CARNEA DE VITA

CARNEA DE VITA | Autor: roxi2004

Link direct la acest mesaj

Buna seara.. imi spuneti si mie va rog ce secret aveti pentru carnea de vita??? Cum o preparati sa fie frageda???? Al meu bebe (2,8 ani) ar manca daca ar fi frageda .. Help!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Deci, carnea de vita este de doua feluri: vaca batrana si acest fel de carne noi il consumam doar fiert in ciorbe, trebuie fiarta mult timp ca se se inmoaie(nu prea mancam asa ceva) si nu il dau la copil si carnea de vitel, o carne frageda si cu care se gateste usor:snitel, ciorbe, tocanite etc.Pentru copii este bine sa se cumpere carne de vitel.
Nu trebuie sa faci nimic special, exact ca la carnea de porc.
Deci, daca e de vitel carnea se gateste repede si nu este tare.
Noi de obicei luam de la abatorul de incredere un vitel si pun la congelator. Portionez cum vreau si gata.
In comert eu am vazut ca se vinde doar carnea de vita....

sper ca am scris cum am vrut...ca sunt cam obosita!!!!

de-ale gurii


Stefan Peter(1 an si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

Poti incerca sa adaugi in oala de fierbere o lingura de inox!Pe mine asa ma invatat bunica mea, va fierbe mai repede; acelasi truc il folosesc si atunci cand fierb fasole uscata.

Anto
"Stau pe DC si asta imi ocupa tot timpul!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Intr-adevar, carnea de vitel este mai frageda, dar si mai grea pentru stomac. Nefiind maturata, fibra este mai greu de digerat. Eu recomand tuturor sa cumpere o oala sub presiune. Asa carnea de vita fierbe repede si bine.

Ioana

bebe?! - decembrie 2006



Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Dupa cum au spus fetele...fiebe-o cat mai mult. Poti incerca si un gratar cu carnita batuta bine de tot, e mai gustos si bb o sa-l accepte mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Roxi, cea mai frageda carn de vita (vitel de fapt) este muschiultul lung (sinonimul muschiuletilor de porc cei mici si lungi). Eu cumpar cite un muschiulet (are in jur de 1 kg) si fac din el gratar, friptura cu condimente - frunze verzi - care rece o serveste Ioana pe post de "salam". Costa intre 250-400 mii kg dar merita. Nu trebuie batuta, nu trebuie fiarta mult, este f frageda si gustoasa. Penru ciorbita merge si muschiul de vitel. Si acela este destul de fraged dar nu se compara cu muschiuletul. Este f bun si noua ne place la nebunie.
Numai bine va dorim si multa, multa sanatate:).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

floarea-soarelui da-mi si mie te rog reteta de "salam":)

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Un pui de somn si-un inger bun...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Witchie, eu fac salamiorul din jumatate de muschiulet maximum pe care-l las la macerat in apa cu putina zeama de lamaie (nu intotdeauna, depinde de cit is de grabita) cam 10minute, presar pe el amestec de mirodenii (mai des folosesc) busuioc, boia de ardei dulce (poti sa o faci in casa daca lasi ardei grasi rosii la uscat si apoi ii macini), tarhon, maghiran, poti sa-l freci si cu putin usturoi (sau sa pui usturoi pisat in apa cu lamaie), sare (nu mult, cit sa-i dea putin gust), si alte mirodenii de sunt prin casa (uneori pun si piper dar nu prea des ca Ioanei nu-i place picant). Imbrac practic muschiuletul in mirodenii apoi il invelesc in folie, sau in punga magica (mai des in punga magica) si il bag in cuptor (in punga datorita aburului care se formeaza de la sucul carnii patrund aromele si in carne). Daca-l vrei si putin rumenit la final desfaci punga citeva minute. Poti sa presari pe el si seminte de susan ca sa arate ca salamurile cu "piper":)). Apoi il racesti si ii tai feliute. Se poate minca rece pentru ca muschiuletul nu este gras. Este friptura rece de fapt dar avind atita aroma eu il folosesc ca "salamior". Daca vrei rulada tai muschiuletul si-l faci ca pe o foaie, il umpli cu ciupercute, ardei gras, cascaval, il legi si il pui la fel in punga sau staniol. Este super bun si asa. Maine dupa ce-mi consult soacra - pt ca nu mai tin minte ingredientele eggzact:D o sa-ti scriu si o reteta de rulada cu cascaval, piept de pui, ciupercute si ardei gras care este f buna pentru masa de dimineata a puilor si nu numai. Ioanei ii mai place f mult ardeiul gras umplut cu brinza frecata cu unt (urda daca gasesti) pe care il tai rondele si ala e "salam cu brinza".
Numai bine va dorim si multa, multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

multumesc, astept si cealalta reteta.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Un pui de somn si-un inger bun...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

1. Foloseste carnea tocata.
2. Foloseste oala minune
3. Pune la bait carnea de vita (apa minerala sau otet amestecat cu apa)
4. Adauga la fiert un pic de otet
Alte "trucuri" nu stiu. Spor.

Cristina & Elise-Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi2004 spune:

multumesc fetelor pt sfaturi.

Mergi la inceput