Naturiste si homeopate (31)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by mes

buna,
va rog sa ma sfatuiti si pe mine intr-o problema: de aproape un an incercam sa facem un bebe, deocamdata fara rezultat- desi nu avem probleme. dupa ce v-am citit si rascitit, si fiindca nu vreau medicamente, m-am gandit sa incep sa beau ceai de naprasnic. doar atat.
o fi bine ce vreau eu? si sa-i dau si sotului? trebuie sa-l "contrabalansez" cu alte plantutze?

please, explicati-mi si mei ce si cum (stiu cum se prepara ceaiul deja )
aaa, si daca atunci cand nu pot lua ceai pot sa il inlocuiesc cu capsule - si cate.

of, cred ca cer prea multe raspunsuri din prima, dar poate ma ajutati voi.
multumesc si va doresc numai bine la toate
mes

mes, tu in afara de intarzierea de bebe ce simptome ai? Ai ciclu (ne)regulat, ai dureri etc? Daca nu ai probleme, parerea mea e sa iei ceai de cretisoara mai bine, pulbere de orz verde si ulei de peste. Si sotului sa ii dai ulei de peste, ca o sa ii ajute la gigei . Si o data la 2 zile, incepand imediat dupa ciclu.

Dar hai cu detalii si apoi mai vedem daca mai pui ceva pe lista. Dar cam astea ar fi pana acum...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

Fetelor, Vitex-ul se ia in fiecare zi sau doar dupa ovulatie?
...si se bate cu "maca", adica daca iau maca sa nu mai adaug si vitex?

Anto
"Stau pe DC si asta imi ocupa tot timpul!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza23 spune:

buna seara tuturor am si eu o intrebare si nu ma lamureste nimeni... acum 2 luni mi s-a descoperit hipotiroida. iau euthyrox zilnic pe perioada nedeterminata. in aceeasi perioada de analize am mai facut 3 radiografii si o tomografie. in total iau 8 pastile pe zi, in afara de euthyrox iau tanakan, nootropil, magne-b6 si calciu+d2 (asta pt sindrom migrenoid acut si cifoza acuta) Pe langa acestea mi s-a prescris si xanax pe care am refuzat sa il iau. Se pare ca principala cauza a problemelor mele a fost stresul. Totusi, desi mi-am dat demisia de la locul de munca si incepand altceva mai putin stresant, durerile de cap inca ma urmaresc. De fiecare data simt durerea in tampla dreapta si impulsuri tot pe partea dreapta, insotite de o usoara stare de greata. La endocrinologie nu mi-a zis nimic de hipofiza, desi din cate stiu eu e situata exact unde am eu dureri...
Important e ca ne dorim bebitza iar intrebarea era: putem sa incercam fara teama de a influenta dezvoltarea normala a lui bb? trebuie sa mai asteptam? va trebui sa intrerup tratamentul cu euthyrox? il pot inlocui cu altceva natural care sa ma ajute si sa nu afecteze bb?
... recunosc ca sunt mai multe intrebari... dar am vazut ca stiti atat de multe iar mie mi-e frica pt ca vreau sa fie totul ok... o prietena mi-a recomandat sa vorbesc cu voi pt ca sunteti profesioniste si sigur ma veti ajuta cu un sfat bun!
multzu mult de tot si pupici multi
si nu in ultimul rand multa sanatate ca-i mai buna decat toate!

http://tt.lilypie.com/J17Cp3.png
http://lilypie.com/pic/070715/c36L.jpg
GOD is a DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by alinutza23

buna seara tuturor am si eu o intrebare si nu ma lamureste nimeni... acum 2 luni mi s-a descoperit hipotiroida. iau euthyrox zilnic pe perioada nedeterminata. in aceeasi perioada de analize am mai facut 3 radiografii si o tomografie. in total iau 8 pastile pe zi, in afara de euthyrox iau tanakan, nootropil, magne-b6 si calciu+d2 (asta pt sindrom migrenoid acut si cifoza acuta) Pe langa acestea mi s-a prescris si xanax pe care am refuzat sa il iau. Se pare ca principala cauza a problemelor mele a fost stresul. Totusi, desi mi-am dat demisia de la locul de munca si incepand altceva mai putin stresant, durerile de cap inca ma urmaresc. De fiecare data simt durerea in tampla dreapta si impulsuri tot pe partea dreapta, insotite de o usoara stare de greata. La endocrinologie nu mi-a zis nimic de hipofiza, desi din cate stiu eu e situata exact unde am eu dureri...
Important e ca ne dorim bebitza iar intrebarea era: putem sa incercam fara teama de a influenta dezvoltarea normala a lui bb? trebuie sa mai asteptam? va trebui sa intrerup tratamentul cu euthyrox? il pot inlocui cu altceva natural care sa ma ajute si sa nu afecteze bb?
... recunosc ca sunt mai multe intrebari... dar am vazut ca stiti atat de multe iar mie mi-e frica pt ca vreau sa fie totul ok... o prietena mi-a recomandat sa vorbesc cu voi pt ca sunteti profesioniste si sigur ma veti ajuta cu un sfat bun!
multzu mult de tot si pupici multi
si nu in ultimul rand multa sanatate ca-i mai buna decat toate!

GOD is a DJ

alinutza23,

Multe intrebari si multe probleme sa le luam pe rand:

1. pt hipotiroidie iei euthyrox. Celelalte medicamente mentionate de tine nu sunt luate pt hipotiroidie ci pt celelalte probleme pe care le ai. Tanakan-ul si nootropil-ul sunt pt cirlulatia intercraniana. Magne-b6 ajuta in situatii stresante. Nu inteleg de ce ti s-a dat si calciu in acelasi timp cu magneziu pt ca organismul nu le asimileaza pe amandoua de odata. Cand faci cura de Mg nu se ia Ca, iar cand se ia Ca nu se ia Mg.

2. Euthyroxul pt hipotiroidie nu il iei pe perioada nedeterninata ci il vei lua toata viata. Trebuie sa-ti faci TSh-ul de cal putin 2 ori pe an - primavara si toamna pt a ti se ajusta doza corespunzator (vara se micsoreaza doza).

3. Euthyroxul se ia pe tot parcursul sarcinii (e f important pt dezvoltarea normala a copilului). La Tanakan si Nootropil cred ca ar trebui sa spui pas mai ales ca din ce ai spus nu ai fost diagnosticata cu probleme serioase de circulatie intracraniana nu ti s-a facut un Doppler nu ai un diagnostic clar, ci doar niste migrene puternice. Stresul sa stii ca este o boala moderna foarte perfida. La un moment dat si eu datorita serviciului nu mai puteam sa dorm, faceam ca niste atacuri de panica, transpiram cumplit si o transpiratie urat mirositoare, la un moment dat simteam ca ma sufoc de am crezut ca am probleme cu tiroida (mai ales ca eu am probleme cu suprarenala si in general glandele endocrine interactioneaza f tare si m-am speriat ca au inceput si problemele la tiroida). Si de fapt era doar stresul. Cum s-au mai linistit lucrurile au inceput incet, incet sa dispara si simptomele. Dar incet, in timp.

4. Xanaxul ai facut foarte, foarte bine ca l-ai refuzat. Este un anidepresiv fffffff puternic si care poate da dependenta. Stiu ca e in mare voga dar este un medicament f puternic care nu ar trebui prescris asa usor. Eu atunci cand faceam acele atacuri usoare de panica sau nu puteam sa dorm luam seara 2 pastile de Sedocalm. Este un calmant usor si natural fiind obtinut din plante. Se gaseste la farmacie.

5. Trebuie sa-ti gasesti un endocrinolog bun cu care sa poti comunica, sa te intelegi caci din moment ce ti s-a declansat hipotiroidia ai devenit pacient pe viata. Stiu ca suna dur si crede-ma ca stiu ca nu este placut si eu fiind abonat permanent la endocrinologie. Dar este o realitate si daca adoptam metoda strutului si bagam capul in pamant nu o sa treaca din contra. Din postarea ta reiese ca esti o femeie inteligenta si puternica care vrea sa-ai ia problemele in serios. Daca am parut prea dura imi cer scuze dar din pacate cam tot ce tine de endocrinologie este dur si cred ca este mai bine sa stii ce si cum mai ales daca doresti un copil.

Pupici si sa auzim ca esti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mes spune:

quote:
Originally posted by adimercedes
[br
mes, tu in afara de intarzierea de bebe ce simptome ai? Ai ciclu (ne)regulat, ai dureri etc? Daca nu ai probleme, parerea mea e sa iei ceai de cretisoara mai bine, pulbere de orz verde si ulei de peste. Si sotului sa ii dai ulei de peste, ca o sa ii ajute la gigei . Si o data la 2 zile, incepand imediat dupa ciclu.

Dar hai cu detalii si apoi mai vedem daca mai pui ceva pe lista. Dar cam astea ar fi pana acum...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Povestea obtinerii sarcinii

multam,Adimercedes, pentru raspuns. detaliile ar fi cam asa: toate ecografiile (si au fost destule) arata ca totul e OK. hormonalele anul trecut au aratat o usoara, foarte usoara marire a prolactinei - cu mai putin de o unitate peste valoarea maxima considerata normala, si la fel, o foarte usoara hipotiroidie. mi s-a prescris tratament - pe viata (brr) pe care nu l-am luat ci am citit pe forum si am vazut ca poate e de la stres. cand le-am repetat prin toamna, nici vorba de hipotiroidie, doar prolactina, tot cam asa, un pic mai mica insa.
cm este cam neregulat, de obicei 31-32 zile,dar si 36 cateodata.
ce ma sperie este ca prima zi am (aveam) dureri f mari (daca nu iau calmante, am stari de lesin chiar).
de vreo 3 luni iau tratament homeopat si ce-i drept m-am simtit mai binisor.
dar bebe nimic inca.
am 33 de ani deja. aproape toate rudele mele de sex feminim au avut probleme gineco, dupa 30 (dar toate au avut copii inainte).
am scris cam mult, imi cer iertare, dar poate imaginea e mai clara acum. daca e de adaugat ceva pe lista...astept

merci din nou si sa-ti fie cat mai usoara perioada asta.
mes

Mergi la inceput

gudinde iti multzumesc din suflet pt raspuns, nu este nici pe departe dur, ci este exact raspunsul concret de care aveam nevoie. Temerea cea mai mare era continuarea tratamentului cu euthyrox pe parcursul sarcinii, pe care mi-ai spulberat-o. Din pacate, medicul la care am fost nu mi-a precizat ca se ia toata viata, ci in functie de rezultatul analizelor. Acum am inteles cum e si cu analizele. Eu am fost la o policlinica de cartier, imi poti recomanda un doctor mai bun, mai ales ca esti "obisnuita" (din pacate) cu endocrinologia?
Recunosc ca nu am dat importanta existentei stresului pana cand nu i-am simtit efectele asupra mea! Stiu ce zici, si eu aveam exact aceleasi simptome: transpiratie urat mirositoate, agitatie, panica si dureri de cap insuportabile. M-am speriat si m-am decis sa fac o schimbare. Acum simt ca sunt pe drumul cel bun si dau mare atentie acestor odinioara "nimicuri"....
Iti multumesc inca o data pt raspuns
Si va doresc multa, multa sanatate!!!

GOD is a DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

alinutza23,

Activeaza-ti optiunea de Mesaje Private ca sa-ti trimit unul cu medicul la care ma duc eu si mai multe date.

Daca nu poti cauta la postarile mele din urma caci despre dr-ita pe care eu o recomand am mai vorbit si am dat datele ei.

Partea cu job-ul este foarte neplacuta. Stiu din proprie experienta. Din pacate stii cum e rau cu rau dar mai rau ....
Eu acum caut sa-mi schim locul de munca si nu e nici pe departe usor si nici nu stii unde ajungi....

partea cu euthyroxul in sarcina este f important caci lipsa hormonului pe perioada sarcinii poate afecta fatul chiar grav.

Mergi la inceput

nu stiu cum sa activez sau poate sunt prea incepatoare si nu am voie. Lasa ca am sa caut in postarile tale. Cu locul de munca eu m-am lecuit... pur si simplu am pus prea mult la suflet. Vreau sa imi fac o afacere proprie, ca sa nu mai lucrez pt altii, ma sa ne ajute DD in tot ce ne-am propus iar tu sa-ti gasesti un loc de munca cu conditii bune, program normal si stres putin . Eu am ajuns la concluzia ca nu merita sa dai totul din tine pt. ca oricum nu vede nimeni!

si iti tin pumnii sa gasesti un job asa cum iti doresti!!!

GOD is a DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditi spune:

Buna fetelor! Sunt si eu adepta tratamentelor homeopate si naturiste si am si eu probleme cu bebe care nu vrea sa vina. Incerc de 2 ani(nu atat de mult comparativ cu unele dintre voi) Tratament am luat doar de anul trecut din septembrie cand am descoperit ca am Prolactina mare (avusesem 33 fata de 24normal)iar medicul homeopat mi-a recomandat Vitex Fruit 3luni. M-am bucurat ca imi revenise la normal adica 19,8. Am mai luat 3 luni si..surpriza, imi iese analiza de 4 ori mai mare, am crezut ca innebunesc (era facuta la o luna dupa intreruperea tratam). Nu cred nici azi ca a fost bine facuta analiza, dar totusi am mers la ginecolog care mi-a dat Brocriptin, oribil. E prima data cand iau Medicam cu hormoni. Vad ca voi ati facut o multime de analize si tratamente si inca...Sunt in dilema daca ar trebui sa ma vada si un endocrinolog(asa a zis dr. de familie)sau nu, mi-e groaza ca ma va indopa si el cu hormoni. Stiti careva daca e necesar sa ma mai stresez cu inca un medic? Voi ati fost deja.Ma streseaza numai ideea ca trebuie sa fac din nou analiza...zic toti sa nu te stresezi...dar cum poti face?
As vrea daca se poate sa rezolv pe cale naturista/homeopata si cat mai repede ca am deja 31 de ani si...nimic. Sotul meu e bine. Vineri am fost si la med homeopat cu rezultatul si i-am povestit despre toate stresurile pe care le am in cap. El mi-a recomandat sa termin cu stresul,usor de zis, si sa adopt o atitudine mai optimista ca altfel mi-o fac cu mana mea. De asemenea , sa nu merg la endocrinolog, n-are sens doar pt prolactina mare zice el,dar de unde stiu ca nu mai am si altceva? sau mai bine nu ma gandesc. In 26 iulie imi fac analiza din nou si merg sa-i duc rezultatul. Pana atunci eu termin cu brocriptina si fac o sapt pauza. sper sa fie bine. Ovulatie am avut in ziua 15 dupa testele de ov facute. Ciudat pt. ca aveam mereu in a 11a zi(CC dereglat la 17, 21, 28 de zile).
Tratamentul indicat de el pt. trei luni de acum incolo este:

Kamaiany (mentine echilibrul hormonal, mareste tonusul general, sustine echilibrul psihic al femeii)-am mai luat acum 2 ani, e bun

Panax Ginseng

Flax Oil (pt infertilitate masc. si fem.)

I-a dat si sotului sa ia Ginseng Siberian si Flax Oil.(ca sa faca fata solicitarii mele).

Cam atat deocamdata.Revin cu noutati.

Va multumesc pt. informatiile pe care le-ati postat si sper ca vara aceasta sa aduca cate un bebe pt. fiecare. Va pup, Adriana, Oradea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditi spune:

antosit- eu am luat Vitex in fiecare zi fara exceptie(ovulatie , CC, etc)in cure de cate trei luni, asa mi-a dat med homeopat3x1/zi. La trei luni repetam analiza. Daca interactioneaza cu maca, nu stiu, n-am auzit de asata , nu stiu ce e.

Mergi la inceput