Insolatie la bebe

Insolatie la bebe | Autor: Marianar

Link direct la acest mesaj

Cine stie ce simptome are bebele cand face insolatie? Ce trebuie facut in aceasta situatie? Ce medicamente trebuie sa i se administreaze?
Pupici la copii si la mamici!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Mergi cu el la pediatru.
Shi bebeii pana la 2 ani nu au ce cauta cu capul descoperit la soare, shi shi cu palarioara, locul lor e la umbra.

Corinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaRosu spune:

Cu toate riscurile va voi povesti ce am patit eu. O scoteam zilnic pe Ania (8 luni)in parc indiferent de ora, imbracata subtire, cu palarioara si musai cremuita (SPF 30) din cap pina-n picioare (adica picioare integral, brate, palme, gat, fata, kiar pe cap, mai ales unde are inca pufusor, si pe urechi - pentru ca am auzit de citeva cazuri de copii insolati la urechi ). Era tare bine daca as fi auzit si de insolatie la burtica, pentru ca acolo unde chiar n-am dat-o niciodata cu crema imi imaginam ca nu e nici un pericol, pentru ca o data are scutecul iar apoi mai e si rochita maioul sau tricoul pe care-l poarta. Domnisoara mea iubita are prostul obicei cind poarta rochita sau tricou sa si le ridice in cap... Oricit am supravegheat-o eu adica ea-si ridica rokita, eu o acopeream la loc... ne-am trezit cu burtica insolata. O fisie cam cit un lat de palma (putin deasupra buricului, dar dintr-un capat in altul) rosie ca focul si fierbinte. Ne-am prezentat de urgenta la medic care ne-a recomandat lichide multe (de care oricum consuma), aplicari de Bepanthene, si o tableta de Fenobarbital seara... A doua zi dimineata nu s-a mai cunoscut absolut nimic!

Dana
And, yes, I am a blonde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Daca bebe ajunge sa faca insolatie(desi ar fi mai bine sa-ti iei toate masurile de precautie pentru a evita asta) poate sa faca febra (chiar si foarte mare), sa aiba stari de voma, frisoane, o stare de rau generala, sa fie ori foarte agitat si marait, ori foarte somnolent, sa aiba dureri de cap si usturimi de piele in locurile in care a fost ars de soare. Pentru arsurile de piele sunt lotiuni, spray-uri si creme speciale. Pentru medicatie, sunt tratamente diferite in functie de varsta copilului. Dar in orice caz daca se intampla sa faca insolatie, cred ca trebuie sa-l vada mai intai un medic. Multa sanatate si sa nu ajunga la insolatie!

Mergi la inceput