Mancarimi ingrozitoare

Mancarimi ingrozitoare | Autor: Miillyy

Link direct la acest mesaj

Am mare nevoie de ajutorul vostru!

Sunt insarcinata in 32 saptamani si de o saptamana ma incearca niste mancarimi groaznice. Au inceput de la cele cateva vergeturi pe care le am pe burta si pe sani si s-au extins pe tot corpul in afara de fatza, cap si organele genitale . Initial arata ca niste muscaturi de insecte, dupa care se transforma in bubite mici si rosii. Ma chinuie in special noaptea .... ma apuca intr-un loc, dupa care in altul....A mai trecut cineva prin asta? Ce poate sa fie si ce tratament as putea incerca?Afecteaza copilul mancarimile astea?

P.S. Mi-am facut si analizele la ficat si astept rezultatele (sper sa nu fie colestaza care am inteles ca e periculoasa pt bebe).Daca cumva exista printre voi persoane care au avut colestaza .... as vrea sa stiu de asemenea cum se manifesta.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri care m-ar ajuta enorm ... ca nu mai rezist, imi vine sa ma urc pe pereti.

M. 32+ babyboy

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mbontos spune:

quote:
Initial creeata de Miillyy

Am mare nevoie de ajutorul vostru!

Sunt insarcinata in 32 saptamani si de o saptamana ma incearca niste mancarimi groaznice. Au inceput de la cele cateva vergeturi pe care le am pe burta si pe sani si s-au extins pe tot corpul in afara de fatza, cap si organele genitale . Initial arata ca niste muscaturi de insecte, dupa care se transforma in bubite mici si rosii. Ma chinuie in special noaptea .... ma apuca intr-un loc, dupa care in altul....A mai trecut cineva prin asta? Ce poate sa fie si ce tratament as putea incerca?Afecteaza copilul mancarimile astea?

P.S. Mi-am facut si analizele la ficat si astept rezultatele (sper sa nu fie colestaza care am inteles ca e periculoasa pt bebe).Daca cumva exista printre voi persoane care au avut colestaza .... as vrea sa stiu de asemenea cum se manifesta.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri care m-ar ajuta enorm ... ca nu mai rezist, imi vine sa ma urc pe pereti.

M. 32+ babyboy

Miillyy eu sunt doar in saptamana 17 de sarcina, dar tot am mancarimi (mai ales solduri, copase si sani). Mi-am luat ulei de bebe (Nivea) si dau cu el pe pielea umeda. E mai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Se vede ca esti la prima sarcina...

E normal sa te manance pielea... se intinde si nu e destul de hidratata. Ia masuri. Bubitele pot aparea si de la faptul ca poate ai pielea sensibila.

Bebe nu e afectat. Mai degraba tu, ca te stresezi... si nu dormi noaptea...

Mancarimile vor trece miraculos dupa ce vei naste...

Sarcina usoara in continuare!

Mami-Mitza si Miron Radu (06 oct. 2004)

Copilasii sept-oct 2004 (1)
Copilasii sept-oct 2004 (2)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miillyy spune:

lorena, nu am mancarimea normala, de sarcina....Am avut-o si pe asta si stiu cum e. Ce am acum seamana cu o alergie- se fac zeci de papule care seamana cu muscatura de insecte...Din cate am inteles, nu e de glumit cu chestia asta. In aparenta poate sa para o prostie, dar de fapt daca este colestaza poate sa afecteze fatul, provocand nastere prematura, chiar moartea copilului.Si am mai citit pe net ca in general lumea(chiar doctorii) nu sunt prea informati in legatura cu afectiunea asta.

Uite mai jos niste informatii:
http://www.itchymoms.com/
Ce vroiam eu sa stiu este daca exista cineva care s-a confruntat cu asta si ce aspect are pielea? Tratament??
Eu sper sa nu am colestaza, astept analizele la ficat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Nu stiu despre ce ar putea fi vorba, dar ptr mancarimi poti sa te dai cu niste talc mentolat sau alcool mentolat.
Sanatate multa!

39+ si Tudor(5.07.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

de ce nu mergi la dermato?

tzucurei de tzucurei 1, 2, 3,

Mergi la inceput

Pai am fost la 2 dermatologi si mi-au zis ca nu stiu sigur...ar putea sa fie o alergie.....daca nu imi trece sa mai vin pe la ei. Eu m-am dat cu cremele recomandate (inclusiv pudra talc, mixtura mentolata etc), dar nimic, chiar dimpotriva...si a trecut o saptamana deja de cand ma chinui.

Merci pentru raspunsuri...chiar nu mai stiu incotro sa o apuc.Vad ca nu prea se confrunta lumea cu chestia asta.

M 32+ babyboy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Prietena mea a facut un gen de eczema in sarcina, din cauza toxinelor care nu se eliminau la timp, nu erau pe tot corpul dar erau ca niste iritatii care o mancau de ajungea sa le dea sangele scarpinand. Stiu ca i s-au recomandat solutii de calmare, dar s-a vindecat la ceva timp dupa ce a nascut.

14s + Sophia 80%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

mda, urit... facusem si io o chestie de la tampoanele always dupa aia le-am schimbat cu ceel sensitive si se rezolva problema. la alergolog ai fost?
edit, de curind am vazut o emisiune despre alergii, se pare ca-s foarte frecvente in ultima vreme si sub forme ciudate

tzucurei de tzucurei 1, 2, 3,

Mergi la inceput

M-am lamurit cum e cu eczema. Analizele de ficat si acizi biliari au iesit Ok...se pare ca am PUPPP - prurit de sarcina, care nu e periculos pentru bebe, doar neplacut pentru mine....si e posibil sa nu treaca decat pana dupa nastere.

Oricum, pentru fetele care au mancarimi foarte mari....nu lasati chestia asta sa treaca pe langa voi...trebuie sa va faceti analize ca sa va asigurati ca nu e ceva grav.

M. 32+ babyboy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Uf!

Mami-Mitza si Miron Radu (06 oct. 2004)

Copilasii sept-oct 2004 (1)
Copilasii sept-oct 2004 (2)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

Mergi la inceput