pt mamici din ianuraie 2008 : un sfat?

pt mamici din ianuraie 2008 : un sfat? | Autor: micsunea

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

In primul rand, nu sunt sigura ca reusesc sa-mi calculez corect data nasterii si varsta sarcinii.

Deci,prima zi a ultimului ciclu: 17.04.2007
Ciclu de 30 de zile si conceperea (ovulatia) a fost dupa parerea mea cam pe 4 mai.
Deci azi, embrionul ar avea 20 de zile.

Calculatoarele imi dau data nasterii pe 23-25 ianuarie 2008.

Pe site-ul lilypie spune ca sunt in "5 weeks and two days" si ca mai am 245 zile ramase.
Dar tot lylipie spune pt alta mamica din ianuarie : "4 weeks and 2 days", 175 zile ramase !!!!!!
Ceva nu e OK? Voi ce ziceti?

In al doilea rand, ieri am fost la doctor ca ma durea burta si mi-a spus sarcina intra-uterina, dar cum BB avea doar 18-20 de zile nu se poate spune mai mult.
Mi-a mai dat o consultatie peste 4 saptamani, adica "repede" ca in cazul meu e risc de avort spontan pentru ca durerile de burta arata ca ai risc de avort spontan (asa a spus doctorul).
Asta-i tot. Ma rog, mi-a zis ca intre timp pot sa fac si analizele de sange. Sunt un pic dezamagita, nu stiu, asa e la toata lumea?
Poate ca doctora mea are dreptate, nu pot face nimic altceva decat sa astept, voi cum ati rezistat?
Sunt ridicola ca m-am dus la medica asa de repede? (e primul BB si sunt nascuta in mai 1978, dar sotul meu are mari probleme- oligo-asteno-terato-spermie toate severe- si in mod normal nici nu puteam avea BB decat prin FIV!)

Micsunea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Nu este prea devreme in nici un caz. Nu inteleg daca ti-a facut doar consult sau si ecografie. La ecografie s-ar fi vazut dimensiunea embrionului si daca este bine prins.
Durerile de burta moderate nu sunt anormale...depinde cat de tare te doare, dar nu mi se pare normal sa-ti dea verdictul "risc de avort spontan". Nu este cazul sa intri in panica, pentru ca multi medici sunt superficiali.
Parerea mea este ca trebuie sa mergi si la un alt medic si neaparat sa faci o ecografie, daca nu ai facut.

Roli, mamica lui Marc (9 iunie 2006) si bb2
http://bd.lilypie.com/uGYJp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

Buna,

Mi-a facut ecografie aaa vaginala (asa se numeste ?) !!

Deci, mi-a aratat ca e sarcina intra-uterina, se vedea o bulina neagra. Apoi i-am spus ca sarcina are vreo 18-20 de zile (estim data ovulatiei cam pe 4 mai) si mi s-a parut ca a rasuflat usurata si mi-a spus ca da, corespunde cu marimea a ceea ce vede ea pe ecran.

Doctora asta cred ca e genul sa lase natura sa functioneze. Iar eu am citit ca in primele 12 saptamani, cel putin o sarcina din 5 se pierde (avort spontan- am auzit si de procente de 50% daca ei in calcul avortul spontan ianinte de data asteptata a mentruatiei, ca se confuda cu aceasta).
Deci avand in vedere si faptul ca am dureri de burta...

Eu cand am intrat in cabinet i-am spus ca am venit sa o vad ca am facut un test de sarcina care a iesit pozitiv si ca am dureri de burta. Poate a inteles ca de-abia au inceput durerile de burta, dar eu le am de pe 17 mai adica de vreo 7-8 zile! Fara sangerari de niciun fel!

Doctora mea nu e prea vobareata si nu pune multe intrebari ...

MULTUMESC pentru raspuns, ma simt mai sigura de mine, sper ca asteptarea pana la 12 saptamani sa nu-mi rezerve decat surprize placute :-)

Sa ne dea Dumnezeu bebelusi sanatosi la toate mamicile aspirante!

Micsunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Micsunea, felicitari pentru sarcina.

Pe aici toti doctorii sunt "de genul lasa natura sa lucreze". Pana la urma cred ca au dreptate. Si eu am fost prima data la ginecolog la 5 saptamani.... mie nu mi-a facut nici macar ecografie atunci.

Si apoi ne-am mai vazut la sfarsitul saptamanii 12, cand, datorita varstei (acum am 39 de ani) am decis sa fac ceva teste genetice. De atunci ne vedem in fiecare luna... asta pentru consult.. ca nu fac echo de fiecare data. Dureri am avut si eu, mie mi-au spus ca sunt normale, intrucat uterul creste... daca nu ai sangerari eu zic ca nu ai de ce sa-ti faci probleme....

Iti doresc o sarcina usoara!

20+ cu Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by micsunea

Buna,

Mi-a facut ecografie aaa vaginala (asa se numeste ?) !!

Deci, mi-a aratat ca e sarcina intra-uterina, se vedea o bulina neagra. Apoi i-am spus ca sarcina are vreo 18-20 de zile (estim data ovulatiei cam pe 4 mai) si mi s-a parut ca a rasuflat usurata si mi-a spus ca da, corespunde cu marimea a ceea ce vede ea pe ecran.

Doctora asta cred ca e genul sa lase natura sa functioneze. Iar eu am citit ca in primele 12 saptamani, cel putin o sarcina din 5 se pierde (avort spontan- am auzit si de procente de 50% daca ei in calcul avortul spontan ianinte de data asteptata a mentruatiei, ca se confuda cu aceasta).
Deci avand in vedere si faptul ca am dureri de burta...

Eu cand am intrat in cabinet i-am spus ca am venit sa o vad ca am facut un test de sarcina care a iesit pozitiv si ca am dureri de burta. Poate a inteles ca de-abia au inceput durerile de burta, dar eu le am de pe 17 mai adica de vreo 7-8 zile! Fara sangerari de niciun fel!

Doctora mea nu e prea vobareata si nu pune multe intrebari ...

MULTUMESC pentru raspuns, ma simt mai sigura de mine, sper ca asteptarea pana la 12 saptamani sa nu-mi rezerve decat surprize placute :-)

Sa ne dea Dumnezeu bebelusi sanatosi la toate mamicile aspirante!

Micsunea, vad ca esti in Belgia si din ce ai descris pe aici am recunoscut metoda de abordare a unei sarcinii de catre doctorii din occident in general. Intr-adevar ei cam pe principiul asta merg, lasa natura si nu cred ca daca vei cauta un altul va face alfel. Stiu ca in Ro fetele se duc la mai multi medici intr-o sarcina, ba pt a fae eco (mai multe), ba pt consult. Doar daca te tin buzunarele (pt ca aici e cu rambursari) poti incerca sa-l schimbi, eventual cauta-ti intai un generalist, care sa te trimita el la un ginecolog. Cat despre comunicatul cu pacientii, ar fi trebuit sa-ti spuna mai multe, dar tinand cont ca sarcina e atat de micuta, nu prea avea ce, in afara de analizele pe care zici ca ti le-a dat sa le faci. La a doua intrevedere, sa fii si tu pregatita sa pui ceva intrebari (nelamuriri, chiar daca ti se par naive).
Despre dureri, daca sunt in limitele suportabilului, sunt normale la inceput, dar daca ti-a zis iminenta de avort, nu stiu ce sa zic, nu comentez asta ca nu cunsoc. Nu te ingrijora, eu zic sa stai linistita (cat mai mult in pat) si sa te odihnesti asteptand sa treaca cele 2 saptamani (nu mi se pare asa mult).

Curaj, vei vedea ca totul va fi bine si bebita al tau va creste mare si sanatos.

cu bebe2 & David (18.11.04), pilotul "avid"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

Multumesc fetelor

E, nu mi-a spus ca e iminent, mi-a spus dimpotriva ca pot sa-mi fac sperante, dar ca si o "fausse couche " se poate!

Azi n-am mai avut dureri, asa ca acum am inceput sa ma stresez invers, ca de ce nu mai am niciun semn. Mi se pare ca sanii nu recationeaza prea mult. M-au durut saptamana trecuta, dar acum sunt doar un pic durerosi daca ai ating si gata.

Mai bine astept fara sa ma stresez ca si-asa n-am ce face altceva! Am vazut ca fetele din Romania primesc un medicament contra avortului spontan, ma intreb daca chiar functioneaza, ca aici se spune ca daca e sa pierzi sarcina in primul trimestru nu se poate prea poate face ceva!

Multumesc inca o data, sper sa fie totul bine!
E o situatie atat de noua pentru mine!

Micsunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

In principiu, in sarcini cu risc, si datorita OATS-ul sotului tau o poti considera asa, se recomanda evitarea contactului sexual, al efortului fizic, a stressului, a caratului de greutati si chiar mai usor cu urcatul scarilor. Ai facut foarte bine ca ai fost deja la doctor, macar esti luata undeva in evidenta si ai pe cine suna daca apare vreo problema.

Eu am sarcina obtinuta cu FIV+ICSI asa ca s-au impus aceleasi precautii plus ca am avut tratament de sustinere cu Utrogestan.

Nu te speria de diagnostic, toate sarcinile la inceput prezinta un risc de avort spontan, pentru ca sunt doar cateva celule si pot foarte usor sa se desprinda, ca sa nu mai vorbim de avortul din cauza ca embroinul nu se dezvolta ok dpdv genetic.

Durerile de burta sunta normale la inceputul sarcinii si nu sunt neaparat semn de probleme.

Dupa cartea pe care o am eu, ar trebui sa nasti cam pe 22.01.2008

14s + Sophia 80%

Mergi la inceput