Mamici de Noiembrie - Decembrie 2007 (21)
Raspunsuri - Pagina 27
oana_r spune:
irlandeza,eu am avut astfel de zile ,sper ca s-au terminat.o perioada am mai scapat de ele cu perfuzii si greturile imi mai treceau cu dropsuri de menta,desi fetele spun ca menta nu este recomandata in sarcina,eu am citit ca se poate intr-o cantitate mica.
15+ si matei
bebe2
oana si matei(12 NOV.2003)+BB2
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana_r_76/my_photos
irlandeza spune:
Pussi, la mine nici lamaia nu mai ajuta. Si scaunul vad ca e la 2-3 zile o data.
Noi 2 singurei
6+
ellis spune:
PUFULET, hai ca m-am trezit si eu cam tarziu ce-i drept, dar am vazut ca ai scris la un moment dat ca bei ness, ai grija, ca eu sunt hipertensiva si mi s-a interzis cu desavarsire ness-ul ca ataca inima; de ce nu faci combinatia aia cu cafea, nu cu ness, eu chiar beau o ceasca de cafea/zi si nu cred ca face rau sarcinii.
Ellia 11+
dama spune:
Of, mai, fetelor, chiar nu prea aveti de ales.
Pacat ca nu se schimba nimic in sistemul medical romanesc. Vad ca in 3 ani de cand l-am nascut eu pe David nu s-a schimbat nimic...ca tot asa povesteau si fetele care nasteau in Ro in perioada aceea, despre conditiile proaste din spitale si bani multi, mult mai multi pt cezariene si in plus nerambursati de asigurari.
11+ ????
David (18.11.04), pilotul "avid"
anacami spune:
Dama,ce am povestit eu sunt "fapte" de acum 3 ani, dar nu cred ca acum s-au mai schimbat prea multe. Acum pt. suma pe care am dat-o puteam sa nasc si prin cezariana, dar asa am vrut eu atunci...ea a fost doar pt. dr. "de baza", la ea s-a mai adaugat si cea pt. ceilalti medici (neonato,etc), plus pt. asistente, infirmiere,etc...In mare, destul de aproape de jumatate din cat m-ar costa la Euroclinic
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2
creem spune:
quote:
Originally posted by irlandeza
Fetelor vin si eu cu o intrebare la voi.
Cui i-a fost rau, dar rau de tot, cu , si fara sa poata manca aproape nimic. Ce-ati facut ? Ca eu nu mai poooooooot. Ma dor muschii de la burta de atata .
Un a dintre fete mi-a recomandat niste pastile speciale pt. femeile insarcinate cu greturi, dar nu gasesc aici. Ce sa mai fac ? Nu ma ajuta nici covrigii, nimic, si la perfuzii nu ma ia nimeni , ca nu-s deshidratata deocamdata. Dar cum o sa creasca bebele meu ? Fara mancare ?
Noi 2 singurei
6+
Din pacate, mie mi-a fost foarte rau, inca de la 5 saptamani, si inca imi e (aum am 12). Foarte grea perioada, iti doresc multa rabdare si cauta pe cineva care iti poate pune niste perfuzii. Eu am fost de doua ori in urgenta, iar apoi mi-a pus o prietena acasa 5 zile la rand pentru ca eram deshidratata rau si nici de mancat nu prea am mancat. Am slabit 7 kg si am niste ameteli de stau mai mult prin pat, dar nu prwa am ce face.
M-au ajutat destul de mult sucurile din grefa si portocala stoarsa, din astea am baut zilnic 2/3 pahare pana pe la 9 saptamanai, cand a inceput sa ma arda stomacul si nu am mai putut. Am trecut acum pe sucuri de mere si morcovi.
Am observat la mine ca mancarea mai de la opra 12 - 14 nu o dau afara, si atunci mai mancam salate, iaurt cu fulgi, orez, supe "chioare" si cam atat.
Am incercat si cu dropsuri si cu covrigei, dar n-au efect prea bun la mine.
Trebuie sa o iei usor usor, cu rabdare, sa mananci cate putin, chiar si apa sau sucurile sa le bei cu inghitituri mici si rare.
Sa nu iei medicamente ativomitive, pentru ca sunt foarte toxice, mai ales in perioada asta. Eu am fost pana acum pe la vreo 4 medici si toti m,i-au zis: rabdare, mancare putina, si daca e cazul perfuzii.
Asa ca....cam asta e perspectiva, urata...dar cel putin bebe e bine. El gaseste cu ce sa se hraneasca in perioada asta. Dupa 4 luni o sa putem manca si noi normal! (sper)
Multumesc fetelor pentru raspunsuri: am gasit un compromis deocamdata - pe picioare ceara calduta, si in alte parti lama, momentan. Ihhhh, ce urat!
Stiu ca s-a scris mai demult, aveti viteza, nu gluma, dar zicea cineva ca a sarit catelul pe burtuica ei. Si eu am catel si mai sare din cand in cand de bucurie, dar nu cred ca e o problema ca nu apasa el chiar in profunzime!
Va pupic pe toate burticile!
12+
RAMONELLA spune:
Creem eu eram cea cu catelu.A nimerit o laba in lateral,cam la o palma de buric.Dar o palma tinuta pe lungime.Nu era burtica acolo.Mi-a trecut imediat durerea.A fost doar socul de momemt.Banuiesc ca placenta il protejeaza pe bebe.Si daca primeste o lovitura,cred ca nu simte foarte tare,ca mai e si lichidul.Nu???
poze
vine bebe
Ramonel14+ Alexia Beatrice
irlandeza spune:
Creem, mersi de raspuns. Asa am inceput si eu , la 5 sapt. cu , dar pe mine nu ma ajuta prea mult nici sucurile, nici greful , nici lamaia, nimic-nimic. O sa urmaresc in continuare sa vad daca sunt deshidratata. Dar dupa perfuzii ti-a fost mai bine o perioada, sau tot asa ai tinut-o ?
Noi 2 singurei
6+
alfa_anca spune:
Buna, burtici!
Dar aveti viteza la scris nu gluma. Abia am reusit sa citesc in fuga tot ce ati scris de ieri dupa-amiaza pana acuma.
Eu astazi nu prea sunt in apele mele si doar visez la dupa-amiaza cand vreau sa merg acasa sa dorm. ATATA! Se pare ca asta mai e singurul meu simptom de sarcina mai stresant......
Eu astazi am fost sa donez sange pt TT si marti dupa-amiaza astept rezultatul. Si am si fost cu ecografia morfologica de ieri la dr meu sa o vada si a zis ca e f bine, nici macar IR-ul pe artera stanga care avea 0.64 nu a considerat-o vreun semn rau si a zis ca numai dc vreau eu sa iau niste magneziu din cand in cand. In rest mi-a zis sa iau Bio Marin Plus o capsula pe zi, contine Omega3 (ulei de peste) si e f bun pt creierul lui bebe.
Si mai merg la urmatoarea ecografie morfologica peste 6 sapt tot la Iosup. In schimb i-am spus in sfarsit dr de inceputul meu de artroza la oasele bazinului si mi-a zis ca voi naste clar prin cezariana. Asta e. Cateodata ma gandeam ca poate era mai bine sa pot si eu sa nasc natural ca poate ma refaceam mai repede si etc, dar depinde de organism, ca am citit si vorbit cu femei care au nascut prin cezariana si s-au refacut f repede.
Cred ca ellis ma intreba de TT. Da, mie mi-a zis Tutunaru de TT atunci cand mi-a zis si de eco la Iosup, adica la 11s3z, cam atunci am fost la control. Si ma mira faptul ca nu ti-a zis, ca tocmai datorita TT ti-a zis sa intrerupi tratamentul cu pregnyl, dar poate a uitat si iti spune la urmatorul control. Oricum pt asta nu iti tb programare.
As avea multe de spus in legatura cu ce ati scris voi, dar nu sunt in stare. Asa ca va pup si sper sa revin curand cu forte proaspete.
Sa aveti o zi minunata.
Anca 15+ Elena
RGE spune:
FETELOR CU PERMISIUNEA VOASTRA AS DORI SA POSTEZ CATEV ACUVINTE PENTRU O PERSOANA DRAGA, MAMICA CE PESTE PUTIN TIMP O SA-SI TINA PUIUL MULT ASTEPTAT IN BRATE , MEMBRA A FORUMULUI, ANDRADAP....MAMI FI FERICITA A SOSIT CLIPA TA!!! NASTERE USOARA SA VA AJUTE DUMNEZEU SI SA VA PAZEASCA PE TINE SI PE BEBE ANTONIO!!!! NASTERE USOARA!!!
sotul ei tocmai o duce la spital are contractii dese si m-au emotionat foarte tare cuvintele ei nu pot sa ma stapanesc din plans si sa nu o admir..pana acum cateva minute am vb cu ea desi avea contractii dureroase era fericita si vesela..de abia asteapta sa-si tina piticul in brate! SUCCES MAMICO!!
ROXANA 16+ 80% "KIWI"