Mamici de iulie-august 2007 (49)
Raspunsuri - Pagina 27
otim spune:
Buna dimineata , gata si
daca doriti sau ceaiul de menta e pe drum daca preferati fara zahar ....
tuturor
Otilia
inceput 27+
Laurentiu
liadorian spune:
Buna dimineata, Otilia! Cum au iesit ieri analizele? Ai vesti bune?
Lia
S28
Miruna Demetra
otim spune:
Si bune si mai putin bune Lia , dar tu ???
La mine sa incepem colestrol mare ( desi nu prea stiu de unde ) dar regim mai putin drastic in continuare , iar bebe a crescut desi la tanti de la spital i se parea la 24 saptamani , la nenea doctorul ( ginecologul ) dupa DFB si alte masuratori ar avea aproape 28 saptamani deci ceea ce coincide aproape si cu saptamanile de la UM . Ceea ce ne ingrijoreaza sunt doua lucruri : lichidul amiotic care a scazut si e cam putin , precum si faptul ca burtica e cam tare acolo joc unde se afla bebe . Aceste lucruri sunt rezultatele enterocolitei . Ceea ce a declasat enterocolita se pare ca e INGHETATA ( asa ca aveti grija fetelor ) , faptul ca eu in general ma alimentez sanatos sunt si rezultatele analizelor (facut comparatii intre ele de medic ) . In rest ma simt inca slabita si azi sunt la lucru cu un ditamat teancul de hartii care ma asteapta pe birou ...
Otilia
inceput 27+
Laurentiu
liadorian spune:
Otilia, se indreapata ele toate, incet, incet. (Sa-ti spun ca de cand ai facut tu enterocolita asta am o inghetata in congelator si nu-mi mai vine s-o mananc?) Bine ca bebe creste si e in grafic cu masuratorile. In legatura cu cantitatea de lichid amniotic, ce ti-au spus - se poate face ceva sau se lasa natura sa-si urmeze cursul?
Noi suntem mai bine. Aseara a fost primul control dupa cateva luni cand n-a mai trebuit sa ma plang de nimic. Eram si ultima programare pe ziua aceea si s-a mai inveselit si gine de cat sunt eu de bucuroasa sa ies din casa si sa vad fetze noi, chiar daca asta se "plateste" cu un consult pe masa. Colul e in regula, bebelina misca bine, cred ca face acum culbuta aceea de care ne povestea Anya. In rest, am, slava Domnului, cateva zile foarte bune. Mai misun prin casa fara teama ca ma doare pe undeva, mai spal un vas, imi pregatesc singura cafeaua etc. Stiu ca-s maruntisuri, dar uite, eu abia acum ma bucur cu adevarat de ele. Poate ca, la urma urmei, nu-i chiar asa de rau sa fii gravida! 
Lia
S28
Miruna Demetra
otim spune:
Cu lichidul amiotic statea pe ganduri cam ce sa faca . O varianta era sa ma interneze la el la spital ( deci dintr-un spital in altul ) sa ma aibe sub observatie , iar alta varianta este natura sa-si faca treaba .
De aceea apelez la voi fetele din nou
daca stiti ceva pe acest subiect sa-mi spuneti si mie , va rog ??? Din moment ce a decis totusi sa plec acasa fara internare sper ca nu e chiar ceva foarte grav , sper ....
Otilia
inceput 27+
Laurentiu
karligutza spune:
'neata fetele,
te cred valen ca sotiorul e dragut, doar ca nu le are cu surprizele (sotul tau e fix aceesi categorie ca si al meu
; poate ca de aceea m-a distrat asa tare expresia ta de aseara
; speram sa se schimbe odata cu sosirea bebelushei cand poate poate ii mai aduce ei o jucarie, o ciocolata... vom vedea!
)
in sfarsit (mi-a luat 3 zile ca am tot fost cu treburi prin casa si prin oras) am terminat de vazut pozele de la Busteni andutzy! foarte frumoase! iar tu mamica radioasa ma intreb cum ai rezistat la atatea plimbari!!!!!!! ti-a priit vacanta, deci.. iar cel mai mult mi-a placut de Dragoselu' care voia sa isi bage nasu' in fiecare picatura de apa (deci pozele cu fundu'n sus in lac si in rau sunt cele mai comice! dragul de el... dati-l la inot, la vreun sport pe apa ceva ...
; banuiesc ca ii place tare si cand ii faceti baita
)
pupicei la gravidutzele albinutze!
karligutza,
sapt.32
si printesa din burtica 
aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by ilenutza
Cristina, ai dreptate, Ayumi a fost cu mine la odisee, resp. bebelusi de nov_dec_2005.
Aylin, cu dr. Constantinescu ai pierdut copilul?O sa il intreb vineri cand merg la control cum procedeaza cu copii< de 30 de sapt. Si o sao intreb si pe dr. lui V. care este neonatolog tot la Municipal.
Imi pare rau fetelor ca ati trecut prin asa experiente dureroase
Mingea aia o aveau pe catalogul de quelle si costa destul de putin.Bine ca nu am luat-o ca oricum nu o foloseam.
Ile31 si Victor
( 22 dec 2005)
AMR 09 sapt.
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste 2007
nu, doctorita mea era in concediu, de garda era un tip, mendez. dar nu a participat. doar m-a curatat dupa aia. constantinesc a aparatu dupa 2 ore si m-a dat afara.
Aylin,
25+ 
pozici
atat de mari suntem
aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by cristina_ana
Mai Jadi, da' daca tot nasti cu cezariana, ce te mai chinuiesti tu cu exercitiile Kegel alea, ca nu te ajuta la nimic! Inteleg sa le facem noi, astea care o sa ne scoatem ochii sa-l scoatem prin "gaura cheii", desi asa cum spunea si Nikole, eu nici 10 nu pot face ca obosesc groaznic si ma mai apuca si contractiile. Asa ca le las dupa nastere, daca mi-o mai arde de asa ceva!
Si apropo de ceva dulce, eu am frigiderul plin de budinca din aia de la Danette, de ciocolata cu frisca pe deasupra. Ma gandesc eu ca nu ingrasa asa de tare ca o prajitura sau o ciocolata, si imi si fac pofta de dulce.
Ilenutza, cum e cu mingea asta, ca eu nu stiu de asa ceva? Ajuta la o nastere mai usoara, sau ce?
Hai ca ma duc iarasi la serialele mele. Noroc cu ele, ca altfel ma urcam pe pereti toata ziua. Ma uit in paralel si la Grey's si la Prison Break. 2 episoade la unul, doua la altul.
Cristina,27+ si bebe scump
POZE
POZE BURTICA SI BEBE
si io la fel
Aylin,
25+ 
pozici
atat de mari suntem
aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by liadorian
Mama samurailor, ma bucur mulr ca bebika e voinicutz si fotogenic!Doar e fratele lui Kenta, nu?
Oana, multa sanatate lui Stefan! Si tie, multa energie si pofta buna la bunatatile pe care le gatesti! Hormonei sau nu, si eu mai simt nevoia sa ma rasfete cineva cate un pic, asa ca nu avem de ce sa ne simtim vinovate!
Aylin,! Prietenii stiu de ce! (Dar berea o bem dupa ce nastem la termen si fara complicatii!)
Noi tocmai ne-am intors de la gine, topaind de bucurie (eh, numai metaforic vorbind, ca in rest - pas de batranica...) Colul ebun, rezista eroic la ce minuni mai au loc prin burta mea, gine a fost minunat de draguta sai nici nu m-a mai chinuit pe masa asa de rau ca data trecuta, cand am sangerat de-a dreptul. Urmatorul control peste 2 saptamani si ... de-am tine-o tot asa! Zilele astea am fost relativ vioaie si uite ca nu s-a intamplat cini o nenorocire!
Problema (daca se poate numi problema) e ca trebuie sa-mi caut imunoglobulina antiD si sa-mi fac vaccinul daca si dozarea de maine pentru anticporpi antiRh iese ok. Ne va usca de bani toata distractia asta, dar pentru Miruna, totul merita!
Acum ma duc sa infulec ceva! Mi-a dat iesirea asta din casa o pofta de mancare...
LiaS28
Miruna Demetra
bravo lia

...tine-o tot asa!!!Aylin,
25+ 
pozici
atat de mari suntem
aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by Anya20
azi am fost la control cu d-ra...are in jur de 2100g, s-a intors cu capul in jos (desi nu ma mai asteptam si as fi preferat sa nu stea cu capul pe cicatricea uterina), dar e bine si asa. fluxurile sangvine pe vasele ombilicale sunt bune, insa placenta a mai "imbatranit" fata de ultima oara, este gradul 2 spre 3, ceea ce nu-mi place deloc. as vrea sa ajung macar la 38 de saptamani, dar vom vedea ce sanse sunt.spuneati voi ca vreti sa nasteti...eu as mai tine-o in burta inca 2-3 luni daca s-ar putea, ca tare dor o sa-mi fie de perioada asta de liniste si de miscarile ei. mai ales ca nu cred ca ma voi mai intalni vreodata cu senzatia asta...dar nu se stie...
si pe mine ma doare burta noaptea uneori chiar tare, mai am contractii...dar cel mai tare ma "omoara" spatele. simt uneori ca se rupe. a, iar cand o car pe anya mai mult in brate sau daca ma agit cu treaba, am mari dureri "sub burta", ca sa exprim plastic
apropo de controlul pe masa...nu am facut nici unul sarcina asta, dar nu regret, ca e tare neplacut. data trecuta ma vedea si ecografic si pe masa, inca de la 5 luni.
oanaaa, cred ca "storsul" sanilor inseamna mulsul, nu? ca sa nu faci furia laptelui se pune copilul cat mai des la san. gurita lui goleste cel mai bine sanul si impiedica inflamarea lui. mulsul este indicat daca sanii raman tari si durerosi si dupa ce bb suge si trebuie scos laptele, pentru a evita problemele. asta e valabil in primele zile, cand secretia lactata la unele femei este f abundenta si depaseste cu mult cererea bebelusului. nu toate mamicile au asa cantitati impresionante, depinde de fiecare. oricum, in timp se regleaza si cantitatea care se secreta este egala cu cea pe care o suge bb.
olguttza, ce sot microbist...daca tinea cu steaua l-as fi apreciat si mai mult.... oricum, bravo lui, a fost original.
vad ca le-ai starnit pe fete pe aici. mi-am imaginat-o si pe jadi pe stadion, ca tot se oferea ea sa mearga...si macar ai mai scos-o pe valen cu nasul din treburi...ca naste maine-poimaine si iar nu are timp sa ne mai scris![]()
am sa fac cateva precizari legate de legile de la noi (nu stiu daca sunt valabile si in afara), pentru ca am citit postarea ta aylin,cum ca nici un dr nu va numi nastere sub 30 saptamani de gestatie. nu intru in amanunte, desi am vazut copii recuperati, care au fost resuscitati si ingrijiti chiar daca erau nascuti la 26 saptamani. putini din ei ies ok la final si am vazut destule mamici care nu i-au mai dorit dupa ce au vazut cum aratau copilasii lor prematuri de care "s-a tras" luni intregi. si asta doare rau si e de neinteles. dar revenind la legi, sub 1000g si sub 28 de saptamani, orice nastere se considera avort. cu toate astea, se incearca salvarea bebelusilor, acolo unde au personal capabil si aparatura.
nu vreau sa te supere postarea mea, ca ai trecut prin multe si chiar as vrea doar sa te incurajez. de aceea nici nu sunt de acord cu generalizarile...nu e peste tot asa, nici chiar in romania.
asta insa e doar o discutie. tu vei avea o fetita grasuta si frumoasa, nascuta la termen, cu apgar 10, 3300g si 50cm. nu ca as fi mama-omida, dar o sa vezi ca nu m-am inselat.
anto, pupici.
vreau si eu la intalnireee!!! dar mai repede, ca poate nasc curand
Alina![]()
Arina Ilinca si Anya Ioana
bravo pentru vestile bune. ai o bebelina mare deja. abia astept si eu sa vad ca ajung sa aiba peste 2 kile.asa stiam si eu ca sunt considerate...dar am ramas impresionata de atatea cazuri terminate cu bine! multe, chiar multe!
sa dea DD sa fii mama omida la ce ai zis!Aylin,
25+ 
pozici
atat de mari suntem

.
( 22 dec 2005)