Am un asemenea caz in familie :
bunica are doi copii, e tare in varsta , necesita ingijire , spitalizare , etc, casa ei trebuie intretinuta , platite taxe , etc .
Doar unul din cei doi copii se ocupa de tot ce am insirat mai sus , desi nici unul din copii nu locuieste cu bunica , doar e vizitata extrem de des de cel care se ocupa de ea. Nu exista vreun act de intretinere incheiat . Sa inteleg ca dupa ce bunica nu va mai fi, totul se imparte in mod egal intre cei doi frati ?
Sa nu credeti ca avem interese materiale (eu sunt nepoata acestei bunici si fata celei care se ocupa integral de tot) , dar casa cere multi bani pt intretinere si reparatii ; chiar asa sa fie ? Chiar daca celalalt ignora problema complet ,poate sta linistit , nu exista nici o repercursiune , i se cuvine la fel ?
Nu am timp sa ma informez despre asta, chestia e ca constat ca mama mea fizic, practic e singurul intretinator , celalalt daca are niste drepturi , cum ramane cu obligatiile ?
Ar fi suficient sa se faca un act notarial pt persoana aflata in intretinere cu beneficiile corespunzatoare.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007
Din pacate asa se intampla in viata cea de toate zilele...exista desigur si modalitati prin care aceasta munca de ati ingriji propriul parinte sa nu fie o munca in zadar...conf. Legii 319/44 sotul suprav detine 1/8 din toata averea iar cei doi copii in cote egale din restul de 3/8. Bunica ta poate sa faca fie un contract de intretinere , fie sa-si vanda cota legala pe care o are cu clauze de intretinere mamei tale si in felul asta va puteti pune la adapost atat eforturile financiare cu ingrijirea atat a bunicii cat si a casei. Daca nu dupa decesul acesteia, daca unul din mostenitori legali a adus imbunatatiri la masa succesorala este indreptatit a si le recupera din patrimoniul celuilalt.
carmen 24s