M-am plictisit de job
Raspunsuri - Pagina 2
ileanna spune:
Mai daca nu este cum ti-au povestit, atunci spune-le si pleaca. Si intreaba-l si pe taica-tau dc lui ii place sa umble fata lui pe la usi cu jalba'n batz. Asta ca sa-i mai astupi gura.
Pentru ca daca trebuie sa umbli tu si sa vinzi ... asta nu e coordonare. Omu' tre' sa stie clar cand se baga pe o slujba pe vanzari si mai ales vanzari servicii. Aici trebuie sa intri pe usa si inapoi pe geam dupa ce iti iei primul sut in fund . Si mai trebuie sa-ti si placa un pic adrenalina specifica pt ca altfel te ofilesti.
Inteleg ca nu esti facuta pt asa ceva, asa ca yo zic: ABORT MISSION.
Never say NEVER.
ellej spune:
Ca veni vorba de firme: http://www.capital.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=100035
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
tierry spune:
Mersi mult pt sfaturi..Ileanna..chiar m-ai distrat cu "ABORT MISSION" :)) D'apoi asa zic si eu...ca nu-i tot una coordonarea cu stresarea cunoscutilor ca sa isi faca asigurari .
O sa l abordez pe taica miu sa vad cum reactioneaza si cred ca o sa sun sefu sa ii explic cum sta treaba.
Mersi inca o data!
PS Cat despre tine...eu zic sa nu renunti la jobul pe care il ai, ca e ft bun..eventual daca te plictisesti cauta ceva nu stiu..part time, care sa te mai distraga de la activitatile curente
vrabiuta spune:
ileanna - sfatul meu de om care lucreaza de 7 ani in aceeasi firma si care isi cauta chiar acum de lucru: mai stai putin. lucrurile se vor schimba dramatic in momentul in care vei avea un bebe. si jobul acesta linistit va fi o binecuvantare...
eu ma ocup de evenimente, asa ca traiesc cu "degetele in priza". era super inainte sa am un bb... ceva challenging de facut in fiecare zi, deadline-uri imposibile, urgente peste urgente, adrenalina! apoi am devenit mamica. si am inceput sa detest momentele in care imi suna telefonul in drum spre casa si am de dat un mail imediat cum intru pe usa, momentele in care ma joc cu puiul meu cu gandul la nustiucare delegatie pentru care trebuie sa modific urgent cazarile, serile in care citesc o poveste si sper sa adoarma repede ca mai am niste telefoane de dat si multe altele... si cred ca nici un job nu merita un astfel de pret, pentru ca cei mici au o singura copilarie.
Elise spune:
si eu ma plictiseam pina la concluzia ca imi cam pierd viata degeaba, drept urmare am plecat de tot cind a aparut bb... salutare si un praz verde. Am 31 de ani.
Inainte de asta, am schimbat locul de munca cu unul similar, la alta companie (tot managerial) si era alta Marie cu alta palarie (mai urita). Deci nici schimbarea firmei n-a fost o provocare mai mult de trei luni.
Si era vb. de o activitate destul de stressanta de felu' ei... insa e stressant cind nu stii ce sa faci - deja, dupa un timp, orice se intimpla ai raspunsul exact, si lucrurile intra in normal. Situatiile, pina si urgentele, sint oarecum repetitive, piedicile sint aceleasi, orice "nenorocire" nu e de fapt mare lucru si se poate dezamorsa... e deja vu.
In plus, ma oftika la culme sa fiu eu aia care sa-si motiveze oamenii cind eu eram clar demotivata si abia ma tiram pe acolo intr-o lene, si am si spus kestia asta, da' who cares. O tot tineau cu vision si mission si cind nu mai aveau efect.
So... m-am cam saturat, asa, treptat.
Acum o cresc pe bb, si ma gindesc cu mare sictir la momentul cind va trebui sa ma intorc la un job: parca nu-mi mai place nimic.
Ce am facut in nici un caz nu-mi mai place - ce mi-ar tuna mie ar fi sa incep sa fac medicina.
Da' e cam tiziu, totusi. As termina facultatea pe la 40 de ani.... chiar as face-o doar asa, de amorul artei.
Elise & BBLisa
ellej spune:
Am fost la un interviu si m-au intrebat evident de ce vreau sa plec. Ma rog, am zis si eu de perspective, schimbari etc. Dar cum sa le zici ca te-ai sictirit total de ce faci cand la un moment dat e clar ca te vei sictiri si de ei? in fine, in ce ma priveste primeaza raportul stres/salariul, apoi alte considerente.
ileanna spune:
Pei cum Doamne feri sa le zici asa ceva elle_j???
Pune si tu cu liniutza de la capat toate punctele bune ale noului job si zi-le p'alea (in afara de salariu ca sa nu zica k esti chiar mercenara). Si daca nu le gasesti pune diferentzele pur si simplu. De aia vrei noul job si numai de aia.
Zi ca esti interesata de domeniul in care activeaza firma / ca ai citit ceva misto despre ei in ziare sau pe net / ca e o companie mai mare / ca nu mai vrei sa lucrezi in dom de stat ... orice.
Numai nu ca nu-ti place seful, ca nu ai chef sa muncesti si alte d'astea.
Never say NEVER.
tierry spune:
Ileanna...te mai intreb ceva..pt ca mi a placut de tine ca esti echilibrata si stii ce spui...in legat cu probl mea cu jobu', am primit o oferta la Roton pe marketing vanzari directe. Tu ce spui legat de marketing vs asigurari? Care e mai de viitor? Ca ma innebuneste sefu de aici sa nu plec ca nu o sa fac nimic cu marketingul..ca in asigurari oamenii castiga ft bine inafara, si ca nu trebuie sa imi caut clientii ca cik intr-adevar e munca de coordonare...Offf...nu stiu ce sa fac!
Inainte as fi dat orice sa imi gasesc un job..acum nu stiu incotro sa o apuc!
ellej spune:
Da, ileana, asta am zis si eu, n-am pus problema salariului. Am vorbit de perspective, schimbare etc. Cred ca am fost ok, o sa vedem ce zic.
J G spune:
Tierry,
Astia din asigurari sunt foarte foarte hoti (adica smecheri) cand vor sa te atraga sa accepti un job la ei. Imi aduc aminte ca o singura data am acceptat sa merg la un interviu la AIG si m-au tratat ca pe o printesa, nici nu prea mi-au pus intrebari ci mi-au povestit despre job, despre "echipa", cu fitzele de rigoare (a scris suma in euro - salariul pe o bucata de hartie si mi-a intins-o peste birou cu fata in jos). facea omul o demostratie de vanzari in fata mea, imi vindea efectiv jobul ala si crede-ma intr-un mod magistral.
Din pacate daduse peste cine nu trebuie, lucram de prea mult timp in domeniu asa incat tentativa lui era evidenta, chiar m-am simtit subestimata ca incerca tertipurile alea cu mine asa ca i-am taiat-o si l-am rugat sa vorbeasca natural, sa spuna pe sleau ce are de spus.
Si mie mi-au dat carnetelul ala sa-l completez cu nume de manageri cunoscuti dar i-am refuzat, ca doar nu le dadeam gratis portofoliul de clienti cu recomandare cu tot. E o startagema destul de jegoasa de-a lor, cererea asta de a completa liste cu companii si clienti, pe care sa-i sune ca din partea ta. Asemenea servicii costa bani!
Acuma (scuze ca m-am intins) eu din ce povestesti ma gandesc ca esti ori f tanara ori noua in domeniu (joburi in vanzari).
Sfatul meu este ca, atunci cand ti se propune un job sa stai de vorba cu omul respectiv si sa iti povesteasca pe indelete despre ce e vorba, ce o sa faci EXACT, care vor fi targetele, cum se merge la clienti, etc, etc.
Uite de pilda eu nu inteleg ce inseamna "marketing vanzari directe". Marketingu-i una, vanzarile directe alta, direct marketing altceva... desigur, poti lucra in departamentul de marketing care face diverse pentru departamentul de vanzari directe.
E adevarat ca in asigurari se castiga bine dar uite eu personal nu am putut niciodata sa lucrez ca ei, sa fac vanzari ca ei, in stilul acela nesimtit care agaseaza clientul, cu traininguri in care ti se spune ca trebuie sa strecori carti de vizita si cand te duci la inmormantare. Oribil... asa ca niciodata nu am acceptat sa lucrez in companii de asigurari.
Despre celalalt job trebuie sa afli mai multe. sau deja ti-au explicat despre ce e vorba?
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)