, rontaiam fructe, seminte, orice. Insa ce sa spun...n-am avut niciodata simptome nasoale, palpitatii, nervi, etc. Acum nu-mi vine sa cred ca ma pot uita la tigari cu mare indiferenta, nici macar nu ma mai tenteaza. . Cred ca VOINTA face totul, stiu ca suna a cliseu, dar asta e adevarul. Bafta!

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia82 spune:

mie doctorul mi-a spus ca decat sa le visez mai bine sa le fumez.si oricum corpul unui fumator se 'curata' de nicotina abia dupa 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaAlina spune:

parerea mea este ca o femeie insarcinata nu ar trebui sa fumeze, insa cunosc doua cazuri concrete in care niste prietene ale mele au fumat din prima pana in ultima zi de sarcina, inclusiv in timpul alaptarii! copii sunt super sanatosi insa cred si imi mentin ideea ca acest obicei ar trebui inlocuit cu altceva... un iaurt cu fructe sau un fruct! pupici pe burtici!

OanaAlina

http://bd.lilypie.com/pI4rp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Ofofofofoof, nu pot sa judec pe nimeni, dar asa ma doare cand aud de mamici ce fumeaza....sa va spun de ce.
Mama mea a fumat in timpul sarciniif mult poate un pachet /zi, sau pe aproape, asta acum 28 de ani, nu stiu ce tigari desi ma indoiesc ca are a face, nicotina e nicotina si in carpati si in kent.
M-am nascut prematur cu 975gr...am supravietuit dupa cum se vede printr-un miracol, dar am avut multe si repetate probleme de sanatate cu apartul respirator si nu numai...
nu pun totul pe seama tigarilor, medicul insa a spus clar ca asta a fost unul dintre putinii factori care au dus la o nastre prematura si problemele mele ulterioare...
in fine...nu sunt cadru medical, astfel incat nu pot sa ma agat prea mult de aspectul asta , nu va condamn pe voi, insa o condamna pe mama mea...

38+ bb Kevin Alexander
vacanta Brasil
foto burtik
Sea Paradise

Mergi la inceput