Bulgaria ... impresii, drum, hoteluri (5)
Raspunsuri - Pagina 5
MONAI spune:
Salutare, gagici!
Si noi avem rezervare la Nessebar, Ifa Beach, din 25 iunie, sper sa fie totul ok, am primit referinte bune despre complex. Mergem mai multe familii cu copii mici, abia mai am rabdare...
Am si eu o rugaminte... La-ntoarcere as vrea sa ne oprim vreo 2 zile in Balcic, poate apucam putin sa gustam din atmosfera locului(din pacate plaja nu e prea potrivita pentru copii acolo) si as dori o recomandare de pensiune, vila, orice, de la cineva care s-a simtit bine pe-acolo. Multi .
Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
O nastere atat de frumoasa...
madairina spune:
Noi ne-am cam hatarat lasam Audi acasa. Este cam riscant sa mergem cu ea. Ne multumim sa mergem si cu Solentza ca nu cred ca vor sa fure asa ceva. E o decizie destul de grea dar la gandul ca pot ramane fara masina mai bina merg cu Dacia.
Poze Robert
http://new.photos.yahoo.com/alexandrumadalina/album
nanaoti spune:
MOna
si noi am facut rezervare la Nessebar dar in IUlie. Abia astept sa ne spui cum este si ce sa ne luam.
Stii ceva de parcari?
Otilia
Oti & gemenii bucovineni
http://pg.photos.yahoo.com/ph/otiliaclipa/my_photos
Guguluff spune:
Asa, tocmai m-am intors dintr-un week-end petrecut la Nisipurile de Aur. De atata oftica si nervi scriu la 10 noaptea in loc sa ma culc. Una peste alta nu merita, parerea mea.
Am iesit din tara pe la Vama Veche si am luat-o spre statiuni pe niste drumuri mizere, n-am vazut asa ceva in Romania, nici la Cucuietii din deal dar pe drum european... Cratere, urme de meteroriti, bombardament, ne-am blestemat zilele si infrastructura bulgareasca. Am ajuns in statiune si ne-am cazat la Iberostar care e de 4*. Nu am nimic de reprosat acestui hotel, dotari ok, piscina inauntru si afara, mic dejun inclus cu bufet suedez si totul la vreo 55 euro pe noapte/camera. Am ajuns sa mancam la o pizzerie super ok pe dinafara pana ne-au adus ce-am comandat. Am primit un ceai intr-o cana cu fundul maro patat de cafea si zgariata, infecta. Felul comandat a fost pizza quattro formaggi si am primit o clatita cu cascaval ras si branza topita. Am platit pt 2 pizza, un ceai si o cola mica echivalentul a 50-60 ron. Am crezut ca am ales gresit restaurantul si am mers la unul cu specific balcanic cu meniuri si in romana. Acelasi pret, aceleasi 2 pizza(ceva mai bune, totusi dar nu fantastice) si ceai si cola mica. Concluzie, mancarea scumpa si proasta si chelnerii ciulesc urechea si se poarta altfel cu romanii si altfel cu ceilalti. Noi suntem mai fraieri doar. Mitul cu filtrele de politie si controlale este adevarat. Ne-au tinut vreo 10 min. sa ne controleze actele masinii la iesirea din Nisipuri. Am uitat, ne-am asezat pe sezlongurile din fata hotelului, ne fiind scris nici un tarif si ne intrebandu-ne nimeni nimic. Dupa 30 min am dat sa plecam vrand sa mergem la piscina si am fost taxati cu 25 leva adica 50 ron pt 3 sezlonguri( ne-au facut reducere de la 6 la 3 ca n-am stat mult) dar nu am primit nici o chitanta. Plata a facut-o altcineva din grup ca altfel eu muream cu spagarul ala de gat si nu-i dadeam nimic.
Am luat-o spre Albena cu gandul sa vedem si alte statiuni dar stupoare, era taxa de intrare in statiune si am facut cale intoarsa. Spre Balcik ne-am pierdut in niste coclauri cu drumuri calamitate si gaurite si ne-am razgandit. Am plecat spre Romanica ca sa mancam bine si sa ne mai calmam nervii. Am papat in Vama Veche cu 50 ron 2 ciorbe de burta bune rau si 2 felul doi, o apa minerala si o cola la 500ml; am papat bine si mult mai ieftin nu laturi bulgaresti.
CONCLUZIE:
1. Cazarea este super ok si din cate stiu la noi la hotel Yaki costa 100euro pe noapte si la Iberostar am dat la jumatate, tot la 4 *. Conditii stiu ca sunt ceva mai ok la Yaki. Nu pot sa stiu cum este la 2 sau 3 * s-ar putea sa nu mai fie diferente asa mari la pret.
2. Mancarea INFECTA, noi am avut ghinion si sper sa ma fi inselat dar auzisem si la TV ca au 2 meniuri si cel pt romani este mai scump si isi permit sa faca rabat si la calitate ca noi suntem mamaligari si acceptam.
3. Infrastructura NU exista. Nu au drumuri europene sau autostrazi, au drumuri comunale, forestiere si bombardate. Pregatitiva sa va bagati masina in service la intoarcere.
4. Politia si restul personalului din servicii acceptabili, daca aud romaneste se poarta intr-un fel si la fel daca vad un anumit nr pe masina, cu RO in fata.
5. Marea este aceiasi, neagra si rece, nisipul mai curat dar asa e si la Mamaia, chiar la noi e mai fin.
Concluzie finala: noi nu mai mergem decat in trecere pe acolo. Avem posibilitatea sa stam mocca pe litoral la noi si restul e mult mai bine aici. Oricum stiam ca si in Grecia sunt preturi mai ok pe litoral. Mediterana este oricum mult mai calda si statiunile lor sunt deosebite. Clar mai bine acolo desi e drumul mai lung.
Sper ca n-am plictisit pe nimeni si sper sa fi ajutat pe cineva. Si ma minunez cat de ciudati suntem noi romanii. Am vazut multe masini de Constanta care mergeau la bulgari pe litoral. De ce mai constantenilor, ma? Aveti marea vis-a-vis de casa si-i imbogatiti pe bulgari. Ar trebui si noi sa fim mai nationalisti la faza asta. Daca am merge si noi in statiunile mai goale ale litoralului, in cativa ani le-am ajuta sa se ridice si sa se dezvolte.
Am uitat, castigi la cazare, dar pierzi la : benzina(2 rezervoare de 45l), vignetta care e 5 euro, schimb valutar pt ca din pacate n-am gasit deschis in week-end decat la hotel si in vama unde aveau cursuri proaste, mancarea e mult mai proasta si mai scumpa, taxa de statiune in sezon si la Albena si acum, stricaciuni la masina din cauza drumurilor oribile si or mai fi si altele dar v-am plictisit destul. Scuze.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
virgi spune:
Alina - nu stiu de ce, dar tind sa te cred in totalitate. Am spus "nu stiu de ce", ca n-am fost vreodata acolo, dar de cand mi-a intrat mie ideea cu Bulgaria in cap, sotul imi tot spune sa ma linistesc, c-o sa fiu dezamagita de timpul pierdut acolo.
Eu am tot ezitat sa fac vreo rezervare pana acum, dar dupa ce-am citit mesajul tau nu cred ca voi ma face ceva.
Ce nu-mi place mie..am incercat sa vad fotografii de la toate hotelurile si n-am vazut nicio piscina care sa-mi placa. Poate ma insel eu, dar par foarte mici si imi imaginez ca-s foarte aglomerate. Eu nu pot sa intru in piscina daca in jurul meu e forfota. Nu-mi place sa fiu stropita cu apa din stanga si din dreapta.
Mancarea, drumul nu m-ar deranja prea tare, pana la urma gasim noi un restaurant sa ne placa, dar daca nu gasesc o piscina care sa aibe si ceva copaci in jur, si putina liniste sa poata dormi copilul, cu siguranta bulgaria nu este locul ideal.
Imi pare rau de experienta prin care ati trecut, iti multumim ca ne-ai impartasit-o si noua.
camys_2000 spune:
Mmmm, cam nasol. Eu am convins niste prieteni sa vina cu noi in Bulgaria, si tipa este cam carcotasa si lor le place sa manance bine, feluri de mancare speciale, cam cum gaseam prin Mamaia...
Eu chiar nu stiu cum este in Nisipuri: sunt restaurante bune? Sunt magazine de haine ca in Mamaia? sau numai chiscuri cu suveniruri??? Ca ma cam sperii acum...
Carmen si bebe Catalina Nicole (21.10.2004)
FILMULETZ http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1712e9e5f8ebb82b8090cb
http://photos.yahoo.com/camys_2000
Guguluff spune:
Virgi, noi am batut statiunea si am cautat un hotel pe plaja, multe aveau piscina dar cu copaci in jur... eu n-am vazut. Or fi, sa mai spuna si alte fete care au fost dar eu nu le-am observat. Piscina era ok acum ca arau putin turisti dar in sezon, clar sunt pline piscinele. Si plaja este ingusta, cam ca-n Mamaia, nu ca in alte statiuni ale noastre unde poti sa joci si fotbal pe plaja.
Carmen, poate am avut numai noi ghinion cu mancarea dar ma gandesc ca in sezon poate fi loc de mai rau sau mai bine, depinde. Pe de alta parte, la 4* a fost inclus un mic dejun stil bufet suedez, mancai de cadeai jos de la omlete, salamuri, branzeturi, la prajituri, cereale si fructe uscate. Multe sucuri, iaurt si am uitat fructe proaspete. Deci poate daca mancam si cina la restaurantul hotelului era ok dar la restaurantele celelalte, e loc de muuult mai bine. Poate pt un neamtz batran si cu proteza merge dar noi vreoiam sa mancam bine, ca asa e romanu', gurmand.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
Silvana72 spune:
Pentru Sunny Beach nu "voteaza" nimeni? Fetelor, care ati fost pe-acolo si-mi puteti spune si mie cate ceva, va rog din suflet s-o faceti. Avem rezervare la Riu Evrika, ultima saptamana din august.
Multumesc!
CatXO spune:
Am fost si noi week-end-ul trecut in Bulgaria ca sa ne orientam la un hotel pentru vacanta de vara, tinand cont ca mergem pentru prima oara cu fetitele. Spre deosebire de Guguluff, noua ne-a placut. Acum fiecare cu standardele lui. Drumurile sunt foarte bune, proaspat asfaltate . Noi am fost pe urmatorul traseu: Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Varna-Nessebar-Sunny Beach-Varna-Albena-Balcik-Vama Veche. In Varna preturile super, mancarea foarte ieftina. Noi am luat pizza la 1 leva, saorma 1,5 leva, o inghetata super cu 4.5 leva. In Varna casele de schimb valutar si bancile sunt deschise si sambata de la 10. Nessebar e foarte frumos. Arata ca Sighisoara pe malul marii. Aici am gasit o vila, chiar cu vedere la mare, foarte frumos amenajata la 100 de euro. Chiar ne gandeam sa mergem la toamna. Sunny beach e o statiune noua, plina numai de hoteluri frumoase si noi. Pe aici doar am trecut. Spre seara ne-am intors in Albena. Aici doar vreo 3 hoteluri erau deschise, la restul se mai lucru intr-un ritm intens. Ne-am cazat la hotel Laguna cu all inclusive, pentru o noapte am platit 90 euro camera. Hotelul era pe jumate plin, personalul foarte dragut. Mancarea in regim bufet suedez era nici prea prea, nici foarte foarte. Adica era buna, proaspata, dar cei cu care am fost ziceau ca nu era foarte variata. Totusi cu mici scapari era ok. De ex micul dejun era foarte bogat, dar nu aveau de ex legume proaspete. Tinand cont ca am stat doar pt cina si micul dejun nu pot sa ma dau cu parerea, totusi era extrasezon.
Pe ansamblu am ramas cu o parere foarte buna, mergem cu copii, de fapt am rezervat deja la hotel Kaliakra, care arata foarte bine. Am studiat toate hotelurile din Albena si Kaliakra si Laguna Beach mi s-au parut cele mai dragute.
Poate era mai fain in Grecia sau Turcia, dar cu doi copii de unul si doi ani nu-mi permit sa ma trambalez pe avioane. Iar in Romania, scuzati-ma, dar tot Romania este. Si nu cred ca s-a schimbat ceva de 2 ani de zile, cand am fost ultima oara.
Pupici
lavi02 spune:
Anul trecut in Blg noua ne-a placut mult mancarea la restaurante, mult mai buna si diversa decat in Ro.
E adevarat ca am luat si pizza o data si nu ne-a impresionat.