pete rosii-vinetii pe abdomen

pete rosii-vinetii pe abdomen | Autor: monalisa21

Link direct la acest mesaj

Luni dimineata m-am trezit cu niste pete rosii-vinetii pe abdomen, doar atat. Nu ma mananca si nu s-au extins prin alte parti. Partea proasta e ca nu stiu daca sa fie vreo alergie (pt ca nu ma mancat nimic ciudat cu o zi inainte) sau vreo toxi infectie. Dar partea cea mai proasta este ca doctorita mea este in concediu medical si deocamdata nu o inlocuieste nimeniinca. Daca cumva v-ati mai vonfruntat cu asa ceva, va rog frumos sa-mi dati si mie ceva sfaturi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Pete? De ce dimensiune?

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Initial creeata de monalisa21

Luni dimineata m-am trezit cu niste pete rosii-vinetii pe abdomen, doar atat. Nu ma mananca si nu s-au extins prin alte parti. Partea proasta e ca nu stiu daca sa fie vreo alergie (pt ca nu ma mancat nimic ciudat cu o zi inainte) sau vreo toxi infectie. Dar partea cea mai proasta este ca doctorita mea este in concediu medical si deocamdata nu o inlocuieste nimeniinca. Daca cumva v-ati mai vonfruntat cu asa ceva, va rog frumos sa-mi dati si mie ceva sfaturi.

E posbil sa fie niste vanatai? Sigur nu te-ai lovit in locul respectiv?

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalisa21 spune:

Sunt de dimensiuni mici si sigur nu sunt vanatai ca sunt pe tot abdomenul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ai controlat salteaua? ai chestionat sotu'? (glumesc, scuze)
daca zici ca-s pete mici spre vinetiu sa nu fie niste microcapilare sparte...dar nu vad motivul spargerii lor....ai tinut vreo dieta in ultimul timp? ai fost la sala, ai folosit un produs anticelulitic sau de gomaj mai agresiv? ai fost la electrostimulare/vacushape sau alt aparat de acest fel?

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Esti graviduta? Pot fi vergeturi? Eu m-am speriat candva cand am sesizat pe partea din spate a picioarelor, sus, niste pete vinetii, care apoi s-au albit, erau niste vergeturi care tocmai se formau.

Poze

Mergi la inceput

Nu, nu am facut nimic din cele spuse de voi. Am fost doar stresata in legatura cu niste examene, dar atat si mi-am schimbat recent gelul de dus. O farmacista mi-a spus ca poate de la asta sa fie, dar de duminica seara nu m-am mai spalat cu el. N-ar fi trebuit totusi sa dispara. Si nu, nici graviduta nu sunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nu cred ca poate fi de la dus gel. ar fi bine totusi daca nu dispar sa te duci la medic saptamana viitoare. daca sunt microapilare sparte ar trebui sa inceapa sa se atenueze zilele acestea.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Nu poti sa mergi la o policlinica cu plata daca medicul tau este in concediu ?
E totusi ciudat ca au aparut asa peste noapte... o fi vreo alergie ??

Ingrid si Cristi 4 ani si 2 luni

Mergi la inceput

Acum mi-am amintit cand ma tot uitam pe net dupa cazuri asemanatoare, dar n-am gasit. Iau spirulina de vreo 2 saptamani, dar am mai luat si nu am avut efecte adverse. Si saptamana trecuta de luni pana joi inclusiv am luat Urinex pentru un inceput de cistita. Din nou si Urinex am luat si anul trecut cand am avut cistita si nu am avut alte reactii. Sa fie de la asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

S-ar putea sa fie vorba de petesii (adica mici hemoragii cutante, echivalentul vanatailor dar de mici dimensiuni -cat gamalia unui ac). Daca ele sunt nereliefate si atunci cand le apesi nu dispar mai mult ca sigur asta sunt.
Cand sunt numeroase ridica suspiciunea unor probleme de coagulare: fie datorita fragilitatii capilarelor din piele, fie datorita unor probleme legate de trombocite (componente ale sangelui implicate in procesul de coagulare) fie datorita altor tulburari ale factorilor de coagulare (mai rar decat primele doua).

Ar trebui sa mergi la medicul de familie macar iar acesta (daca stie ce face) va indica pasul urmator.
Alergia NU se manifesta asa!
Te sfatuiesc sa nu ignori aceasta problema si sa incerci sa descoperi cauza!
Sanatate multa si tine-ne la curent, daca vrei, cu ce afli de la medic!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput