hemoroizii in sarcina

hemoroizii in sarcina | Autor: nikol31

Link direct la acest mesaj

buna fetelor. am o problema si v-as ruga tare mult sa ma ajutati cele care ati trecut prin asa ceva. in urma analizelor mi s-a depistat o deficienta de fier si ca urmare medicul mi-a prescris fier timp de 15 zile. le-am luat, dar in urma tratamentului am inceput sa ma constip foarte taresi m-am procopsit cu drag de hemoroid extern care imi cauzeaza niste dureri groaznice. astazi am fost la medic si mi-a prescris deralex sau asa ceva, dar eu nu m-as duce pe medicamente,as incerca ceva naturist sau nu as lua nimic.cele care ati avut asa ceva in sarcina ce ati facut, a trecut de la sine sau ati luat ceva? cica unguentul hemorzon nu e indicat in sarcina. as incerca cu unguent de galbenele. oare e voie? are vreun efect? sau sa-i dau pace si sa astept sa-mi treaca? este vreo sansa sa ma scap de el daca nu iau nimic? si cum as putea sa scap de constipatia asta? multumesc frumos
24+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

nikol: nu stiu prea multe despre hemoroizi insa probleme cu constipatia am avut intotdeauna si te pot sfatui sa mananci 3 mese pe zi astfel:
dim un fruct pe stomacul gol: ananas sau kiwi sau ambele
cereale cu lapte

pranz: ciorba de legume (telina, pastarnac, varza murata/alba, fasole pastai, ceapa, rosii - fara cartofi) cu smantana
salata (fara cartofi, orez, fasole, etc) cu ton

seara: iaurturi activia + ce fructe vrei tu cu exceptia bananelor

incearca sa mentii acest regim si in 3 zile max iti revii
incearca sa mananci fructe tot timpul, multe legume si fibre si sa eviti pe cat posibil mancarea solida. Si multa apa plata sau sucuri de fructe fresh cu lapte!!!

iti tin pumnii sa scapi repede

bubuleana
7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Nikol, eu am avut probleme si la prima sarcina si acum. Prima data nu am luat mai nimic, am rabdat asa, insa am renuntat la fier si rau am facut, ca am dat in anemie severa ce mi-a cauzat hemoragie la nastere.

Acum sunt si mai rau, nu numai ca ma doare, dar si sangerez destul de frecvent la scaunele tari. Am vorbit cu medicul si primul sfat este sa evit constipatia: fructe pe stomacul gol, multe multe lichide, atentie generala la alimentatie. Apoi mi=a dat un tratament local: amestec un tub de Proctoglivenil, cu un tub de Nidoflor, si 1/2 tub Lasonil.

Rox 25+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Exista un unguent antihemoroidal permis in sarcina, eu l-am folosit, imi scapa acum numele, e intr-o cutie cu niste plante pe ea.

Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Nu stiu daca e relevant, dar sotul meu de vreo doi ani are probleme cu constipatia, plus sangerari si i-au aparut si hemoroizi. A incercat sarcaul si creme locale, si supozitoare speciale, dar degeaba. Am fost la Hofigal si de acolo iau dat muguri de castan, fiole de baut, ulei de catina, spirulina, coenzima Q10, si a sti ca de atunci are scaun regulat si normal. Mai mananca ciorba , zilnic, apa plata multa, nu mai mananca banane. In rest, cam la fel are meniul.

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol31 spune:

dar puteti sa-mi spuneti daca am voie sa folosesc unguentul de galbenele? e indicat in sarcina, are ceva efect? a mai folosit cineva? e permis? a dat roade? va rog sa-mi raspundeti ca trebuie sa fac ceva ca e cam nasol. si medicamente nu prea as vrea sa iau. multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniaN spune:

Galbenelele se pot folosi in sarcina ,deci cred ca e indicat ,dar depinde ce mai contine unguentul
si eu am probleleme dar parca mie frica sa folosesc unguent.

incearca in fiecare seara o cana de lapte cald inbdulcit cu miere de
albine poate te ajuta...la mine a dat rezultat.
sau dimineata pe stomacul gol 2 ligurite miere +o cana de apa calduta.

LAVINIA25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Crema de galbenele e OK. Sau de tataneasa.

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Nikol, si eu ma confrunt cu un hemoroid de vreo 3 saptamani. Doctorul mi-a zis sa aplic local dimineata si seara unguent Proctoglyvenol si supozitor Proctoglyvenol. Am luat 10 zile si supozitoare, acum aplic unguentul dimineata si seara dupa ce ma spal bine si pe la pranz ma dau si cu unguent de galbenele(am intrebat-o pe doctorita si a zis ca pot sa folosesc) Nu sangerez si nici nu am dureri sau altceva, doar ma jeneaza cateodata, ba creste, ba descreste. Din ce am mai auzit, se pare ca va disparea dupa nastere. Hemoroizii sunt f. des intalnitiin timpul sarcinii, la 50% din gravide, din cauza presiunii uterului pe vasele de sange.

Mandarinutza 24+ Antonia Maria

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Mie nu mi-au disparut de tot dupa nastere. Dar oricum a fost o perioada mai buna.

Rox 25+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

AAA, Roxana, si eu care ma impacasem cu gandul ca nu scap de musafirul asta deocamdata, dar macar dupa ce nasc o sa dispara .
Si eu iau fier de vreo 10 zile(o pastila la masa de pranz), dar nu mi-a dat constipatii decat intr-o zi cand l-am luat seara, uitasem sa-l rontai la pranz.

Mandarinutza 24+ Antonia Maria

Poze

Mergi la inceput