Kaka care miroase altfel? bb de 7 saptamini
nu stiu daca e normal: de ieri kk fetitei miroase altfel..si parca e mai moale.. dar din cauza ca o alaptez, si nu mai bea nimic altceva.. si cum inca nu maninca.. am crezut ca-i normal! dar si azi e la fel.. si odata cu schimbatul culorii(mai inchis) a venit si o agitatie..se vede clar ca o doare burtica...cu toate ca-i dau siropelul ala de colici(lefax)
acum eu va intreb.. e normal.. ca brusc asa ..din cauza virstei sa se schimbe culoarea, mirosul si consistenta(mai putin) a scaunului?
are 7 saptamini!
da e drept ca ne luptam cu colicile.. dar pina cum a mai mers.. ieri.. si azi.. a fost jale..
si inca ceva.. si bb vostrii se linistesc cind sint alptati?
fetita mica a mea.. pare ca e singurul loc linistit.. tot timpul ar sta cu sinul in gura.. asa ca nu stiu niciodata cind ii e foame.. si ma chniui cu tot ce se poate sa treaca macar 3 ore intre mese!
Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/
Raspunsuri
Danza spune:
Eu te-as sfatui sa duci un pampers cu kaka la analize. Poate fi vorba de ceva bacterii intestinale, asta in cazul in care nu ai mancat tu ceva suspect care s-o deranjeze atat de tare la burtica.
La a 2-a intrebare a ta, tin sa-ti spun ca e demonstrat deja faptul ca copilasii se calmeaza cand sug, fie piept, fie biberon. Tocmai asta e si motivul ca unii copilasi sug degetul cand vor sa adoarma sau chiar prin somn.
fetitei tale si sanatate multa!
Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mai
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
Saso spune:
iti multumesc!
tare bine ca simt ca... aici pe forumul asta e cineva.. care tine la mine si ma ajuta si-i da un sfat!
mai stau azi...sa vedem cum e..! acum doarme, si e linistita! daca azi mai face tot asa ceva merg maine dimineata la dr!
am sunat la un dr, si ei imi spun ca e sigur de la ce maninc eu.. dar nu cred.. eu nu mi-am schimbat alimentatia... doamne.. ca am impresia ca eu is de vina pt toate.. si colici..si acum si asta.. chinui bietul sufletel nevinovat! Dar atita grija am la ce maninc... incit ... parca nu mai am curajul sa maninc nimic!
si cum mincam .. fructe inainte.. si acum nimic.. eu iar m-am constipat... si...doamne, doamne!
iti multumesc !
pupici tie si lui Danutz
ps si fetita mea tot tauras este!
Nathalie si Sofi
mama-Silvia spune:
Te sfatuiesc la fel ca Danza , si fetita mea are 7 saptamani dar scaunul a ramas la fel pana acum si la culoare si la miros si la consistenta , mergi la doctor.
Ann-Marie a mea se linistete la san dar cateodata se agita si incepe chiar sa planga , cred ca din cauza ca o doare burtica.
Multa sanatate!
mamamariana spune:
Emi a avut si ea o infectie intestinala tot prin saptamana 7. A inceput la fel, cu un caca mai moale si cu miros acid. Pe urma a facut o iritatie la funduletz si oricat o spalam si cremuiam nu ii trecea cu nimic. La coprocultura, a crescut o bacterie, iar dupa 3 zile de antibiotic am scapat de toate: miros urat de kk, consistenta si frecventa dubioasa si de roseata de la fundulet. Nu e de glumit... Fugi repede si fa analize ca bb-ii se dezhidrateaza foarte repede de la o diaree. Nu mai spun de durerile insuportabile de burtica de la bacterii. Am avut si eu odata si am simtit pe pielea mea. E cumplit... Poate ca si de aia sta mult la san.
Si nu uita sa ii scoti gazele din stomacel dupa orice supt, chiar cu riscul de a o trezi. Doarme mai linistita dupa aceea.
Bafta multa,
Mamamariana
mirela.mustaciosu spune:
E mai bine sa-i faci o coprocultura si un coproparazitologic, ca sa te linistesti. Eventual si o urocultura (noua ni s-a spus ca o infectie urinara poate da modificari si in ce priveste numarul, consistenta si mirosul scaunelor. Noi am patit ceva asemanator dupa vaccinul Antipolio oral (doar ca Tudor era ceva mai mare. O luna de zile mi-a facut 5 kk pe zi, care erau un pic mai moi ca si consistenta si miroseau altfel decat de obicei. Toate analizele i-au iesit curate si s-a rezolvat problema de la sine (desi incercasem cu regim alimentar, Smecta, Calciu carbonic, ceai de menta, orez+morcov etc. fara rezultat). S-a ajuns la concluzia ca vaccinul Antipolio a fost de vina (am stat de vorba si cu un medic de laborator de la Institutul Cantacuzino - Sectia Antipolio care mi-a spus ca fiind un enterovirus atenuat poate da niste modificari de genul asta o perioada dupa administrare). Iti doresc multa sanatate!
adi65 spune:
Neaparat coprocultura de mai multe ori si bine ca ti-ai dat seama, ca noi am ajuns la spital. Indoaie pampersul astfel incit se se lipeasca kk si cind il desfaci vezi daca se indind un fel de mucozitati. Daca da, e nasol. Cel mai bine mergi imediat la doctor.
ttcrissy spune:
Relativ la calmarea cand bb este pus la san...incearca o suzeta. Si la bb meu (2 luni) nu reuseam sa mai disting nevoia instinctuala de a suge de foamea reala. De cand cu suzeta reusim sa facem si noi pauza de 2,5 - 3,5 ore intre supturi.
Cu Dumnezeu inainte! - Cristina
Saso spune:
va multumesc mult de sfaturi!
inca nu am apucat sa mergem la dr!
am sunat si i-am zis ca ce e si astia zic ca e normal, ca acum incepe sa se schimbe flora intestinala si ca se poate sa reactioneze altfel la bacterii...in cel mai rau caz.. mergem la urgenta! In cacata asta de tara nu poti sa mergi sa faci analize la laborator.. trebe sa fi trimis de medic...si medicii de aici zic ca eu is tacanita.. ca de fiecare data cind e ceva schimbare eu sun si intreb daca-i normal![mariaj ce ar mai trebui sa-mi dea de gindit in afara de frecventa(3 scaune pe zi, inainte 1-2), miros si culoare in caz de infectiiele de care mi-ati pomenit? nu stiu ce sa zic dar azi a baut prima data ceai din sticluta... ceea ce m-a minunat!
vine sotul meu acasa si mergem la urgenta sa intrebam!
la ora asta aici nu mai am unde si astia au nu stiu ce sarbatoare maine.. asa ca inchid si vineri... deci ar fi un timp mult prea lung.. si-s tare stresata!
Va multumesc!!
Nathalie si Sofi
ps
de unde palaria mea se poate .. produce infectia asta intestinala... ca eu is tare obsedata in a dezinfecta totul...numai daca nu sotul meu... sa fi avut maini murdare..e posibil???
ungureaa spune:
Buna !
Parerea mea ? Este ca totul e ok cu bebelusa ta si ca doar in caz de ceva major merita de mers la urgenta. Dar nu cred...Gabriel al meu are aceiasi virsta cu fetita ta si caca al lui mai difera uneori (culoare mai ales, consistenta e cam aceiasi). Cred ca e normal, si caca al nostru mai difera de la o zi la alta ! Ideea de baza este sa nu aiba diaree, si sa nu verse. Daca maninca destul, nu are febra, cred ca poti trece acest week-end linistita. Stiu ca in Romania exista tendinta de a medicaliza totul, dar si aici in Canada este ca in Germania, nu exista sa mergi cu un Pampers murdar la analiza subito-presto...cred ca ar ride de mine !! Dar daca exista simtome serioase precum febra, diaree, varsaturi, e timpul de mers la doctor. Daca nu...e ok ! Stiu ca si eu sint asa, dau telefoane la infirmiere tot timpul, dar asa sintem noi, mamele.
Week-end placut !!
Adina