Mamici de septembrie - octombrie 2007 (25)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

quote:
Originally posted by kriss79

Apropo, fetelor, morfologia fetala se face cu eco 2D sau 3 D?

Cristina15+

Cristina acum reciti ce s-a scris ieri pe aici
La mine masuratorile la morfologie au fost facute in 2D, si a trecut in 4D cand ne-a aratat mutrita. Insa masuratorile se fac in 2D

Mad cu Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Buna dimineata si de la mine. Am pregatit rezumatul. In afara de acesta, trimit acusica pe mailul comun legile toate cu paragrafe subliniate ca sa le gasiti mai usor.

Sim 23+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amar spune:

Buna dimineata, la Germania, ploua si e urat..dar noi suntem bine..miscam, mancam, mancam, mancam...am trecut pe salate ca pocnesc altfel..dar de luat in greutate mai putin..
Andries..vor trece greturile dar un pic mai tarziu..la mine pe la 17 saptamani..si e foarte bine cand incepe sa faca primele miscari..deci inca un pic de rabdare...
Ramonaiani..esti bine?..
Carpatina...mai traiesti?..esti ocupata?..sper ca te simti bine..
Afibebe..pe unde esti?se pare ca se rezolva problema ta..

Oricum cred ca toate sunteti bine, cumintele, nu va tineti de nebunii,ca Annisia...mai ales ca vremea asta ploioasa de la noi ...mmm..te face sa te gandesti la multe...noroc ca sotul e la servici

vape toate
ozi buna
Carmen 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

1. CONCEDIUL PENTRU SARCINA SI LAUZIE (MATERNITATE)
Este reglementat prin Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005 publicata in MO 1074/29.11.2005.

CAPITOLUL IV
Concediul si indemnizatia de maternitate

Art. 23. -
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină si lăuzie, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizatie de maternitate.
(2) De aceleasi drepturi beneficiază si femeile care nu se mai află, din motive neimputabile lor, în una dintre situatiile prevăzute la art. 1 alin. (1), dacă nasc în termen de 9 luni de la data pierderii calitătii de asigurat. Faptul că pierderea calitătii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei în cauză se dovedeste cu acte oficiale eliberate de către angajatori sau asimilatii acestora.
(3) În situatiile prevăzute la alin. (2), baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza cărora s-a calculat contributia pentru concedii si indemnizatii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calitătii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.
Art. 24. -
(1) Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de nastere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după nastere.
(2) Concediile pentru sarcină si lăuzie se pot compensa între ele, în functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, în asa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.
(3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiază, la cerere, de concediu pentru sarcină, începând cu luna a 6-a de sarcină.
(4) În situatia copilului născut mort sau în situatia în care acesta moare în perioada concediului de lăuzie, indemnizatia de maternitate se acordă pe toată durata acestuia.
Art. 25. -
(1) Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10.
(2) Indemnizatia de maternitate se suportă integral din bugetul Fondului national unic de asigurări sociale de sănătate.

2. CONCEDIUL DE RISC MATERNAL
Este reglementat prin Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005 publicata in MO 1074/29.11.2005 si Ordonanta de Urgenta nr. 96/2003.

OUG 158/2005:

CAPITOLUL VI
Concediul si indemnizatia de risc maternal

Art. 31. -
(1) Dreptul la concediul de risc maternal se acordă în conditiile prevăzute de Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 96/2003 privind protectia maternitătii la locurile de muncă, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 25/2004.
(2) Pe durata concediului de risc maternal se acordă o indemnizatie de risc maternal care se suportă integral din bugetul Fondului national unic de asigurări sociale de sănătate.
(3) Concediul si indemnizatia de risc maternal se acordă fără conditie de stagiu de cotizare.
(4) Cuantumul indemnizatiei prevăzute la alin. (2) reprezintă 75% din baza de calcul stabilită conform prevederilor art. 10.

OUG 96/2003:
Am trimis-o pe mailul comun pentru ca nu aveam cum sa fac un rezumat aici.

3. CONCEDIU INGRIJIRE COPIL
Este reglementat prin Ordonanta de Urgenta nr. 148/2005 . Am trimis ordonanta pe mailul comun. Am marcat cu rosu paragrafele importante.

4. AJUTORUL NASTERE
Este prevazut in Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pentru anii 2007-2010.

Art. 51. - În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de următoarele ajutoare:
a) în cazul decesului salariatului, un ajutor acordat familiei, de cel putin două salarii medii lunare pe unitate;
b) dacă decesul a survenit din cauza unui accident de muncă, a unui accident în legătură cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel putin 3 salarii medii pe unitate;
c) un salariu mediu pe unitate, plătit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată, sotul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate;
d) un salariu mediu pe unitate plătit de unitate la decesul sotului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate în întretinerea salariatului.

5. COMPENSAREA DINTRE SALARIUL DE BAZA SI INDEMNIZATIA PT MATERNITATE
Este prevazut in Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pentru anii 2007-2010.

Art. 66. -
(1) În cazul în care salariata se află în concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumită perioadă, diferenta dintre salariul de bază individual avut si indemnizatia legală la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata căreia să acordă compensarea va fi stabilită prin contractele colective de muncă la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 săptămâni.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

Sim 23+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amar spune:

Sanatate multa Roxana si Sabina..aveti grija de voi
carmen 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Am si eu copilul bolnav, cu febra destul de mare. N-am dormit toata noaptea, cand nu a avut febra a facut pipi in pat... si a trebuit sa-l schimb. Asta nu i se intampla mititelului decat atunci cand nu e in apele lui. Chiar ma gandeam azi daca sa mai merg sau nu la servici .

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns afibebe spune:

neatza tuturor,

amar aicea suntem.ma bucur sa aud asa vesti.cum te simti?
simona multumim de ajutor.
roxana ai grija de tine si las-o mai usor.

am scapat de durerile de burtica.
asa bucuroasa sunt.
afara e urat aici mai ca vine ploaia.
sunt asa plictisita.
incerc sa citesc legile.
va pup si bafta la scris.

AFIBEBE23+ Cristian Nicolae

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaAlina spune:

sim_stoian multumim de ajutor!

OanaAlina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

Tomasa- sa se faca bine baietelul, mai bine ai sta cu el acasa....
Roxana-sper sa te faci bine cat mai repede

Pinacolada
mama de Luca (18.10.2005) si bb 2 in burtica
http://community.webshots.com/user/rpetrescu2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaAlina spune:

pinacolada, te-ai hotarat la vreun nume?

OanaAlina

Mergi la inceput