ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-12

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitu spune:

Fetelor buna dimineata si haideti la o cana de cai ... ce ziceti sunteti aici?
Lucialu si Liliana, dragele mele, lasati depresiile si uitati-va in jurul vostru, totul traieste: copacii, florile, iarba, pasarile, fluturii... nu pierdeti aceste momente minunate ale vietii voastre cu suparari si dezamagiri. O viata avem si este pacat sa treaca pe langa noi si noi sa nu observam. Este tare pacat.
Lucialu toate se vor rezolva. Nu stiu daca intarzierea este de la endo dar ai rabdare si o sa vezi ca totul se va rezolva.
Liliana cand am inceput FIV-ul stiam, amandoua, ce presupune. Nu mai fi deprimata de efecte, o sa vezi ca dupa inca ceva timp nici nu o sa mai sti ca ai avut aceste neplaceri si poate vei avea chiar propia minune printr-o alta incercare.
Boo ce mai faci? Ceaiurile le mai ie? Chiar vroiam sa ved daca au vre un efect.
Ioana sigur vooi veni luni, cu sau fara sot. Trebuie sa iti dau un pupic mare pentru ziua ta. Sa iti poarte noroc.
Ylari legat se soia avem voie sa consuman numai soia pregatita ca la asiatici, adica, prin fermentatie. Cam tot ce se gaseste la noi pe piata este fabricat prin mijloace chimice. Acest lucru face ca acest produs si derivatele sale sa fie foarte puternic estrogenic. De cele mai multe ori este vorba de produse din soia facute din pastaie si nu din miez. Problema de politica. Nu au unde sa arunce gunoaiele, adica pastile, si le prelucreaza si noi mancam cica produse din soia....
Adelamaria, Zenobia, Ralu, Flori si pe toate celelalte pe care inca nu va stiu va pup si va doresc o zi minunata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna dimineata, fetele frumoasele!!! Sunt pe fuga, mi-am luat o zi libera si trebuie sa fug in toate partile, dar am zis sa dau intai fuga pe aici, sa arunc un oki la ce mai ziceti... sa fiu la curent, ptr ca un om informat e un om puternic, nu? Gabitu, merci ptr raspunsul tau despre soia (groaznica treaba asta cu pastaile...) Am inteles acum care e treaba.
Va pup pe toate si va urez o zi minunata!!!

YLARI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Gabita, eu sunt aici, ca in fiecare dimineata, inainte de programul de munca!
Am intrat pe fuga sa va salut si sa va dau manutza celor care sunteti mai putin optimiste...Hai, cine se prinde? Nu e voie sa ne pierdem speranta, starea psihica conteaza in endo, remember? De asta suntem aici, impreuna, asa ne-am cunoscut...
Ylary, eu stiam ca soia nu e permisa deloc pentru ca e puternic estrogenica. Dar Gabita vad ca e muuult mai documentata decat mine in domeniu. Eu zic sa mergi pe sfaturile ei, ca stie ce spune! De asemenea, stiam ca nici oua, nici carne de vanat (iepure) nu avem voie...pe ce site ai gasit tu informatiile? Vreau si eu sa intru, poate s-au mai schimbat lucrurile....E drept ca eu de exemplu mancam o data pe saptamana 2-3 oua de prepelita...Si e drept ca fiecare isi poate adapta cat de cat regimul cat sa-i fie bine...
Despre tratamentul cu diphe care nu si-a facut efectul, stiu sigur ca mai era o fata, dar cineva care scrie rar...nu i-am retinut numele. Cert e ca exista intotdeauna si exceptii. Nu-mi explic de ce la tine nu ti-a inhibat CM, poate doar daca n-au fost facute corect...sau cine stie?....Daca dr. nu a stiut sa-ti raspunda...Eu n-am facut tratamentul asta, asa ca prea multe informatii nu am.
Miki, eu nu m-as baga la tratament cu diphe fara laparo! Nu am vrut tratamentul nici dupa laparo...Oricum e alegerea prietenei tale...
Alexia, nu mai fi trista! SI eu eram demoralizata imediat dupa laparo pentru ca dr, imi spusese ca o sa dispara durerile la CM si la contact...si pauza!...Ziceai ca nici nu fusesem operata! Totul a decurs exact la fel...Dar nu a fost semn rau... Dupa numai 2 saptamani de la tristetea mea se "prindea" BB ...
Aileene, ce frumos ca ne-ai vizitat!... flacaului tau si tie! Si mai treci pe aici!
Mai stie cineva ceva de Zeno? Zicea ca face o pauza...Oare chiar nu-i lipsim?...
Ioana, am o rugaminte la tine: vreau si eu PM cu adresa si numele restaurantului pentru luni...Sau cine stie informatia asta, sa-mi spuna si mie, please!...
Lucia, Liliana, gata? V-ati prins de mana mea? Fiti atente ca trag......Hai, capul sus si mergem inainte!
Pup toate fetele!

Ade, 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Adelamaria la burtik, ai dreptate, asa mi se pare si mie nici o diferenta inainte de laparo si acum....parca m-am operat degeaba, eu sper sa nu
Ai PM de la mine
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Buna dimineata si de la mine ! Am fost azi dimineata la prima monitorizare si am endometru 7 mm si un folicul de 14 mm pe OS. Iar surpriza (pe care o asteptam de altfel) este ca pe OD am un chist endometric se pare de 24 mm - acelasi pe care l-a vazut si Pop la ecografie in febr. Dar atunci avea 27 mm. Habar nu am daca chiar a scazut un pic sau e o variatie data de ecograf, momentul ecografiei ... etc.
Ma rog, ideea e ca exista. Asa ca m-am hotarat. Mai incerc cateva luni, tot cu monitorizari si daca nu iese, mai fac o laparo in care sa-mi verifice trompele si sa imi scoata si chistul asta ramas.
Intre timp am fost la plafar si mi-am cumparat diverse - am primit azi sfaturi de la persoane avizate, stiu ele cine - mi-am luat : extract de soc, extract de zmeur, capsule de napraznic. Poate poate trece totusi chistul ala si fara laparo. O sa mai beau si ceai din ala amestec de la MamaOmida Si cam atat .. Altceva nu mai stiu.

Ralu ramane valabil, cum sa nu ????? Ne vedem luni pe la 7.

la toata lumea !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna la fete (din nou) v-am zis ca sunt libera azi!!! hi, hi, hi.
Deci, adelamaria, am mai scris acum cateva zile ca am vizitat un site al carui link l-a postat monica9 cred, www.endo-resolved.com (foaaaarte interesant). Acolo exista printre altele (in partea din stanga, la Global support groups) si adrese ale Asociatiilor endo din multe tari din lume (Romania bineinteles ca lipseste...) Asa am ajuns sa accesez site-ul Asociatiei Endo France, a carui adresa este www.endofrance.org Acolo am gasit lista cu alimentele recomandate, pe care am postat-o mai devreme.
Eu ma mai gandeam, ma intrebam daca ar fi posibil sa incercam sa punem si noi bazele unei astfel de asociatii in Romania. Bine, nici nu stiu ce presupune chestia asta, nu ma pricep... Voi ce parere aveti? Credeti ca ar fi posibil?

Pupici la fete!!!

YLARI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

mai booeu sunt total socata de ce spui...cum naiba s-a format chistul ala ca tu ai facut dipherelinul imediat dupa laparo cand se presupune ca a curatat dr. tot ce era(oricum nu rata un chist asa de mare), iar in timpul dipherelinului nu ai avut CM deci de unde sa se formeze? 2,4(2,7cm-mi-a explicat tutu ca difera usor marimea in functie de pozitia ta, nu e relevant) e o dimensiune mult prea mare, e nevoie de luni de zile cu CM ca sa ajunga aici...eu n-as baga mana in foc ca e endometriozic, doar daca dr. tau nu a curatat bine, ceea ce nu cred ca e cazul...imi pare rau, dupa ce ne chinuim cu laparo si tratatmente, sa mai primesti si vesti dintr-astea...
alexiadaca zici ca era Z1 te iert pt starea proasta...e dreptul tau de femeie la C eu zic sa te duci sa te monitorizezi, de ce sa nu-ti dai mai multe sanse? ceva stimulari, IA,acid folic, tot ce se poate. FIV-ul ar trebui sa fie o solutie de ultima alegere, parerea mea. sotul tau ce spermograma avea?
tuculucu, ia nu te mai intreba tu atat de efectele endometriozei asupra sarcinii? am o prietena buna care a ramas gravida cu chisturi de endo pe ambele ovare, fara nici un tratament, ditai chisturile, i-a iesit la a treia incercare, fara monitorizari, fara nimic, are o mandrete de fetita. fii otpimista, gandeste pozitiv. asta nu inseamna ca daca nu reuseste sau mai rau, fereasca dumnezeu, pierzi sarcina e sf lumii. trebuie sa fim echilibrate,hoping for the best, expecting the worst...usor de zis, nu?
lucia...sunt total de acord cu ioana...e loc la tine in barlog pentru toate? ia vezi, ce inseamna asta ca n-ai nimic inspirat sau nostim de zis? ce , tu esti mascariciul nostru? esti prietena noastra draga, , pe care o vrem printre noi, si la bine si la rau. nu fii prostuta, iesi de acolo, sunt convinsa ca iti va fi mai bine aici...ce daca n-ai ce povesti despre CM sau bebe, povesteste-ne despre alte evenimente, despre socrii, animale de companie, examene, orice. nu e o regula in ce priveste tema dezbatuta. eu va simt prietene cu care sa pot discuta orice.
liliana celulita si grasimea sunt problemele noastre?asta e soarta femeilor din nefericire, sa sufere mereu datorita unor idioti-creatorii de moda- care au impus un model al femeii frumoase: anorexica-hermafrodita, care la 30 de ani poarta haine pt fetite de 10 ani . daca femeii ii e dat sa aiba celulita, sa aibe depozite de grasime, adica forme, care sunt pe gustul oricarui barbat sanatos la cap,de ce nu poate fi ea frumoasa cum a lasat-o DD? iti spun asta fiindca toata viata mea a fost o mare cura de slabire cu frustrari pe masura. scopul pt care ai pus ceva pe tine este unul mult prea important ca sa te lasi doborata de asta. mentalizeaza-te si directioneaza-ti energia pt lucrurile importante, nu pentru detalii.moralul urca si coboara, si dupa aia urca din nou, o sa vezi, vor veni zile mai bune
si apropos de kg ,asta nu inseamna ca trebuie sa devenim nesimtite, dar nici obsedate.
e evident ca vb frustrata din mine, 2 saptamani de fructe , legume si iaurt,mers la sala de 2 ori pe saptamana, masaj+creme anticelulitice si nici un kg pierdut, nu se vede nimico fi de la tratament...ma gandesc ce se intampla oare daca mancam normal si nu faceam nimic? ma expandam toata?
adelamaria in ciuda nervozitatii pe care o am(am tipat toata dimineata la bietul sot, si mai era si soacra-mea de fata) eu sunt optimista, asa ca ma prind cu voi doua de manute
pupici la toata lumea si monica te asteptam cu vesti

astept sa vina toamna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Ralu ce sa zic, nu mai stiu de unde e si cum sau cand a aparut, cert este ca este acolo. Vestea nu m-a mai socat pentru ca stiam din febr ca e acolo, doar mi l-a vazut si Pop. Atunci am iesit plangand din cabinet, dar acum stiam ca exista...
Legat de slabire, sincer nu cred ca o sa reusesti ceva cat timp faci D .. Poate la tine merge, dar la mine nu a mers nimic. Bine, nici acum nu merge dar asta e alta poveste Cred ca e mult mai greu cand bagam hormoni in noi sa mai si slabim. Nu te agita prea tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Un cu drag fetelor curajoase !
Ioana draga n-ai de ce , pisoiul tau e tare dragalash ! L-am votat cu placere !
Apropo's cum te-ai distrat ??? De ziua ta , off course ! Imi dau seama ca ai fost taaaare alintata !
Sa dea DD sa ai o fetita si ce onoare-mi faci cu numele (pseudonimul) meu ! Ca sa-ti spun de unde vine originea din ALINA ptr ca aveam o papusa care se numea asa cand eram mica si am zis s-o intorc cumva in toate partile pana am dat de Aileene mai pe "americana" pai da , se putea altfel ???? E mult mai original nu ?
Va doresc la toate mult bine si cat mai putine ganduri negative , doar asa veti putea invinge !
Si o zi excelenta va doresc !
Ioana , Bravo ptr gashca ta e super simpatica

Aileene...Alexandre...
De ce toti spun ca eu sunt mic doar 7 ani am implinit...(22-sept'99)
amintiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori79 spune:

'Neata fetele mele dragi, cu intarziere!!
Sa va spun ce mancaruri am facut eu zilele trecute: supa crema de legume (in care am pus toate legumele din lume: conopida, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, cartofi, varza ...) si felul doi ciuperci proaspete cu piept de pui. Yamiii. La desert am mancat capsune si gref. Au fost delicioase, va dati seama, va sfatuiesc si pe voi sa incercati. Sotul meu a fost chiar impresionat.
Acum ca v-am impartasit din experientele mele culinare, ma gandeam zilele trecute ca totusi suntem norocoase ca traim in secolul vitezei si al tehnologiei. Este imposibil ca undeva pe lumea asta sa nu se incerce un mdicament minune pt. boala asta nefericita, nu credeti? Eu sper ca in viitorul apropiat sa avem un tratament sigur pt. a combate aceasta afectiune. S-a inceput cu dipherelinul si cetrorelixul, dar sigur se incearca in continuare. Ganditi-va ca suntem tinere si in citiva ani poate scapam de ea printr-un tratament eficient. Sunt prea multe femei cu aceasta problema, ca sa nu se incerce sa se faca ceva... Eu asa gandesc. Fiti optimiste!!!

Mergi la inceput