ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-12

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tuculucu spune:

ioana la multi ani ca e tot data de 16.05.07. sa ti se implineasca visele!!!

eu sunt bine, am fost ocupata si nu am apucat sa va mai scriu,. mai ce-as mai veni si eu cu voi acolo la intalnire.. ce departe sunt de voi...

dar nu-i bai, ca ne vedem si vorbima aici. e bine si asa. sa faceti poze ca data trecuta sa va vedem si noi.

eu vroim sa va intreb niste chestiuni nelamurite despre endometrioza:

1. eu nu am alte simtome decat dureril mari din timpul ciclului si un ciclu foarte abundent. ciclul e regulat iar in periadele cand mergeam la sala sau la aerobic nu aveam cm asa de dureroase. eu ziceam ca se rupe mai usor endometru de peretele uterului si se elimna mai usor daca facsport intre cm. poate ca functioneaza si autosugestia. intrebarea e: voi aveti dureri si in alte perioade?

2. pot sa consider ca e un semn bun faptul ca am avut intotdeauna cm regulat 27-28 de zile? e un plus pt fiv-ul care urmeaza?

3. endometru de 11,4 in ziua a 13 de ciclu e ok?

scuze ca am scris atata, dar de mult vroiam sa va intreb. vreau sa ma raprotez la voi, sa ma agat de ceva , sa cred in sansele mele de a ramane gravi si pe baza unor observatii reale referitoare la boala asta nasoala.

va pup, va spun somn usor, merg si eu la culcarici ca striga sotul dupa mine.

pupic, va ma scriu maine

cami

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitu spune:

Buna dimineata fetelor si o zi cat mai buna va doresc.
Va invit la cana de ceai traditionala....
Boo si mie mi-a fost dor de voi.
Liliana
Ioana, Zeno, Lucialu, Adelamaria, Ralu, Jubica si toate, toate pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Gabitu, buna dimineata! Ce bine ca ai revenit!...
Nu mai are sens sa-ti spun ca-mi pare rau pentru ce s-a intamplat cu tratamentul Dar sunt convinsa ca va rasari soarele si pentru voi...cand se inchide o usa, se deschide intotdeauna o fereastra!
Tuculucu, daca CM e abundent de obicei e bine - inseamna ca se elimina cat mai mult/tot endometrul vechi...Iar endometrul 11 in ziua 13 e super ok!
Sportul ajuta intr-adevar fetele cu endometrioza pentru ca ajuta organismul sa lupte mai bine, sa fie mai puternic...citisem eu odata o explicatie stiintifica, dar...n-am retinut decat ideea principala: ca e bine sa faci sport
Ciclul regulat e sigur un avantaj, mai ales ca perioada e ok, 27-28 zile. Si eu il aveam regulat, iar dureri aveam doar vreo 2 zile cand venea. Atat. Practic endometrioza poate da dureri insuportabile sau poate sa nu aiba niciun simptom, asta e beleaua! Eu ma consideram perfect normala si totusi la laparo au gasit aderente si focare de endo in pelvis. Tu ai facut laparo?...
Lucia, ma bucur ca ai mai scris! Poze de la eco nu pot sa pun, ca n-am scanner, iar poze cu mine nu-mi place sa pun pe net...chestie de discretie exagerata sau... paranoia
Sa stii ca am fost ieri la dr. pentru tuse - vezi ce cuminte sunt? Exact cum credeam, n-are ce sa-mi faca! Poate niste antibiotic dupa 4 luni jumate'...desi asa fara raceala, fara infectie, fara febra...e cam ciudat sa bag antibiotic...Concluzia: sa continui cu ceaiuri, inhalatii...cam atat...Tusesc in continuare, dar sper sa cedeze...Daca mai stiti ceva leacuri babesti...
Ah, sa-mi trimiteti si mie un PM cu adresa si numele restaurantului pentru luni! Ca habar n-am unde e si chiar as vrea sa venim...
Boo, Zeno, Lili, Ioana, Ralu si toate celelalte fete dragi, va !

Ade, 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Adelamaria doua mesaje in doua zile WOW !! Imi pare rau ca tusesti inca. Sirop de tuse nu merge ? Nu stiu cum e cand esti gravi, ce poti sa iei si ce nu

Gabita stiu ca esti suparata dar sa stii ca ne-a lipsit trezirea data de tine in fiecare zi. Ce faci ? Bem un ceai ? Am renuntat la cafea sa stii ..

Tuculucu si eu am ciclu absolut regulat, la 28 de zile. E ca ceasul, asa a fost intotdeauna. Dureri nu am avut aproape deloc, ma durea spatele in prima zi dar cu o aspirina la mine trece. Deci nu prea se pun durerile. Plus ca faceam sport si in timpul cm si intre ele. Asa ca la mine a fost cam atipica boala daca pot sa spun asa. La intrebarea de endometru nu stiu ce sa zic, asa ca nu ma bag. Sa raspunda celelalte fete care sunt mai in tema.

pupici cu lipici la toata lumea

Mergi la inceput

Ma bucur ca va prinde bine trezirea aceasta. Este si foarte sanatoasa....
Va pup dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

ralu, imi pare rau ca si in franta se da pe reteta. N-ai incercat in Romania? Zic asta pentru ca am citit prospectul si medicamentul asta nu e un medicament special pentru endo, se da ca ajutor de menopauza (ca doar asta avem si noi acuma). Doctorul mi-a explicat ca tot ce face medicamentul asta e sa ridice un pic, nu foarte mult, nivelul estrogenului in asa fel incit sa nu fie complet la zero si sa nu avem efectele secundare.
Eu iti dau si dozajul pentru orice eventualitate: o tableta contine 2.5 mg de tibolon si iau o tableta pe zi incepind cu saptamina viitoare. In total am 3x28 tablete.

tuculucu, sa stii ca si eu ma regasesc in ceea ce a zis boo, ciclu ceas la 27-28 de zile, fara dureri si fara singerari abundente. N-as fi banuit nici intr-o mie de ani ca am endometrioza. Asta e, ce nu ne ucide ne face mai puternici.

gabitu, lucia stiu ca nu ne-am prezentat inca oficial, adica voi nu ma stiti pe mine ca-s proaspata, dar eu va stiu pe voi ca v-am citit, insa vroiam sa va spun sa nu lasati corabiile sa se scufunde, de-aia sintem aici, ca sa ne sprijinim unele pe altele. Fruncea sus, ca nu-i asa de negru, e rosu, vorba cuiva
gabitu, macar te-ai lamurit cu doctorii de-acolo si n-ai trecut prin chinurile unei asteptari ...
lucica, viata mai are suisuri si coborisuri, tu esti acuma in vale, dar lasa ca ne luam de minuta si te-om urca sus la munte
Trebe sa luam lucrurile pas cu pas si-om invinge noi toate problemele, ca doar nu-i dupa ele. Si io ma lupt cu un berbant incapatinat care nu vrea sa ia nici o pastila pentru oligospermia lui ca cica io nu-s doctor si de branca ursului sau maca nici nu vrea s-auda. Dar nu ma las, taca taca, toata ziua-mi bate gurita pina s-o satura si-o inghiti prafurili mele.

monica, bafta la operatie, sa nu-ti fie frica, o sa vezi ca o sa fie bine

alexia, de ce zici ca te pregatesti de FIV?

liliana, tu cum te mai simti dupa FIV?

smoly, tu cum esti? venira rusii? Ai facut vreun test? Tin pumnii sa nu mai vina 9 luni de-acuma inainte.

ioana, cum te-ai sarbatorit? Am votat si eu pisoiul tomi, stati bine in clasasment. Mai faci o IA luna asta?

pup fetele, pup si gravidutele adela, dyamy.
Mai trec pe la voi, ca doar mai am am 4 zile de libertate si dup-aia s-a zis cu boieria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori79 spune:

Buna fetele!

Sorry ca n-am mai intrat... Dar am fost plecata din Bucuresti si nu am putut sa intru pe net cateva zile.
Ma bucur ca v-ati hotarat sa ne intalnim din nou saptamana viitoare! De-abia astept sa ne revedem si sa fac cunostinta cu fetele noi.
Ioana, LA MULTI ANI cu intarziere, dar ma ierti tu ca esti o draguta, si am si circumstante atenuante...., si sa dea Dumnezeu sa ti se implineasca cea mai mare dorinta a ta, sa ai un bebe cat mai curand in burtica. Te pup dulce! Votat pisic dragalas !!!
RaluT, BOO ramane stabilit pentru luni, la ora 18-19 da? Ma pregatesc de acum, bine ca sunt in Bucuresti...
Aerlilian, ai vazut ca nu a fost mare scofala laparoscopia? Ti-am zis eu ca o sa razi de temerile tale de dinainte? Acum deja ai in fata o alta perspectiva, mai ales ca diagnosticul a fost unul fff incurajator si esti fericita ca nu ai endo. Ce n-as da si eu pt. un astfel de diagnostic!!!
Gabitu, e de prisos sa iti spun cat de rau imi pare pt. ce ti s-a intamplat. Cand te simti in stare, poate ne povestesti si noua experienta ta. Capul sus, o sa fie bine pana la urma! Te rog din suflet, nu renunta la visul tau!!!
Despre mine, nu mai am noutati. Momentan nu mai fac stimulare, m-am dus doar la monitorizare saptamana trecuta, cand eram la ovulatie (nimic nou pt. mine... stiam ca ovulez fara stimulare), ba chiar chistul endometriozic mi-a scazut putin. Luna viitoare as vrea sa-mi fac din nou analizele hormonale, voi vedea.

Va pup pe toate, LilianaFi, Lucialu, Adelamaria (modelul nostru de reusita), Alexia, Tuculucu, Monica9, si restul fetelor, nu v-am uitat sa stiti!

Mergi la inceput

Fetelor va multumesc pentru sustinere.
Referitor la experienta Szeged, conditiile acolo sunt excelente dar pacat ca medicii nu sunt tot excelenti. Nu spun ca nu sunt medici buni dar.... Oricum mai bine in Bucuresti, apoape de familie si de voi....
Vom mai incerca, nu a fost foarte complicat, cel ami greu au fost injectiile, pe care a trebuit sa mi le fac singura, groaznic....
In rest Viena este super frumoasa si ne-a incarcat bateriile. Acum incerc sa va transmit si voua din energia si optimismul meu. Sper sa se ia...
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smoly spune:

buna fetelor!mie tot nu mi-au venit rusii.Am niste nervi!!!Cand vreau eu sa vina nu vor ei,cand nu vreau sunt prezenti la data stabilita.Asa ca strig si eu la ei:Rusnacilor,veniti odata mai repede,dar pt ultima oara timp de 9 luni!Miscarea in pas alergator>Fetelor voi cum mai sunteti?vreo noutate ,ceva?PUUUUP toate endometrioasele mele frumoase.Sper sa ne numim cat mai curand gravidute de 2007.

incercam la proiectul bebe-mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Flori,ai avut dreptate,a trecut,maine ma duc la scos fire.Chiar daca nu s-a dus gazul de tot,lucrurile stau foarte bine.Sper ca nu voi avea dureri la scosul firelor,nu?
Monica,m-am gandit la tine astazi si pt ca este o mare sarbatoare ortodoxa,am fost la biserica si am aprins lumanari.L-am rugat pe DD sa aiba grija de tine si de noi toate,sa ne vedem mamici cat mai curand.

Mergi la inceput