Mamici de iulie-august 2007 (49)
Raspunsuri - Pagina 29
AncaSiRoxana spune:
Neatza si de la noi! 
Am schimbat si eu saptamana ieri, am intrat in a 29-a. Moment celebrat cu o recoltare de sange pt glicemie si sumar de urina azi la prima ora! ![]()
Plus mi-am facut si programarile urmatoare pt gineco, ca altfel, mai gasesc liber la medicul meu la CMU abia dupa ce nasc! 
Ieri am fost la Rommedica la Romexpo, am trecut si pe la standul cu ecografiile gratis - si am luat plasa. La propriu, mi-au dat o plasa cu bombonele si un pix si o bricheta, pe post de scuze ca nu le merge aparatul, am inteles ca aveau probleme cu curentul in stand... Oricum, eu nu eram programata, eram doar pe o lista de asteptare, dar daca tot eram acolo, ma dusesem ca ziarista pt CERF, am zis sa le fac si astora o vizita de curtoazie. 
Azi cred ca stau in casa, ca iesirile de ieri si alaltaieri mi-au intors raceala, asa ca iar o dau pe ceaiuri si fructe la greu!
Pupici, o zi buna! 
Anca, mami de
Roxana, 1 an si 8 luni, si 28+
cu 
AncaSiRoxana spune:
Ioana75 - referitor la intrebarea mea de mai demult la care vroiai sa-mi raspunzi dar nu o intelegeai
, daca-ti amintesti...
Am trecut ieri si pe la firma care imi tine contabilitatea (pt ca eu am cartea de munca pe firma mea) si am inteles ca eu nu trebuie sa iau cele 126 de zile la care am dreptul. Fiind in CIC pana pe 26 august, data la care fii-mea face 2 ani, am cartea de munca inchisa si abia de pe 27 august se pot face orice fel de modificari in ea.
Ramane de vazut cum e cu cele 42 de zile care, teoretic, ar fi obligatorii pt un nou CIC, daca se iau imediat dupa a doua nastere, sau incepand cu 27 aufust, sau daca se da in continuare CIC, fara niciun fel de medical de la medicul de familie...
Te anunt cand aflu, daca te intereseaza...
Anca, mami de
cu 
ghinetz spune:
quote:
Si eu stiu cazul unei amice care a nascut o fetita la 27 de saptamani si 690g,
Of! Cred ca am sa sar peste paginile in care discutati despre asa ceva. Nu vreau! Frica mea cea mai mare e ca am sa nasc mai devreme, ca medicul o sa fie plecat etc. asa ca nu mai vreau sa ma incarc cu stiri de astea, ca le am pe ale mele pasarele in cap. Asa ca spun:
toate o sa nastem la termen, copii frumosi si sanatosi. ce au facut/patit altele...nu vreau sa aflu ACUM
Oana
28+
si Stefan-Vladimir
4ani+poze
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
Anya20 spune:
buna si de la noi!
jadi, asteptam vesti bune de la eco.
lia, ma bucur ca esti bine si tu si bb.
otim, lasa ca scade el colesterolul. in sarcina poate fi usor marit.
ddanagh, sughitul este normal la fat, ca si la nou-nascut si sugar. nu il deranjeaza cu nimic, nu il doare. spun asta pentru ca ai sa vezi ce sfaturi vei primi dupa nastere: "daca bb sughite sau stranuta...clar ii e frig!!! hai sa-i dam ceai, ca sughite". asa, ca sa retinem, sughitul, stranutul si strabismul sunt normale la sugari si nu trebuie sa intervenim in nici un fel.
am fost putin off topic, dar stiu ca asta e un subiect f discutat si dupa nastere.
alinaaa, ce bine ca urocultura e sterila. nu te cert
, ca oricum o s-o mai repeti pana nasti.
felicitari pentru o lisa in limite normale!
Alina
Arina Ilinca si Anya Ioana
Ioana75 spune:
Buna dimineata! Felicitari tuturor care s-au intors cu rezultate bune de la dr.
jeni, ce faci?
aylin, inca o data, imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva.
Otilia, nu poti sa mai mergi si la alt ecografist, sa mai evalueze cineva cantitatea de LA si virsta fatului?
Anto, ce vesti ne dai?
Lavinia si Simo
.
first_carmen, cursurile de puericultura sint 'fictive' si atestat primesti de la medicul de familie
.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
ghinetz spune:
aylin, regret ca ai trecut prin asta, dar...
quote:
Sa revenim la lucruri frumoase.
Oana
28+
si Stefan-Vladimir
4ani+poze
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
AncaSiRoxana spune:
Uff :( cand ziceam si eu ca stau azi acasa...
Cica a intrebat medicul de familie de mine, ca cica n-am calcat deloc pe la ea de la inceputul sarcinii, si trebuie sa ma treaca in nusce catastife si situatii au acolo... Ma duc sa-i fac o vizita de curtoazie si asteia!
Va pup.
Anca, mami de
cu 
first_carmen spune:
Ioana75 stiu ca sunt doar pe hirtie (pe mine ma intereseaza cele 10 zile de concediu pe care sotul meu le-ar lua), problema mea este ca medicului de familie nu stie nimic despre aceste cursuri, ca e prima oara cind cine ii cere si vrea legea despre asa ceva.
Ioana75 spune:
first_carmen, asa a fost si la mine, medicul de familie era cu pluta; i-am printat eu frumos legea, am printat si normele de aplicare, i-am dus formularul care trebuia semnat de ea si stambilat, si gata. Ba mi-a si multumit ca am informat-o
.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)