Pro/contra admitere in licee clasa a 5a

Pro/contra admitere in licee clasa a 5a | Autor: oanaDo

Link direct la acest mesaj

Baiatul meu termina clasa a IV-a in curand.
Noi ne pregatim pentru examenul de clasa a V-a speciala la un Colegiu National.
Din povestirile parintilor si ale cadrelor didactice din ciclul primar sunt pareri mai mult contra incadrarii micutilor intr-un liceu, deoarece le-am stirbi copilaria printr-un studiu mai intensiv, prin maturizarea lor precoce datorita faptului ca profesorii ii trateaza ca pe cei din clasele de liceu............dar pe de alta parte, dupa parerea mea, efortul va fi rasplatit in timp prin rezultatele la examenele nationale.

Voi ce spuneti?Care ar fi alegerea cea mai corecta?Scoala generala sau liceu/colegiu?

Oana

"Tragedia vietii consta in ceea ce moare intr-un om in timp ce traieste"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

eu sunt contra....ca de obicei
de aceea nici nu am vrut sa-mi dau copilul in cl. I la liceu.
e prea stresant

a venit primavara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

si eu contra.
Cu un copil de 11-15 ani trebuie sa te comporti ca atare, nu la nivel de liceu.
Rezultatele s-ar putea sa nu fie super-bune, din cauza stresului in clasele 5-8.
Si inca ceva: eu am fost la scoala de cartier pana in a 8-a, iar din a noua am ajuns la liceu bun. Aveam colegi care erau la liceu din a 5-a, si erau mult mai slabi, fiindca profesorii buni au predat la clasele 9-12, iar cei slabi la 5-8 respectiv la seral.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cerasela67 spune:

Eu sunt mama unei fetite care in toamna va fi scolarita. Desi nu stiu inca cum se va comporta la scoala m-am gandit ca din clasa a 5 a sa o dau la colegiu.
Parerea mea este ca nu mai pot face comparatie cu "scoala de pe vremea mea". Eu am facut liceu si facultate fara meditatii, bacalaureatul nu a fost un "hop" cum este acum. De aceea prefer sa munceasca mai mult in clasele V-VIII decat sa o meditez non stop. Eu am incredere in profesorii de la colegii si consider ca tot atat de mult timp trebuie sa invete fie ca e la scoala generala, fie ca e la colegiu.
Avem exemplul fiului unor prieteni de familie care a fost la colegiu din clasa a V a si care nu s-a plans niciodata ca invata prea mult sau ca nu are timp liber suficient. A trecut insa fara probleme acel examen (sau test national cum se numeste acum) iar la bacalaureat nu au avut nici cea mai mica emotie ca nu va lua note maxime. Iar de meditat nu a fost vorba, au facut cateva sedinte de tastare si atat.
Stiu ca nu e o regula aceasta insa nu cred ca cei care merg la colegiu sunt mai chinuiti decat ceilalti colegi de generatie. Parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Eu am invatat la un liceu din clasa a-V-a si a fost super. Profesorii de liceu sunt mult mai bine pregatiti decat cei de generala si, mai mult, sunt mult mai deschisi la nou, la toleranta, etc.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinsonia spune:

Sunt pentu liceu.
Eu am mers din cls. v la liceu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Eu cred ca pana la urma depinde de capacitatea fiecarui copil (rezistenta fizica, psihica etc.), care totusi e greu de evaluat la sfarsitul clasei a patra. Cred ca pentru foarte multi copii (inteligenti si constiinciosi) programele de la colegii devin dupa un an, doi foarte stresante si obositoare.

Ar fi interesante parerile parintilor care au deja copii la colegii, in cls. 7, 8. Poate ne povestesc cum au evoluat copii lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Si eu am facut generala intr-un liceu. Si a fost f frumos. Cei mari ne tratau drept boboci, noi eram mereu pusi pe sotii sa-i innebunim pe cei mari. Ne-am distrat.
Ca si chestie serioasa, da, te maturizeaza un pic mai repede liceul, dar nu consider asta o chestie negativa. Totul depinde de parinti, cat sunt de deschisi. Imi aduc aminte ca am venit in cls 5 acasa spunand ca vreau sa fumez. Ai mei au zis ok. Dar inainte de a fuma, gandeste-te daca e bine. Mi-au dat exemple si contraexemple astfel incat nici in ziua de azi n-am pus tigara in gura.
Eu sunt pentru.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela68 spune:

Fiica mea termina clasa aIVa in sistemul step-by-step.
Din toamna, pt calsa aVa am inscris-o la liceu.

Mirela

Mergi la inceput