Pilule de bronzat

Pilule de bronzat | Autor: bufi

Link direct la acest mesaj

http://www.evz.ro/article.php?artid=304809

Fetelor eu de ani de zile, la inceputul primaverii, incep sa iau zilnic, cate-o pastila de betacaroten si cu ceva sedinte de solar sunt pregatita de mers la soare, la mare.

Anul asta nu s-a intamplat...am luat doar pastile, nu am mai mers la solar, sunt inca in dubii...atatea teme la TV, in media pe subiectul asta, ca nu mai stiu ce sa fac...

Eu dupa 3 sedinte de solar sunt bronzata.

Imi povestea o colega ca daca as vrea sa fiu si mai bronzata sa iau 2 pastile pe zi de betocaroten, una dimineata si una seara.

Luati betocaroten sau alt tip pe pastila pentru mentinerea bronzului sau care sa contina substanta asta?

Bufi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

Betacarotenul protejeaza organismul de efectele daunatoare ale radicalilor liberi si pielea de radiatiile UV. Incetineste procesul de imbatranire, ajutand la prevenirea bolilor asociate inaintarii in varsta.

Betacarotenul apartine unei familii de compusi numiti carotenoide, care se gasesc in fructele si legumele de culoare galbena, portocalie si rosie: morcovi, pepene galben, caise, mango, piersici, ardei rosii, dar si in spanac, salata verde sau broccoli. Cantitatea de betacaroten e direct proportionala cu intensitatea culorii.

Nu exista nici o indicatie oficiala in legatura cu DZR - institutiile medicale au stabilit o doza zilnica recomandata (DZR) pentru fiecare din vitaminele si mineralele din alimente sau din suplimente, iar doza maxima admisa este de 7 mg.

Administrarea in exces de suplimente cu betacaroten a fost legata de un risc crescut al imbolnavirilor de cancer pulmonar si boli cardiovasculare in cazul fumatorilor si al persoanelor dependente de alcool, dar este posibil ca si nefumatorii sau cei care nu consuma alcool sa fie supusi unui risc similar.

Bufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Sotul meu ia calciu si betacaroten din martie pana in octombrie pentru ca are piele sensibila si face alegie la soare.De cand ia tratamentul asta nu mai face alergie si se bronzeaza frumos.
Mare atentie ca vitamina a in exces e toxica!

Eu am facut acum 2 ani tratament cu suc de morcovi.Am mancat cantitati mai mari cam o luna si am inceput sa ma ingalbenesc de s-a speriat medicul ca am hepatita.Cand am intrerupt tratamentul mi-am revenit repede.

Ia betacaroten dar nu merge la solar.Mai bine inceraca cremele autobronzante.

Sanatate multa!

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Ce idee buna!
Se gasesc la farmacie?
Eu sunt plina de alunite, deci la soare cat mai putin, cu autobronzantul am avut ceva experiente neplacute, cred ca trec pe pastile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Si eu daca iau pastile de betacaroten ma bronzez mai repede si bronzul este mai frumos si tine mai mult.
Sau poti sa-ti iei si creme cu betacaroten.Te bronzezi mult mai repede.Dar cred ca e mai bine sa iei pastile,ca au efecte benefice.
Tu ce mai faci???problema cu toxo a fost grava????De aceea n-ai mai intrat la odisee???
Te pup si numai bine!!!

poze
vine bebe

Ramonel15+ Alexia Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Ce marca de pastile folositi?

Sau sunt la fel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

quote:
Originally posted by daniella4

Ce marca de pastile folositi?

Sau sunt la fel?

Daniella si Alexis 18 nov 2004

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"

Eu mi-am luat de la Hofigal.Dar probabil sunt si de la alte firme.Cred ca oricare sunt bune.

poze
vine bebe

Ramonel15+ Alexia Beatrice

Mergi la inceput