ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-12
Raspunsuri - Pagina 9
Monica9 spune:
LilianFi, tu deja ai facut un FIV? Si chiar asa rau e dupa? Pt mine parea o optiune buna si nu credeam ca ramai cu atatea efecte dupa. Ma gandesc si eu ca daca intradevar trompele mele nu sunt ok, asa cum arata si Sonohysterogramul, atunci as face FIV pt ca nu stiu de nimic altceva care te poate ajuta cand trompele nu sunt bune.
Tu acum te pregatesti pt un nou FIV? Si cam cat dureaza pana iti apare iar ovulatie si revii la normal?
aerlilian spune:
Monica,cand te vor suna ei,tu deja vei stii totul despre ce ai de facut.Eventual poti sa le dai lectii cand te vor suna.Iti voi spune eu tot ce trebuie sa stii.
lilianaFi spune:
Monica...fiv-ul e o optiune buna cind sint probleme legate de trompe,la acest puct alta solutie chiar nu e(dar oricum sansele de reusita sint de 25-30%)... si cu endometrioza pe cap mai scad putin...chiar rez.laparoscopic cauzele ei ramin si interfereaza al naibii cu produsul de conceptie......eu abia sint prima luna dupa fiv...mai trebuie sa astept citeva luni pina se poate face al doilea,intre timp voi mai face o histeroscopie,niste monitorizari,pt a urmari ovulatia,sper sa am ce urmari( cind va reveni nu stiu, oricum difera de la organism la org.)...in speranta ca poate nu mai ajung la fiv.nr 2...mai am si eu o trompa inca buna..imi pun putin sperantele in ea...cine stie..poate,poate...minunea post fiv...iti doresc numai bine !
Ioanatugs spune:
Buna fetelor!!!
Pusichet si eu stiu ca endometrioza se vede doar la laparoscopie, doar despre chisturi se poate spune daca sunt functionale, sau cu aspect de endometrioza. E ciudat ca la o simpla ecografie a putut sa-ti puna diagnosticul de care nu vrei sa auzi. Nu stiu ce sa zic iubita, probabil o fi stiind medicul tau ceva, dar nu te speria singura ca poate nu e chiar asa! Tratamente naturiste dupa laparo a facut Amely si dupa trei luni a ramas graviduta. Sunt multe exemple fericite, dar depinde de organismul fiecarei persoane si de cum reactioneaza el la tratamentul respectiv. Multa bafta i-ti doresc!!
Fetelor la mine a sosit mult asteptata z1, asa ca incepe o noua luna, poate mai norocoasa!!
"Dumnezeu i-ti da, dar nu-ti pune si in traista!"
alinaalex spune:
Pusichet, cum ti-a zis si Ioana, sunt multe exemple fericite , avem si noi aici, vezi Amely. Mai este si Kim, colega mea de la mamici, la nastere a aflat ca are de fapt endometrioza, de aia-ti zic, ecografic nu poate sa-ti dea un diagnostic SIGUR... am auzit si altele, care au ramas tot dupa trat. naturist. Nu te speria! Multa bafta!
Ioana, iti tin pumnii stransi sa fie luna asta cu noroc!!!
Liliana, iti tin si tie pumnii sa se intample minunea post-FIV!!!
Alina si Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre
smoly spune:
buna fetelor sunt noua pe forum si tocmai am aflat ca am endo.sper sa pot beneficia de sprijinul vostru si sa ne vedem cu toate la odisee
Monica9 spune:
LilianaFi, mersi de raspuns, deci se pare ca FIV e mai complicat decat credeam, dar o sa colectez mai multe informatii numai daca va fi cazul, pana atunci e mai bine sa nu stiu prea multe ca ma sperii. Tie iti tin pumnii sa iasa natural si sa nu ai mai nevoie de FIV.
Ioana, bine ca ti-a venit CM, luna asta trebuie sa fie cu noroc. Si eu sunt in Z1, mi-a intarziat 2 zile si ma gandeam poate scap si de laparo si de toate dar din pacate nu a fost. Desi faceam mari sperante pt ca am fost in concediu tocmai in perioada fertila si fara stres, numai odihna si relaxare, dar se pare ca tot nu a mers.
Dupa laparo, CM vine normal sau intarzie de obicei? Eu daca o sa am in Z8 laparo, voi mai avea ovulatie normal ca de obicei sau luna asta nu va mai fi deloc?
lucialu spune:
Ce faceti ticaloaselor?
Liliana iubita certo ca ai toate sansele sa ramai gravi poate inainte de un fiv.De ce nu?Totul e sa fi in forma,fara stres de nici un fel.Te gandesti ca trebuie sa ajuti corpul sa-si revina,te concentrezi numai acolo si ca din intamplarepunctezi si zilele fertile,asaaa in treacat,de plictiseala
Ionutule ferice de tine ca esti cu uratii in casa,sa zic asa!Cred ca totusi ma tragi de manuta si maine sau poimine cel tarziu imi vin si mie, sa mai desumflu burtanu'Trage bine sa ma iei cu tine
Monicule din pacate nu prea o sa te vad in stare de acrobatii amoroase imediat dupa laparo,pen'ca o sa trebuiasca sa-si revina burticu'.Totusi se umbla acolo.Cred ca 3 saptamani se recomanda repaus, nu stiu la voi,dar vei simti tu cel mai bine de ce esti in stare sa executi sau cand.Ia-o cu pasi inceti si hotarati, ca pana la urma tot ii dai de capat.Sanatoasa sa fi!
Pusichet eu iti spun sincer ca m-am cam necajit cand am citi postarea ta.Pai cum adica deja 2 laparo si injectii 6 luni si acum iar?!!!Nu te curata bine sau lasa focare active la care nu le poate face nimik?Poti sa incerci naturiste :ceiuturi,extracte din plantute,homeopate si ceva vitamine cu minerale.Si mai ar fi regimul auster care ne fereste de toxinele cu care corpul nostru pe fondul unei imunitati scazute nu poate lupta.Noi tot am mai vorbit despre asta la acest subiect.Exact ce ai vrea sa stii sau cu ce crezi ca am putea fi de folos?Multe imbratisari.Intra mai des pe aici.Toate avem nevoie de suport.Daca nu-l doresti poate dai tu o mana de ajutor
Smoly imi pare rau.Ce sa mai spun,ca-s tare dezamagita ca nici intr-o saptamana au intrat atatea fete noi.E trist.Dar fi binevenita in grupul fetelor nebune,care se ingrijoreaza mai tare ca nu slabesc, decat de endometrioza.Toate avem nevoie una de alta si speram ca glumitele noastre,bucuriile si necazurile impartasite,gandurile,visele,experientele si cunostintele fiecareia ne vor ajuta sa trecem mai usor peste problemele ridicate de diagnostic.Eu una pot sa ma laud ca vei intalni multe fete inimoase si destepte, dornice sa-ti fie prietene!Probabil ca vei fi moderata,dar dupa 10 mesaje vom fi pe aceeasi unda
PS: mi-am cunoscut diagnosticul inainte de laparo.Laparo nu a facut decat sa confirme.Un alt doctor a fost superinteligent si a stiut!
Tocmai am vizionat filmul wifes and daughters,ultimul episoi si mi-au dat lacrimile cand am vazut ce romantic s-a terminat!Excelenta ecranizare!Iar pesonajele principale nu s-au sarutat deloc,dar s-a simtit asa de multa dragoste!Hof!Si nu sunt pisacioasa de obicei-scuzati coloratura verbala
Va pupez si noapte buna!
KISSES
nu mor caii cand vor cainii...
Monica9 spune:
Lucialu, asa ma gandeam si eu ca nu voi fi in stare de nimic deja dupa o saptamana, asa ca luna mai e cam pierduta, dar tot va fi cu folos ca macar voi afla ce am si e foarte bine si asta.
Smoly, imi pare rau pt vestea rea, dar fii optimista, o sa vezi ca fetele de aici te vor ajuta si incuraja foarte mult.
Pusichet, nu fii necajita nici tu, eu am incredere in tratamentele naturiste, desi deocamdata nu am incercat, dar sunt sigura ca ajuta. Plus si dieta pt endo merita sa incerci. Ca nu ai nimic de pirdut. Eu cel ptuin voi incerca tot ce exista.