Gogosi umplute
Dulciuri nu stiu sa fac dar ma bate gandul sa fac niste gogosi umplute. Am pofta, rauuu!!!
Cum le fac fetelor??? Vreau si eu o reteta.
Multumesc
Raspunsuri
Darria spune:
O reteta simpla(cantitati ochiometrice): la 1 kg faina dizolv 750 - 100 gr. drojdie(pun mai multa decat trebuie ca sunt mai pufoase, de obicei se pune 50 gr). Torn drojdia dizolvata in lapte caldut peste faina. Apoi pun 4 oua batute spuma(daca vrei poti bate albusurile si galbenusurile separat)+ 100 gr zahar(in f-tie de cat de dulci le vrei)+ coaja de lamaie si portocala rasa(daca tii coaja cu un pic de zahar din timp intr-un borcanel in frigider e mai buna). Amestec compozitia si apoi adaug lapte caldut(nu stiu sa-ti spun cat intra) si framant pana ce devine un aluat. Daca vrei, la sfarsit, poti framanta aluatul cu un pic de ulei(eu nu o fac).
Las la crescut max. o jum. de ora si apoi fac gogosile. Le las un pic la crescut pe masa inainte sa le prajesc. De obicei fac foaia, tai dreptunghiuri si apoi unesc marginile dar daca ai timp sa te joci poti sa le faci rotunde(tai rotund cu ajutorul unui pahar si apoi unesti).
Umplutura: nutela - nu o topesc inainte ca se topeste in timpul prajirii; branza de vaci, gem sau dulceata - le umpli cu ce vrei.
Dupa ce le prajesti presari zahar vanilat peste ele.
Poti face si de post dar inlaturi oul si laptele.
Poti sa le faci cu carne(nu mai pui zahar la aluat), branza sarata, etc...
Daca nu intelegi ce am explicat intreaba, ca de obicei inteleg doar eu
la purtator
noi
luizica spune:
Am inteles totul nu-i problema, mersi.
Intreb doar: Pot umple gogoasa dupa aceea?
Crezi ca are ceva?
Nu as dori sa prajesc ciocolata ... lol? Adica sa nu-mi curga din gogoasa.... nu stiu ma gandeam si eu. La dulciuri .... nu ma pricep lol asa ca nu rade de mine daca am intrebat ceva prostesc. Apropo am un pistol pt umpluturi.
Mersi
Darria spune:
Nu stiu daca poti umple gogoasa dupa aceea dar oricum te chinui mai mult si apoi o sa curga din ele.E mai simplu sa o faci de la inceput.
Ca sa nu-ti iasa umplutura din gogoasa in timpul prajirii: marginile care se unesc tb. sa fie curate, adica sa nu aiba nici un pic de umplutura pe ele. Apoi le unesti bine pana ce devin un tot si nu se mai cunoaste ca au fost lipite - stai linistita ca o sa le faci bune, e posibil ca primele sa fie pt. experienta.
A, nu se prajeste ciocolata, asta ar insemna sa arzi gogoasa.
Nu rad de tine, stai linistita ca eu am o mica povestioara: acum cativa ani(8 cred), de revelion, ma apuca pe mine inventia si hai sa fac pulpe la cuptor cu lichior de ciocolata. Eram la inceputurile gatitului solo, nu le aveam cu bautura(nici acum nu ma pricep) si nu gustasem lichiorul sa vad ca e dulce. Am zis ca hai sa incerc si cu altceva decat vin(asta avem si inca bun). Cum au iesit?
Imagineaza-ti: dulci si aveau o culoare imprumutata de lichior. Dar au fost bune pana la urma si papate. Cred ca nu o sa uit pana la batranete
la purtator
noi
luizica spune:
Darria iti multumesc, am sa incerc sa le fac in seara asta si apropo de pui, incearca pui la cuptor cu bere neagra ... iese super.
Maine sau in seara asta am sa-ti scriu cat de bune sau .... proaste au iesit gogosiile mele. Imi este cam frica de aluat... e vad UFFF
Mersi si "vb"
Darria spune:
Multumesc de pont.
Cu bere stiam dar nu neagra.
Stai linistita, o sa-ti iasa bune gogosile, ca e simplu de facut.
la purtator
noi
jone spune:
pui cu bere? daca e pe aici reteta dati-mi si mie linkul sau reteta aici.pls.
jo si alexandra
Darria spune:
Jone, cu bere se gateste la fel ca si cu vin(cred ca la fel e si cu berea neagra).
la purtator
noi
luizica spune:
Wow!!! Adica au iesit super. SERIOS nu mint. Doar ca a iesit prea multa coca si-am pus-o la congelator.
Sunt super fericita ca pot face si altceva (dulce) in afara de clatite.
Mersi mult
luizica spune:
Jone, referitor la reteta cu pui si bere neagra este simpla. Pui intr-o tava mai adanca puiul un pic de ulei (eu folosesc de masline) si torni o sticla sau o cutie de bere neagra + condimente (eu pun chiar si busuioc, stiu ca multe pers nu-l suporta) Si gata puiul, e super.
Bafta
La mine a mers cu gogosiile si a fost ceva munca dar a meritat.
Darria spune:
Pofta buna.
Nu cred ca mai poti folosi aluatul pus in frigider, stiu ca tb. sa stea la cald(nici temp. prea ridicata) nu la rece(mai ales in frigider) dar incearca si asa ca nu ai ce pierde.
Data viitoare o sa fie mai usor de facut.
la purtator
noi