Pungutze mici de grasime pe pleoape?

Pungutze mici de grasime pe pleoape? | Autor: Alynutza

Link direct la acest mesaj

In decursul timpului mi-au aparut pe pleoape niste chestii, ca niste 'pungutze' mici de grasime (asa mi s-a spus). La ultimul pensat, cosmeticiana s-a oferit sa mi le scoata, spunea ca se scot cu acul (?!), se face apoi o cojita care cade si pleoapa ramane iar neteda. Si-a facut cineva procedura asta? Eu sunt putin reticenta in a lasa pe cineva sa umble cu acul pe langa ochiul meu...

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magduta-sv spune:

Alynutza, din cite stiu, sint depuneri de colesterol.La cabinetele cosmetice se scot intr-adevar cu acul, dar nu e dureros.Oricum, trebuie sa ai incredere in cosmeticiana ta, sau sa stii ca a mai facut aceasta procedura. In final, decizia iti apartine daca le scoti sau nu.De trecut, nu trec singure.Succes!

Magduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

La dermato!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

Da se face la cosmetica , cu succes acum depinde si daca cunosti cosmeticiana.La mine mama , vara mea , cunostinte si-au scos si totul a fost ok sigur , altfel nu-ti dispar.Si mie imi mai apare cate unul pe fata , am probleme cu colesterolul si cu acul le scoate.E neplacut , dar nu ca sa sari de pe scaun.Conteaza si localizarea lor si mana tipei , fiindca in asemenea proceduri are mare importanta , am experimentat pe propria piele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

La dermato, electrocauterizate. Am avut in liceu multicele. Da, cele de pe fata le pot scoate si eu cu acul dar la pleoape nu m-as baga.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Clar, stiu ca nu trec singure. Mie doar pe pleoapa mi s-au facut.
denisabia tu ti-ai scos? Ce inseamna 'neplacut'? Doare la fel de tare ca un pensat sa zicem (pe mine ma cam doare pensatul) sau mai tare?

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Aly eu tocmai am scapat de una acum de curand (cam 2 saptam). fiindca era chiar la marginea interioara a ochiului nu am avut curaj sa o las pe cosmeticiana sa se apropie cu acul de mine . asa ca, mi-am luat inima in dinti, m-am spalat bine pe maini, m-am sters cu spirt si..l-am stors ca pe cos si apoi am dezinfectat locul. A durut rau, dar am scapt de el. Acum nu se mai vede nimic in locul ala.

briza_marii
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Alynutza, ar fi bine sa te duci la un dermatolog, eu asa cred! Pungutele alea sunt intr-adevar depuneri de grasime. Se scot la dermatolog sau la chirurg. Nu merita sa risti o infectie "cosmetica".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Eu personal n-am curaj sa umblu singura cu ace pe-acolo. Sincer nu le consider deranjante, nici nu le-am bagat in seama pana nu mi-a zis cosmeticiana de ele. Ca doar inainte sa merg la ea fusesem la derma la o consultatie (pentru o alergie) dar nu mi-a trecut prin cap sa intreb.
Probabil o sa le las in pace pana o sa mi se puna pata pe ele rau de tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

Eu zic ca ar trebui sa iti controlezi colesterolul , fiindca fata reflecta in general starea de sanatate.E alegerea ta daca o lasi sau nu.Eu am incredere in cosmeticiana mea , daca nu ti-a facut un tratament cosmetic ca sa vezi cum e si eu zic sa nu o lasi.Pai te doare oricat ar lucra de fin , baga acul ca sa poata scoate ce e acolo.Sa zicem ca e ca atunci cand iti scoate un fir gros cu penseta , dar va roti un pic acul ca sa poata curata , asa ca durerea e ceva mai mare.
Nu cred ca trebuie sa ajungi pana la chirurg pentru asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexmom spune:

Si eu am acele depozite de grasime pe pleoape si uneori in coada ochiului. Le am de ani de zile, insa nu pot spune ca ma deranjeaza atat de tare incat sa merg sa le scot. Unele se usuca si cad dupa anumite perioade de timp, destul de lungi, unele se mai inflameaza si atunci pot sa le storc si ma sperii de cat de multa grasime pot sa scot din ele, insa dupa ce le-am "golit" si le-am dezinfectat nu mai ramane nimic (doar se vede putin locul roz o zi-doua).
Cat despre colesterolul din sange, ultima data cand mi-am facut analizele ( acum vreo 5 luni) mi-a iesit perfect normal - cel putin asa mi-a spus doctorita mea, deci nu cred ca are nici o legatura una cu alta.

Mergi la inceput