Eventratie ???
Salutare tuturor !
A "patit" cineva o eventratie postoperatoriu ?
Eu se pare ca ma confrunt cu asa ceva, in urma unei operatii de chistectomie ovar dreapta. De fapt, nu in urma operatiei ( care a fost acum 7 luni ), ci in urma prostiei mele probabil, de a face "mici" eforturi, ca fara ele nu se poate !
Asadar, as vrea sa primesc mesajele de la cele care au avut asa ceva - si... au operat-o ? cum a decurs totul ? cu ce fel de anestezie ? ce se petrece postoperatoriu ? oare mai pot ramine insarcinata daca fac iar o operatie si se pare ca de data asta cu plasa?! ce are trebui sa fac pina la noua operatie ? dr. spune ca ma operareaza din nou in oct., la un an de la operatia cealalta...
Sigur ca detaliile le voi discuta si cu dl. dr., dar pina atunci vreau explicatii si exemple ( si incurajari !!! ) din viata !!!!
Abia astept sa-mi povestiti care ati mai trecut prin asa ceva !
Va multumesc, si va doresc sanatate si copii sanatosi de asemenea !
Co
Raspunsuri
ina C spune:
mama mea a avut de doua ori la aceeasi operatie.
ea a facut si efort si e si cam grasuta (100 kg), dar totul a decurs fff bine, cu anestezie generala, insa s-a refacut extrem de repede si bine.E o operatie la fel ca initiala, numai ca se lucreaza doar cu muschi si piele, fara interior, deci mai simpla.
Bafta,ina C
Ina - Cornelia- Slabim, slabim , la mare ne grabim
Cocco spune:
multumesc, ina !
si eu am avut 105-107 kg, am slabit vreo 35 de kg, apoi dupa operatie in concediul medical am "pus" pe mine vreo 7 kg, acum am in jur de 80, dar mi-am propus sa slabesc considerabil pina la operatia asta ce va sa vie... nici nu vreau sa ma gindesc cum mi-ar fi daca as mai avea din nou peste suta de kg...
multumesc, inca o data... sunt tare speriata cum am fost de altfel si la prima operatie, a fost prima data din viata mea cind am stat intr-un spital mai mult de o vizita... deci, ca omul neobisnuit cu medicii, diagnosticele, medicatia,spitalul, etc.
pup,
XIO spune:
Se intampla ca dupa operatii sa apara eventratia.
Operatia pt. corectarea sa se face sub anestezie generala, se pune o plasa pt. a evita alte neplaceri.
Recuperarea nu e dificila, in mare nu e o operatie grea deloc.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
isabela spune:
Eu am avut asa ceva acum 9 ani. In mai 1997 am avut o operatie :ovariectomie dreapta. In octombrie acelasi an am ramas insarcinata si desi nu m-am ingrasat decat 12 kg in sarcina, la nastere(am ajuns la cezariana) doctorul a descoperit ca aveam si aceasta eventratie. Anestezia a fost generala, mi-ai revenit relativ usor, tinand cont ca era vorba si de cezariana si de eventratie. Doctorul a spus ca, si daca nasteam natural, tot ajungeam la operatie din cauza acestei eventratii. Au trecut de atunci 9 ani. Nu am avut probleme,desi de multe ori am carat greutati mult peste ceea ce-mi recomandase medicul.
Marilena12 spune:
Cumnata mea a avut eventratie la o cezariana. A operat-o un macelar, i-a bagat ceva stafilococi intraoperator, pe urma au inceput chinurile, operatia supura si dupa 2 ani. A refacut operatia, cu anestezie generala, cu plasa, i s-a scos foarte mult tesut necrozat din cauza infectiilor anterioare, totul s-a derulat bine, se lucreaza doar cu peretele abdominal, fara interventii la organe.
La o eventuala sarcina (dupa minim 2 ani de la refacerea peretelui abdominal), se va naste prin cezariana si se schimba si plasa, alte neplaceri nu sunt.
Important este ca dupa operatia de refacere sa nu se faca efort fizic obligatoriu cel putin 4 luni, in special a nu se ridica greutati.
Mari
XIO spune:
Marilena , nu a facut cumva granulom de corp strain?
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
Cocco spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Cumnata mea a avut eventratie la o cezariana. A operat-o un macelar, i-a bagat ceva stafilococi intraoperator, pe urma au inceput chinurile, operatia supura si dupa 2 ani. A refacut operatia, cu anestezie generala, cu plasa, i s-a scos foarte mult tesut necrozat din cauza infectiilor anterioare, totul s-a derulat bine, se lucreaza doar cu peretele abdominal, fara interventii la organe.
La o eventuala sarcina (dupa minim 2 ani de la refacerea peretelui abdominal), se va naste prin cezariana si se schimba si plasa, alte neplaceri nu sunt.
Important este ca dupa operatia de refacere sa nu se faca efort fizic obligatoriu cel putin 4 luni, in special a nu se ridica greutati.
Mari
multumesc, mari, uite astfel de amanunte ma linistesc,cu toate ca stiu f bine ca fiecare dintre noi este unica si are morfologia organelor aparte...oricum detaliile conteaza acum pt mine, probabil ca ma voi linisti pina atunci...
Cocco spune:
quote:multumesc, isabela !
Originally posted by isabela
Eu am avut asa ceva acum 9 ani. In mai 1997 am avut o operatie :ovariectomie dreapta. In octombrie acelasi an am ramas insarcinata si desi nu m-am ingrasat decat 12 kg in sarcina, la nastere(am ajuns la cezariana) doctorul a descoperit ca aveam si aceasta eventratie. Anestezia a fost generala, mi-ai revenit relativ usor, tinand cont ca era vorba si de cezariana si de eventratie. Doctorul a spus ca, si daca nasteam natural, tot ajungeam la operatie din cauza acestei eventratii. Au trecut de atunci 9 ani. Nu am avut probleme,desi de multe ori am carat greutati mult peste ceea ce-mi recomandase medicul.
si eu sper din tot sufletul ca, desi am facut complicatiile de anul trecut la un ovar si mi s-a extirpat si o trompa, sa ramin insarcinata... de fapt si de asta ma speriasem cu eventratia asta... sa nu afecteze operatia sau plasa aia o eventuala sarcina... amanuntele astea le voi vorbi cu doctorul, dar ma ajuta mult si experientele voastre sau ale femeilor din jurul vostru... in familia mea toate femeile au fost sanatoase din toate punctele de vedere ( inclusiv gineco ), si nu am ce afla de la ele... va am pe voi si pe prietenele mele, am netul si pe Dumnezeu !
va pup si va multumesc,