declarare copil in maternitate
Buna,
As vrea sa ma ajutati cu urmatoarea problema, daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva. tatal copilului meu (care se va naste cam in 2 saptamani)este cetatean strain, nu suntem casatoriti insa vrea sa ii dea numele viitorului nostru bebe. este nevoie de el la maternitate? sau pot sa declar copilul singura eventual cu o copie a pasaportului lui. si daca vine in tara la o saptamana doua dupa ce nasc inseamna ca eu nu pot iesi din spital pana nu merge el la starea civila sa declare copilul?sau pot declara copilul la starea civila si dupa ce ies din spital?
Raspunsuri
Chantal spune:
Ucucuca, eu nu ma pricep prea bine dar stiu sigur ca nu e nevoie ca tatal sa fie in maternitate in momentul nasterii. La cateva zile de la nastere trebuie mers la starea civila si acolo se declara copilul si parintii. Nu sunt sigura dar cred ca acolo trebuie sa fie prezent tatal si sa dea o declaratie in cazul in care nu sunteti casatoriti. Nu prea cred ca merge numai cu o copie dupa pasaport. Asa (nu e vorba de voi aici), toata lumea poate face o copie dupa pasaportul cui vrea si apoi zice ca ala-i tatal copilului, chiar daca in realitate nu e. Iti dai seama ce confuzii s-ar naste.
Oricum, daca sunt alte persoane care se pricep mai bine la asta, sper sa te lamureasca ele.
Nastere usoara si bebe sanatos iti doresc!
mexxa spune:
Certificatul constatator al nasterii il vei scoate pe numele tau fara nici o problema...apoi cand va veni tatal va trebui sa megi cu el la starea civila pentru a inregistra copilul,tu sa dai semnatura ca esti de acord ca, copilul sa poarte numele lui.
Stiu toate astea pentru ca eu mi-am pastrat numele la casatorie...dar nu au fost mari probleme.
Pupici
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
, mamica de Sebastian-Mihai ( 10.09.2006 )
Happiness_4_us spune:
Dar daca eu nasc aici, in Islanda, si las in tara o procura fratelui meu, sa ne scoata certificat de nastere si romanesc, ptr ca vrem sa pastram si cetatenia romana pentru copil, aveti idee care este procedura si ce acte trebuie?
Mentionez ca si eu si sotul suntem cetateni romani, casatoriti, cu acelasi nume de familie. Sotul are si cetatenie islandeza, dar nu cred ca asta are vreo importanta.
Nana, 21+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Las Vegas
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Mickyyy spune:
quote:
Initial creeata de ucucuca
Buna,
As vrea sa ma ajutati cu urmatoarea problema, daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva. tatal copilului meu (care se va naste cam in 2 saptamani)este cetatean strain, nu suntem casatoriti insa vrea sa ii dea numele viitorului nostru bebe. este nevoie de el la maternitate? sau pot sa declar copilul singura eventual cu o copie a pasaportului lui. si daca vine in tara la o saptamana doua dupa ce nasc inseamna ca eu nu pot iesi din spital pana nu merge el la starea civila sa declare copilul?sau pot declara copilul la starea civila si dupa ce ies din spital?
La spital, n-ai nici o problema, si sa vrea sa-l recunoasca tatal acolo, nu va putea, pe certificatul constatator al nasterii vei fi trecuta doar tu.
Nu stiu de unde esti si la ce spital vei naste, eu am nascut la Municipal, de 2 ori, si de 2 ori am iesit cu copilul din spital pe semnatura medicului meu ginecolog (ca altfel nu-mi dadeau drumul, au o politica tampita, trebuie sa le duci certificatul de nastere in original, care se scoate de la primarie, altfel nu-ti dau drumul decat daca semneaza cineva de-acolo, pe propria raspundere, pentru tine, ca vei aduce cerificatul si nu vei fugi cu copilul din spital).
Asa ca cel mai bine vorbeste cu medicul tau ca sa n-ai probleme.
Dupa ce-ai iesit din spital, poti merge oricand la primarie sa declari copilul;. Trebuie sa fie obligatoriu si tatal, nu merge cu procuri sau copii dupa acte, trebuie sa semneze acolo o declaratie si diverse alte acte.
Dupa ce scoti certificatul de la primarie, mergi cu el la spital si-ti inchei socotelile acolo.
Cam asta a fost experienta mea cu nasterea si declaratul.
Cat despre scoaterea unui certificat de nastere dublu (si romanesc, si islandez)....eu n-am auzit de asa ceva, mi se pare ciudat sa declari nasterea in 2 locuri, recunosc, dar nefiind jurist de meserie, e posibil sa se poata. Mai degraba intrebi la legislative.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
www.acsis.ro/2lasuta.php" target="_blank">Ajuta-ma sa cresc langa mama mea!
ucucuca spune:
super, mersi mult de raspuns pentru ca voi naste la......MUNICIPAL. deci o sa vb cu doctorul meu sa imi dea semnatura, el stie situatia ca tatal va veni in cateva zile de cand nasc asa ca sigur nu vor fi probleme. mi-ai dat o veste super.
la primarie oricum vine nici nu se pune problema dar chiar nu aveam chef sa stau vreo saptamana doua in spital pentru o declaratie.
Mersi frumos pentru toate raspunsurile fetelor
quote:
Originally posted by Mickyyyquote:
Initial creeata de ucucuca
Buna,
La spital, n-ai nici o problema, si sa vrea sa-l recunoasca tatal acolo, nu va putea, pe certificatul constatator al nasterii vei fi trecuta doar tu.
Nu stiu de unde esti si la ce spital vei naste, eu am nascut la Municipal, de 2 ori, si de 2 ori am iesit cu copilul din spital pe semnatura medicului meu ginecolog (ca altfel nu-mi dadeau drumul, au o politica tampita, trebuie sa le duci certificatul de nastere in original, care se scoate de la primarie, altfel nu-ti dau drumul decat daca semneaza cineva de-acolo, pe propria raspundere, pentru tine, ca vei aduce cerificatul si nu vei fugi cu copilul din spital).
Asa ca cel mai bine vorbeste cu medicul tau ca sa n-ai probleme.
Dupa ce-ai iesit din spital, poti merge oricand la primarie sa declari copilul;. Trebuie sa fie obligatoriu si tatal, nu merge cu procuri sau copii dupa acte, trebuie sa semneze acolo o declaratie si diverse alte acte.
Dupa ce scoti certificatul de la primarie, mergi cu el la spital si-ti inchei socotelile acolo.
Cam asta a fost experienta mea cu nasterea si declaratul.
Cat despre scoaterea unui certificat de nastere dublu (si romanesc, si islandez)....eu n-am auzit de asa ceva, mi se pare ciudat sa declari nasterea in 2 locuri, recunosc, dar nefiind jurist de meserie, e posibil sa se poata. Mai degraba intrebi la legislative.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
www.acsis.ro/2lasuta.php" target="_blank">Ajuta-ma sa cresc langa mama mea!