Sarcina imediat dupa avort, pot pastra bebelul?
Am observat ca la alte subiecte s-au scris inclusiv raspunsuri specializate. Sper sa primesc si eu un sfat: pe 5 mai a trebuit sa renunt la o sarcina la 10 saptamani de evolutie din cauza unei gripe din sapt.6-7. Am amanat decizia pt ca speram sa-l pot pastra, dar....
In fine, acum ar trebui in mod normal sa-mi vina menstruatia (sunt 4 sapt de la avort), dar nu am PMS, din contra, am impresia ca seamana mai mult cu simptomele din timpul sarcinii anterioare(usoara oboseala dimineata, dureri abdominale usoare, somnolenta uneori cumulat cu insomnii in alte zile, cam atat). Intrebarea mea este daca pot pastra copilasul in cazul in care am ramas din nou insarcinata desi nu am facut pauza de nici un ciclu menstrual normal? Sunt riscuri de dezvoltare normala la BB? Multumesc pt raspunsuri.
Raspunsuri
irinabobe spune:
recomandabil este sa astepti macar un cm pt a se reface organismul, dar nici nu este interzis (cel putin asa mi-a spus medicul meu, acum opiniile sunt impartite), depinde de organismul tau sa poti duce sarcina la bun sfarsit.
in nici un caz nu se pune problema unor malformatii la bebe daca ai ramas insarcinata.
insa fa un test pt a fi sigura ca e sarcina pt ca dupa chiuretaj primul cm poate veni chiar si la 45 de zile, iar restul simptomelor pot fi de la o anemie.
asa ca cel mai sigur fa un test si daca esti insarcinata dute la medic sa iti dea un tratment de sustinere eventual.
bafta.
miria_cristina spune:
In general, se recomanda o perioada mai lunga detimp sa treaca pentru a avea organismul timp sa se refaca.
Dar daca nu te-ai protejat si vrei sa-l partrezi nu cred ca este vreo problema atata timp cat aflii din timp si te ia un medic sub supraveghere pe perioada sarcinii.
Dar ai grija sa nu iei medicamente si nici chiar vitamine la inceputul sarcinii dupa capul tau.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
mamacangur spune:
taniusk un avort a fost mai mult decat suficient
a fost cred eu cea mai rea optiune, un nou avort iti va traumatiza corpul si sufletul si mai mult. Nu cred ca vrei sa mai treci din nou prin asa ceva.Dar, oricum trebuie sa te asiguri ca e vorba ce sarcina si nu de altceva.
Un ginecolog cinstit ar trebui sa avertizeze care sunt riscurile avortului; nu e chiar asa... floare la ureche!
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
Clover spune:
Ma intreb daca unii citesc tot cand se apuca sa raspunda la subiecte. Aici nu era vorba de primul avort care a fost medical si pe care oricum nu ar fi vrut sa-l faca.
Keep the promises you make to yourself.
dulcetica spune:
Plecind de la premisa ca esti insarcinata, evident ca-l poti pastra ,cu speranta ca o sa vrea BB sa ramina.De regula trebuie sa se refaca organismul, altfel e posibila o iminenta de avort.
crangutalil spune:
taniusk, am fost in situatia ta si am acum o fetita de 2 ani perfect sanatoasa.Am facut avort pt ca de fapt am pierdut sarcina si apoi la 10 zile de la chiuretaj am prestat
, cu acordul medicului, care stia ca ne dorim f mult un copil si a zis ca e ok.Singura pb e ca neavand ultimul CM a fost greu de monitorizat sarcina,data a nasterii aproximativa, calcule facute dupa masuratorile ecografului, si ca data a CM a fost initial data chiuretajului, tinand cont ca stiam data conceptiei.Si totul a fost OK.Deci parerea mea e ca daca e sarcina, cu ajutorul lui D-zeu o vei duce la capat daca ti-o doresti si poti avea un copil sanatos.
Marilena12 spune:
Chiar trebuie sa pastrezi copilul, un nou avort ar putea avea consecinte urate. Insa trebuie sa mergi la un medic, sa fii monitorizata pe toata durata sarcinii. Daca totul este in regula si nu apare avortul spontan, ca efect al primului avort, nu exista pericole de genul malformatiilor. Singurul pericol la o sarcina instalata pe un uter chiuretat recent, ar fi ca embrionul sa nu de fixeze bine pe peretele uterin si sa pierzi sarcina.
Mari
taniusk spune:
Va multumesc frumos pt raspunsuri tuturor, nu ma asteptam sa fiu incurajata si sustinuta asa de persoane pe care nici nu le cunosc. crangutalil, daca esti din bucuresti si ai putea sa-mi recomanzi medicul care ti-a monitorizat sarcina tie, ti-as fi recunoscatoare. mamacangur, avortul n-a fost o "optiune" a mea, pt ca sunt total impotriva la asemnea gesturi si n-am crezut niciodata ca o sa ajung acolo pana nu s-a intamplat.Crede-ma ca decizia am luat-o f greu (dovada k inca 4saptamani de cand mi-a fost recomandata intreruperea m-am tot perpelit si am sperat sa nu fie chiar asa grav), am consultat mai multi medici si raspunsul tuturor a fost la fel: o gripa puternica (chiar fara medicamente, asa cum am evitat eu sa iau)in primul trimestru de sarcina are consecinte grave pt BB, incepand de la malformatii si afectarea diferitelor organe, etc, pt ca anume acum este in formare si orice virus sau afectiune a mamei trece placenta, BB fiind punctul slab din organism pe care il ataca in primul rand (cel putin asa mi-a explicat doctorita). Si a trebuit sa decid, dar n-am avut puterea de a accepta un copil bolnav, care mai tarziu poate m-ar fi condamnat pt decizia mea. In fine, asta a fost situatia...nici nu vreau sa-mi aduc aminte prin ce am trecut, a fost cea mai traumatizanta experienta din viata mea. Maine se implinesc exact 4 saptamani de la avort, astept sa vad daca vine CM, daca nu imi iau un test si sper ca un nou bebelus sa-mi lumineze viata. Si daca nu e, voi astepta sa apara oricand va vrea D-zeu sa mi-l dea. Va multumesc inca odata tuturor pt raspunsuri si sa va bucurati de copilasii vostri.
crangutalil spune:
taniusk,da-mi Pm si vb mai pe indelete, crede-ma ca ai luat o decizie buna chiar daca te doare, dar mai bine acum decat mai tarziu...Eu am avut o sarcina la care am descoperit la eco morfologic ca are malformatii cardiace si a fost mult mai greu sa intrerup sarcina atunci, la 22 sapt.Iti dau cu placere numele dr meu, a fost singurul care m-a incurajat si uite ca acum am o fetita perfect sanatoasa.
RAMONELLA spune:
Scuza-ma ca te intreb,dar cum adica ai facut avort din cauza unei gripe????Ai luat cumva ceva medicamente???Ca si eu am avut gripa la 5 saptamani si am luat homeopate care sunt permise in sarcina.
Sincer nu cred ca afecteaza avortul aceasta noua sarcina,Doamne ajuta sa fie bine.Doar sa aiba putere organismul sa o sustina.Cred ca n-ai de ce sa-ti fcai probleme.
poze
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96929.birthdue.png" target="_blank">
bebelina
Ramonel
18+
Alexia Beatrice