Ajutooooor!Imi este tare pofta de gogosi si chiar daca ma pricep la aproape orice in domeniul culinar,gogosi nu am facut niciodata.Multumiri anticipate!
ANDREEA GEORGIANA +20 saptamani
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
va roog, va rog! si eu vreau retete de gogosi!
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
reteta de gogosi luata de la bunica mea este cam asa:
1l lapte
1 pachet mic de drojdie
zahar in functie de cat de dulci vreti sa iasa
1 varf de cutit de praf de copt
2 oua
un paharel mic de ulei (din acela de tuica)
faina cat cuprinde(sa nu iasa nici moale si lipicios nici tare)
- se incalzeste laptele iar drojdia se lasa sa se topeasca in 1/4 l lapte cu zahar
- se incorporeaza treptat toate in laptele caldut
- se lasa la dospit aluatul (acoperit si la caldura) si apoi se intinde cu sucitorul...se taie forme si se prajesc in ulei foarte incins
eu le umplu cu fineti sau cu budinca de diferite arome facand o crestatura intr-o parte cu cutitul si cu o lingurita se poate umple foarte usor
sper sa va placa!
Buna
Eu fac gogosi dupa reteta aceasta:
500 gr faina,120 gr unt, 40 gr drojdie, o lingura zahar, o lingurita rom, 1 virf lingurita sare, coaja de lamiie, 5 galbenusuri, 350 gr lapte
Drojdia, zaharul se freaca sa se lichefiez, se adauga untul, galbenusurile pe rind, romul, coaja rasa de lamiie, sarea, laptele caldut si apoi faina. Se lasa la crescut, cca 20 minute. Se intind din compozitie foi de 2 cm, se taie cu paharul si se lasa iar a crescut cca 20 minute.
Se pot umple si cu gem si cu dulceata dar si cu branza dulce si stafide
Mama, ce pofta mi-ati facut! Ma apuc de gogosi..(si asa nu prea aveam ce face!)
Mada'' si ''minunea Sofia Maria, 12.08.2004