ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-12
Raspunsuri - Pagina 25
flori79 spune:
Liliana, de ce ma faci sa te bat???Ce vrei sa spui ca esti mai putin optimista? Termina cu prostiile!!!Lasa burtica si celulita, ca daca vei face un bebel nu te vei mai gandi la ele. Gata, a trecut, acum trebuie sa te remontezi si sa o iei de la capat... Fii tare, ca altfel... ti-o iei!
Miki, fetele au dreptate, o a doua opinie nu strica niciodata. Cand e vorba de endo nu se glumeste, iar tratamentele prost administrate pot face mult rau!
Va pup!!!
lucialu spune:
Buna seara dragelor!
Gabita ma bucur ca au revenit diminetile cu ceai!
Turturica iti multumesc din inima pentru suport!Din pacate am uitat sa-ti scriu si tie un mesaj(va citesc,dar sunt mai apatica).Si ma bucur ca ai retinut zisa mea,dar la mine se pare ca se transformeaza in negru sau orice altceva,dar numai rosu nu vrea.Iti doresc mult succes cu tratamentul si sa treci prin aceasta perioada cat mai usor cu putinta!
Tuculucu eu am endometrioza foarte tipicaCu dureri exacerbate!Nu stiu daca s-a refacut ceva dupa laparo si tratament,dar chisturile astea care le am acum si CM lipsa cred ca tot din cauza ei sunt.Pentru ca putem trata aproape orice efect,dar nu cauza initiala,care continua sa existe cu incapatanare.
Lilisor te rog eu mult sa nu iti inneci corabiile!E normal sa le uzi un pic,asa cum mi se intampla si mie,dar trebuie sa tinem de carma.Poate ne vin si noua nenorocitii astia.
Ralu stiu cum este.Mai un pic si o sa scapi.Poate te interesezi la noi in depozite si la dr.T de medicamentul ala.Si mie imi plac postarile tale
Dupa cum vedeti n-am nici un haz si decat sa fiu aiourea mai stau un pic la barlog.
Va doresc tuturor(nu va mai enumer,ca sa nu uit numele cuiva)o seara placuta si sa stiti ca si eu sunt pe aici,chiar daca nu scriu.Dar va tin pumnii la toate si imi sunteti dragi.
KISSES
nu mor caii cand vor cainii...
lilianaFi spune:
Flori...nu m-as supara sa vii..dar farabat,totusi...
Lucia...cred ca avemaceeasi stare de spirit zilele astea...
........tuturor numai bine...!
aileene spune:
...Si ptr ca sunt de treacat prin zona , salut toate fetele cu drag si trimit un dragutei Ioanatugs ! Ai vazut ca chiar daca nu mai am de-a face cu aceasta pagina "asteptand un ingeras..." , atunci cand am ocazia mai intru sa va pe cele care mi-ati ramas dragi , cat de repede trece timpul si cate s-au mai intamplat si bune dar si rele din pacate , asta e viata ! Trebuie sa acceptam ce vine ! Va doresc la toate realizarea viselor voastre cat de curand posibil si randul celor de la odisee sa se ingroase cat de curand posibil !
Aileene...Alexandre...
De ce toti spun ca eu sunt mic doar 7 ani am implinit...(22-sept'99)
amintiri
aerlilian spune:
Ioana,unde esti?Te refaci dupa ziua de ieri?Indura-te si revino printre noi pentru ca ne lipsesti tare!
Monica,te rog mult,imediat ce te simti in stare sa ne dai un semn!Parca am luat-o razna...Intru din jumatate in jumatate de ora sa vad ce se mai intampla.
Va pup pe toate si abia astept sa ne vedem.Apropos,ne vedem luni,nu?Dar numai Ioana ne poate confirma asta,iar ea nu ne vrea astazi...
YLARI spune:
Buna la toate fetele... va pup pe toate!!! sunt numai oki, la TOT ce scrieti si ma bag si eu in seama.... Nu mi-a raspuns si mie nimeni, daca mai stie cineva: sa faci 3 diphereline si sa nu ti se opreasca C.M.
Doctoritza mea a zis ca nu stie sa imi dea o explicatie... si ca nu a mai auzit asa ceva. In ultima vreme, am tot vizitat si eu tot felul de site-uri despre endo si as mai avea o nelamurire: stiam de la voi si am mai vazut pe alte site-uri ca soia nu ne este recomandata, dar pe site-ul asociatiei endo din franta, dimpotriva, este romandata soia!!!!! ce sa mai inteleg? eu sunt o mancacioasa, nu pot trai fara mancare, cu toate ca nu se reflecta asta in silueta mea, dar multe kestii sunt contradictorii... nu mai inteleg nimic!
Aliments conseillés/autorisés :
poisson (surtout les poissons gras : saumon, sardine, thon, truite de mer, harengs, maquereaux,etc.),
crustacés,
volaille (manger plutôt le blanc sans la peau), lapin,
oléagineux (noix, noisettes etc) SAUF les cacahuètes,
huiles de 1ère pression à froid à consommer crues (colza, soja, noix),
huile de 1ère pression (huile d'olive),
eau minérale contenant beaucoup de calcium (Hépar, Contrex, Tallians,etc.),
margarine à partir de matières grasses non hydrogénée (à ma connaissance, il n'y a que la marque "Primevère" qui le fasse),
soja,
lait de soja (enrichi en calcium) et yahourts au soja,
oeufs.
YLARI
alexia28 spune:
quote:
Originally posted by ralu_t
alexiace iti zice tutu la monitorizari? e totul ok? vrei tu FIV sau ti-a zis el? ce dezarmezi asa de rpede, n-au trecut nici cele 3 luni de dupa laparo, nu-mi place atitudinea asta. lasa ca iti ridicam noi moralul la intalnire
Ralu ai dreptate ca ma dezarmez repede dar stii cum e nenorocita z1....pesimism la valoare maxima mai ales ca speram sa scap de durerile de CM, dar vad ca nici tratamentul homeopat nu le-a dat de cap, e adevarat nu au fost mari, cu jumate de pastila de antiinflamator am scapat si sunt ca noua dar totusi de ce mai sunt.
Cu Mr T nu am mai vorbit de la operatie, nu am facut monitorizare luna trecuta si nici luna asta nu cred ca ajung pe la el, maine vreau sa-mi refac prolactina ca m-au durut destul de tare sanii luna asta si sa nu am vreo surpriza si incep sa iau din nou mastodynon ca a reaparut in farmacii, ce bine! Si apoi saptamana viitoare am programare la dr Corina Neamtu pt o consulatie si o ecografie. Si apoi mai vedem, il asteapta si pe sotiorul meu o spermograma din nou ca tot ii place lui asa mult analiza asta, de data asta cred ca ma bag la Cocei sa o fac, mai vedem.
De FIV mi-a zis T daca nu se intampla dupa 6 luni natural, asa ca trebuie sa iau in calcul si varianta asta si sa fac alegerea cea mai buna, acum sunt in faza de culegere informatii.
Oricum vorbim mai multe la intalneala, sper ca de data asta sa ajung, adica nu sper, trebuie sa ajung.
Pupici la toate fetele nu stiu de ce imi vine sa zic weekend placut ca e doar joi
tuculucu spune:
buna seara fetelor!
azi mi-a fost acaparat calculatorul de la serviciu de tipul care verifica instalatia de aer conditionat care trebuiau verificate dupa nu stiu ce program si muream acolo de ciuda ca nu am putut sa intru sa vad ce-ati mai scris. dar nu-i nimic, maine vom avea aer conditionat...
sa trec la subiect:
adela maria: ma bucur tare mult de faptul ca endometru e ok si ca faptul ca elimin sange mult la ciclu e un lucru bun, ma mai linistesc si eu. da, am facut laparoscopie in 31 ian. 2007 la cluj cu dr. Todea. era pentru a elimina un chist ft mare care nu se stia de ce natura este (6.5/4cm. dupa operatie, cand mi-am revenit - dupa 2 zile - mi-a explicat de focarele de endometrioza gasite, de faptul ca e in stadiu avansat - 3b - si ca singurul tratament care nu e sigur ca da rezultate e cel cu diphereline (de fapt el mi-a scris pe reteta zolax, dar cred ca e cam aceeasi baza). mi-a mai spus ca a testat permeabilitatea trompelor si rezultatul a fost ca nu sunt permeabile. deci, din punctul lui de vedere sfatul era fiv. a zis ca timpul trece in defavoarea mea si sa incercam cat mai repede. asa ca acum suntem inainte de ac.
ralu t: partial ti-am raspuns si tie. fac fiv pt ca nu mai am timp de incercari si de asteptari atata vreme cat trompele sunt infundate si nu au putut fi desfundate la laparo. mergem inainte. sper ca organismul sa se comporte ok, sa iasa embrioni ok.
intrebare: voi ce stiti? endometrioza poate afecta embrionuil supa ce acesta s-a fixat? sa zicem ca raman gravida, trec 2-3-5 saptamani. exista sanse sa pierd sarcina din cauza endometriozei? sa zicem ca se face ceva acolo care impiedica dezvoltarea fatului? nu stiu si poate careva a mai auzit de astea.
mi-e frica sa nu ma agat foarte tare de ideea ca raman gravida, apoi chiar sa raman si apoi doamne fereste se intampla ceva. deci avem sanse mai mari de avort spontan fiindca avem endometrioza, sau nu? sper sa nu fiu gura rea
cristy 1977 : la mine durerile sunt pe durata celor 5-6 zile de ciclu. nu intotdeauna in fiecare zi, cateodata chiar nu foarte tari, adica suportabile fara calmant. nu am observat modificari dupa laparo. la am niste dureri, dar doar cateodata daca nu am facut demult sau daca sunt pozitii mai ciudate . sau ma doare ft. tare la preludiu in zona inghinala, asa ca o presiune si apoi dispare treptat.
scuze ca am abuzat atat de spatiu dar m-a prins entuziasmul.
celorlate multi
cami
Ioanatugs spune:
Buna fetelor dragi!
Va multumesc frumos pentru urari si pentru vot, sunteti dragute foc! Vai...cate lume a revenit...Gabitu bine ai revenit printre noi, ne-a fost tare dor de tine! I-mi pare rau pentru acest inceput de FIV, cu stangul, dar lasa ca o sa faci altul aici si ne vei avea si pe noi in spate cu incurajarile de rigoare si sigur vei reusi!! Abia astept sa ne cunoastem!!
Aileene prietena mea draga, ce surpriza frumoasa mi-ai facut cand ti-am vazut numele atat de frumos aici. Cred ca daca voi avea o fetita i-as pune numele Aileene, e un nume foarte frumos! Esti oricand bine venita la noi, chiar daca nu mai esti o aspiranta, mereu ne-ai incurajat atat de frumos, incat nu te-am uitat si te-am indragit din prima clipa! Multumesc si pentru vot!
Lucialu mi-a fost dor de tine, dar acum vreau sa-ti spun ca sunt si suparata pe tine. Ce e cu atitudinea asta dezarmanta, de unde atata pesimism??? Vrei sa te cert putin ca sa-ti treaca??? Ce faci tu la barlog acolo??? Pe noi nu ne inviti, stai singura??? Nu ai decat doua variante: ori iesi tu din barlog, ori intram noi dupa tine sa te scoatem??? Ce alegi??? Iar despre rushi, ca nu au venit, da-i incolo, ca vor veni si ei candva, nu-i asta baiul. Hai, te rog, fii din nou fata vesela si optimista pe care o stiam!!
Ralu_t abia astept sa continuam petrecerea. Ieri am avut parte de o zi superba, fetele de la FIV, mi-au facut o surpriza foarte frumoasa si n-o voi uita niciodata! Am avut doua torturi, dar mi-am pus aceeasi dorinta, unul l-am papat cu fetele mele si celalalt cu ceilalti musafiri. Am primit multe mesaje, telefoane, si sms-uri si desi eram putin trista, pentru ca nu mi s-a implinit inca visul si am mai adaugat un an fara bebe, cu voi nu am putut ramane asa. Deaceea va multumesc la toate pentru gandurile voastre frumoase!!
Monica9 tin pumnii sa vii cu vesti bune dupa laparo!
Aerlilian pe aici sunt, nu v-am parasit!
Alexia28 sa nu mai lipsesti luni, ca te trecem la condica! Si lasa pesimismul, ca te pap cu fulgi cu tot. Ne face pe noi o z1 ??? Nu fi trista iubita, cu mult optimism sa incepi luna asta norocoasa!!
LilianaFi multumesc mult pentru telefon iubita si pentru urarile frumoase venite din inima! Nu mai fi trista, fii optimista, pentru ca vom reusi noi cumva si vom avea intr-o buna zi bebelul mult dorit!
Adelamaria, turturica. tuculucu...
Vreti sa-mi votati pisoiul meu pe nume TOMI ? E inscris in concursul Whiskas, are 9 luni si adora sa stea pe tastatura calculatorului. http://www.whiskas.ro/concurs-pisica-lunii.html
miki-miki spune:
ralu_t , turturica, gabitu, lilianaFi, flori79 multumesc pt raspunsuri. Exact asta stiam si eu ca numai in urma laparoscopiei se poate vedea dc ai endometrioza sau nu. Ea mi-a povestit ca i-a spus ca are o inflamatie in urma unei anexite si ca ii da si dipherelin si ca at cand a tb sa-i scrie reteta se intreba ce diagnostic sa scrie. E f incepatoare si nu a inteles nimic din ceea ce i-a spus dr. Era f fericita ca dr i-a spus ca v-a putea avea un copil dupa ac tratam. A reusi sa-si procure si dipherelinul si o sa inceapa sa-l ia din z 21 cu toate ca i-am spus sa merga si la alt dr (Ion Ionut). Dr la care a fost e considerat bun (Vaduva Cristian) , de fapt e singurul cu specializare in infertilitate de la noi din oras , specializare facuta in Franta .
va multumesc inca odata.
Miki