Excursie in Polonia
Eu si sotul meu intentionam sa facem o excursie in Polonia. Ne-ar interesa, daca unii dintre voi au fost pe acolo, ce considerati ca merita vazut, cu ce ar fi mai bine sa mergem - cu masina personala sau cu autocarul, orice informatie e binevenita. Va multumesc. Ah, uitasem, ce-i mai important : avem oare vreun membru ( membra ) DC din Polinia, stie cineva ?
Mamica de nazdravan Rares si Mihnea
Good things last forever.
Raspunsuri
mihaela_s spune:
Noi am fost in Krakovia de Paste. Daca te intereseaza, pot sa-ti dau amanunte. Am vizitat si Auschwitz, un loc coplesitor, dar dupa mine merita.
Am fost cu masina, suntem la 580 km de Krakovia. Ne-a parut rau ca am avut doar 2 zile la dispozitie, ne-a placut mult de tot.
Mihaela si fetele mele
pisimuky spune:
mihaela_s, multumesc, ar fi grozav sa-mi dai niste detalii, daca vrei aici la subiect sau pe PM. Ma intereseaza, de asemenea, si unde se pot face cumparaturi. Poate o sa ne intalnim odata in Satu Mare, merg destul de des pe acolo. Te pup. Pa !
mihaela_s spune:
Cu mare placere, scriu aici pentru ca poate sunt utile informatiile si pentru altii. Eu am avut un subiect deschis in martie, poate il gasesti si poti citi si acolo.
Am stat la hotel Krokus, l-am gasit pe Booking.com si am facut rezervare pe acel site, totul a fost ok. Pretul acceptabil, hotelul nou renovat, foarte frumos si micul dejun bufet suedez cu de toate. Relativ bun. Daca il cauti pe google dai sigur de hotel. E mai la marginea orasului, intr-un cartier frumos si linistit, are parcare proprie pazita, pentru care platesti 10 zloti/24 de ore. Cu masina in max.10 minute esti in centru, cu o harta e foarte usor de ajuns.
In prima zi am vizitat Auschwitz-ul, am stat vreo 6 ore acolo, e impresionant, un loc care te zguduie dar care trebuie vizitat daca nu esti foarte sensibila. Totul e gratis acolo, nu se plateste decat daca vrei sa vezi filmul documentar sau daca iti cumperi carti, pliante sau fotografii. Aproape toate cladirile din Auschwitz-1 sunt amenajate foarte frumos in muzee dedicate victimelor nazismului, grupate pe tari. Iar in Auschwitz Birkenau te simti parca in filmele din vremea razboiului...
Krakovia e un oras splendid, prima vizita am facut-o in seara zilei in care am venit din Auschwitz, in Cartierul evreiesc Kazimierz, cladiri vechi si cladiri renovate alternand pe stradute inguste. Am mers apoi in centrul vechi, am gasit un restaurant cu preparate din peste, foarte gustoase. Si pentru ca era seara invierii, am intrat in biserica Sfanta Maria, dar slujba tocmai se termina si biserica s-a inchis.
In a 2-a zi am vizitat Wawel Hill, Wawel Castle(doar curtea, interiorul era inchis de Paste), apoi am mers pe stradutele din centrul vechi si am ajuns in centru, ca sa-l vedem si ziua. Dupa pranz am plecat, trebuia sa ajungem in Slovacia unde am innoptat, in muntii Tatra.
Din pacate cumparaturi nici n-am incercat sa facem, era de Paste si sigur magazinele erau inchise, ma refer la cele mari, pentru ca pe cele mici insirate pe strazile care duceau spre Centrul Vechi le-am remarcat ca erau inchise.
Oricand, daca ai drum in SM da de veste si poate bem o cafeluta impreuna.
Daca mai ai intrebari, iti raspund cu cea mai mare placere.
Si poze poti vedea aici.
Mihaela si fetele mele
pisimuky spune:
Multumesc pentru informatii, Mihaela ! Pozele sunt super si voi la fel ! Sa va traiasca fetele si sa va bucurati de ele ! Sper sa ne intalnim si noi cat de curand la Satu Mare !