La cat timp dupa adm.antibiotic...

La cat timp dupa adm.antibiotic... | Autor: Ama-Deus

Link direct la acest mesaj

Dupa cum stim cu totii, antibioticele, fara exceptie au un grad mai mic sau mai mare de toxicitate(hepato-, oto-, nefro-toxice si multe alte reactii adverse).Ma interesa, daca aveti stiinta, la cat timp dupa terminarea administrarii antibioticului se reface organismul sau mai bine spus organele afectate (rinichii, ficatul, etc.)ale copilului. Deasemeni cum putem ajuta organismul micutilor sa se refaca cat mai rapid.
Va multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loriangi spune:

cu vitamine sau complex de B pentru refacerea florei intestinale si a imunitatii scazute in urma tratamentului cu antibiotice.

nu stiu insa in cat timp se reface

Mami & Iarinutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Toxicitatea antibioticelor asupra organelor este o notiune foarte larg raspandita dar, nici pe departe, atat de adevarata.
De exemplu, hepatotoxicitatea poate aparea doar in caul anumitor antibiotice (cum sunt cele folosite in tratamentul tuberculozei) si doar la anumite persoane care au o sensibilitate mai mare la ele si dupa o lunga perioada de timp de tratament. Chiar si asa, efectul asupra ficatului este reversibil cu oprirea tratamentului.
Nefro si ototoxicitatea (adica afectarea rinichiului si a auzului) apare tot in cazul folosirii doar a anumitor antibiotice (din clasa aminoglicozidelor - Gentamicina, Kanamicina), pe cale intravenoasa si pentru mai mult de doua saptamani, de obicei in doza mare. Din nefericire, in cazul acesta efectul este ireversibil si netratabil.

Si ca sa concluzionez, majoritatea antibioticelor sunt inofensive pt noi daca sunt utilizate strict la indicatia medicului si nu dupa ureche.
Mai frecvent decat toxicitatea asupra organelor ele pot da ALERGIE (poate fi extrem de grava la anumite persoane) si tulburari ale echilibrului microbian al organismului (cu aparitia micozelor -Candida, diaree, etc..).
Refacerea florei microbiene normale se face in timp, de la sine, nu are nevoie de vitamine sau alte suplimente alimentare. Eventual se poate folosi iaurtul pt flora de la nivelul tubului digestiv.

In mod normal, un tratament antibiotic cu o durata de 10 zile, luat pe cale orala, la recomandarea medicului NU are nici un efect advers asupra organismului, din contra.

Sanatate multa!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Anna, uite ce am patit eu cu Sofia in urma cu an si jumatate.
Fata avea 3 ani si 2 luni si afacut pneumonie interstitiala.
Vazand ca in 7 zile raceala e in acelasi stadiu ca la inceput, ba un pic mai rau, dr pediatru ne-a recomandat Ospen.(era la al doilea antbiotic din viata ei(prima data a luat la un an si 11 luni, eram la mare, 4 zile febra f f mare, cu rosu in gat si ne-am dus disperati acolola dr unde ni s-a dat tot Ospen.fetei ii ieasau caninii, dar n-am crezut ca 39.7 e doar de la canbini, asa ca i-am dat antibioticul, in ciuda indicatiilor telefonice ale d-nei Culcer care ne-a rugat sa mai asteptam dacanu vedem nici un curs de nas, nici o tuse si nici puroi in gat....intr-adevar, nu avea puroi in gat.Dar noi de frica i-am dat 5 zile, ata ete)

asaa, sa reluam.deci dupa Ospen nici o ameliorare, dimpotriva, febra intre 37 si 38 si tuseee...facem radiografie, pneumonie interstitiala, ceva acolo in plamanasii ei ca ne=am socat.
Pt asta a luat Augmentin, s-a facut bine, a ramas cu nitica lipsa de fier si cearcane, da atrecut.

Fraiera de mine o duce dupa 2 sapt de la terminarea tratamentului din nou la gradi....

in 5 zile a doua pneumonie(confiramata doar de piediatra, nu si de radiografie) in urma ei se decide intreruperea gradinitei cel putin 4 luni.

de asta data, se decide sa NU dam antibiotic.Explicatia a fost ca nu are infectie bacteriana(ca nici prima data n-a fost, dar s-a temut de suprainfectie dr) si ca ii sensibilizam sistemul digestiv prea tare!
deja avea ciupercuta pe limba.

Deci, pana la urma.....ceva tot se intampla, nu?

am scris o pololghie cam mare, stiu. Din fericire,desi a mai avut viroze si toamna trecuta, n-au mai fost asa grave. Am scapat cu sirop de tuse. si iar am intrerupt 5 luni gradi:)
dar am ramas cu spaima de antibiotic.
e sau nu justificata??Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!


Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Sabina, pneumonia interstitiala este fie datorata virusurilor fie unor microbi atipici, care nu raspund la antibioticele din clasa penicilinelor (cum sunt Ospen, augmentin, cefalosporinele chiar).
In toate cartile de meidicina se pune accent pe caracterul clinic si confirmarea de laborator a unei infectii inainte de inceperea antibioterapiei.
Pentru ca altfel il iei degeaba, apar dismicrobisme (ciuperca di tulburarile digestive de care povestesti) si, ce este mai grav, se selecteaza germeni rezistenti la antibioticele respective.
Nu pot sa dau amanunte privind bolile infectioase ala copiilor si tratamentul lor pentru ca nu sunt pediatru dar intotdeauna mi s-a parut exagerata atat folosirea antibioticelor fara confirmare bacteriologica si doar asa, preventiv, cat si refuzul de a urma recomandarile medicilor si a le lua atunci cand boala o impune.
Pare paradoxal, dar ambele situatii pot avea efecte serioase asupra sanatatii copiilor.

Concluzia: sa ne ajute Dumnezeu sa avem copii sanatosi dar si pediatri bine pregatiti si cu experienta atunci cand avem nevoie de ei!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

asa e...
Sofiei nu i s-a facut antibiograma, a luat antibioticul in urma consultarii radiografiei care arata raaaau

eu am mare incredere in pediatra ei(dr Culcer) ,de aceea cand ne-a zis antibiotic, antibiotic a fost, n-am stat pe ganduri.si cand a zis Nu, nu a ramas.

cam cat dureaza sa faci o antibiograma?
poate ca atunci ,la prima pneumonie, aratau prea urat plmaanii ca sa mai astepte...Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!


Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput