***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (59)
Raspunsuri - Pagina 21
Madi spune:
quote:
Originally posted by ancamari
Kid: Anestezistul iti monteaza intai cateterul de epidurala, dupa care ar trebui sa si monitorizeze copilul sa se asigure ca nu e afectat, pentru ca stiam ca anesteticul se introduce treptat, nu tot odata. Poate ma insel?
Kid, m-am incurcat in chestia asta. Poate ne spun tot mamicile care tocmai au trecut prin asta: Monoicoasa, Madi sau Alyna.
Anca, 38 fixAndrei Cristian
burtica
Din cate tin eu minte
Intreba cineva de urdorile lui bebe. Trebuie curatate cu ser fiziologic, din coltul extern al ochiului, in cel intern, si apoi masata, cu degetul mic, zona dintre nas si ochi, pentru ca s-ar putea sa fie infundat canalul lacrimal si din cauza aceasta sa aiba urdori.
Mai voiam sa spun ceva si in legatura cucolacul de dupa epiziotomie . Eu nu am avut colac pentru ca sotul meu nu a gasit imediat dupa ce am nascut unul, dar l-am inlocuit cu o pernuta de voiaj, si a fost foarte bine. Este vorba despre pernutele acelea in forma de potcoava care se pun in jurul gatulului in calatorii. Daca aveti una pe acasa, puteti sa incercati si cu ea in loc de colac.
Editez ca sa mai spun si de datul plicurilor la spital: eu l-am pus pe sotul meu sa faca asta, pentru ca eu lesinata dupa nastere, sau inainte, cu monitorul pe mine si perfuzia in mana nu as fi putut. Asa ca toti banii i-a dat sotul meu. Eu am mai dat doar dupa pe la infirmiere, asistente sau la toaleta. Asa ca el a dat inainte doar la moasa cu care am nascut. L-am sunat si i-am spus cat sa ii dea. La restul: doctor, neonatolog, asistenta etc a dat dupa.
Madi si
Ana TeodoraAna Teodora
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
ancamari spune:
Mamibiutza bine ai revenit cu Maria Eleonora! Sa fie sanatoasa si mancacioasa si sa creasca mare cat mai repede!
Alyna - multam de precizarile cu anestezia. Ti-ai cumparat tu trusa? Ca mi-a adus acum sotul una, dar nu e cea indicata de dr.
Anca, 38 fix
Andrei Cristian
burtica
ancamari spune:
Scuze Madi! Multumesc mult de tot. M-am enervat cu trusa asta, imi vine s-o arunc pe geam!
Anca, 38 fix
Andrei Cristian
burtica
mary_lou spune:
Buna seara dragele mele gravidute!Felicitari tuturor mamicilor de bebici!
Ellyfelicitari pt bebic frumos si sanatos si pt o silueta atat de frumoasa in numai 2 sapt de la nastere!
Florina,eu am fost ieri la dr,am si eu cerclaj si m-a programat in sapt 38 sa-mi scoata firul si apoi sa vedem cand imi face cezariana,eu sper sa reusim sa ajungem pana in sapt 38 cu bine ca bebe e deja mai mare cu 2 sapt.
Gabiu,eu mi-am luat zilele trecute sutiene pt alaptat de la jolidon(str.cuza voda),daca nu stii unde e,iti explic maine,ok?
Tu la ce dr mergi?Ma bucur mult ca nasti in spitalul judetean,poate imi povestesti si mie cum a fost pt ca eu sunt ingrozita de acest spital si de povestile auzite.......
Eu nasc prin cezariana cu epidurala.
Andrada,Dianalaura,...si celelalte fete care se pregatesc pt marea intalnire

poze cu noi si bebe
Mary
34+
Patrick Andrei
dianalaura spune:
mary-lou, multumesc de majorete...acum depinde numai de Stefy..maine avem si noi 38 de sapt implinite si trecem in 39!
Mamibiutza, felicitari pentru Maria Eleonora! Ce repede v-a lasat acasa! Imi pare rau ca nu ai avut parte de majorete "personalizate", insa am pus cu toate majorete pt toate fetele, deci si pt tine! Si se pare ca au efect, caci majoritatea fetelor au avut parte de nasteri usoare si travaliu destul de scurt, chiar daca sunt la primul copil. Imediat intru sa te trec in listuta!
Sadicu, multumesc de pozele cu Teodora! In cazul in care nu ai postat inca, le spun fetelor ca ai facut poze cu fetita si urmeaza sa le pui si pe forum
Multi pupici sadicutzei!
diana
37+
IANIS STEFAN
asa creste bebe
poze
bebe mai are de stat in burtica...
sadicutza spune:
multumesc fetelor pentru urari
si sa ma scuzatzi ca nu am citit tot... o sa citeasca sadicutza cand ajunge acasa...
pun acum la profil cateva pose ...
bafta multa celorlalte mamici si viitoare mamici
sadicutza
39 fix cu Teodora si mamica de Andreea(28.11.98)
POZE CU BURTICI: http://sadicu.plici.ro/mamici/index.htm
POZE ANDREEA: http://sadicu.plici.ro/andreea/index.htm
NEWS - Teodora Maria http://sadicu.plici.ro/teodora
numai_eu spune:
A mai aparut inca un bebelus. Felicitari Mamibiutza, sa creasca mare, sanatos si mancacios.
Poohy si Lulu multumesc pentru raspunsurile legate de chitul pentru recoltarea celulelor stem.
Andrada lasa modestia ca se vede sa nu te-ai ingrasat deloc. Iar cu teoria "mediului de cultura" mi-ai spulberat orice speranta de a naste mai devreme de termen. Ca si eu am ramas super repede si usor, mi-e si rusine sa spun cand ma gandesc la fetele care s-au chinuit atata pentru a obtine aceasta sarcina. Si in plus eu sunt nascuta la 42 de saptamani implinite, deci am perspective serioase sa ma prinda 1 iulie tot in formula 2 in 1. Pot sa ma mai duc inca o luna la munca, ca se pare ca de nastere slabe sperante.
florina spune:
Anca,
Am nascut la 22,30, l-am alaptat pe Tudor la 12 noaptea si la 3 dimineata mi-au adus al doilea copil. Eram inca in sala de travaliu, unde m-au mutat sa imi revin. Doar ca eu eram zglobie, desi nedormita de 72 de ore (si nici ca am putut dormi pana am ajuns acasa).
Copilul mi l-au adus in camera a doua zi cand m-au mutat in salon.
Nu ai cum sa stai cu ochii pe el, in unele spitale ti-l aduc doar la alaptat si il iau inapoi...
Dar bratara o primeste din primul moment, ca si tine, la nastere.
Din acest motiv vreau sa cred ca nu a fost o incurcatura ci un gest premeditat (copilului ii era foame si s-au gandit ca mai bine sa-l alapteze alta mama decat sa-i dea lapte praf; nu stiu cat de bine e pt copil, cert e ca e mai usor pentru ele mai ales noaptea...).
Mi-au indus nasterea in sapt 39 (era si cea a Patimilor...toata lumea se pregatea de concediu)si initial am avut indoieli. Dupa ce am nascut am inteles ca a fost cea mai buna decizie - copilul avea deja 3,300 kg iar eu un col rigid si lung. Care s-a rupt din pacate si acum tin sarcina cu cerclaj...Cert e ca as fi ajuns la cezariana daca mai asteptam. Nu au estimat greutatea copilului, mi-au spus doar ca e suficient de mare si ar fi mai bine sa nu mai astept...
Sper ca macar de data asta sa apuc sa nasc natural.:)
Mai ai putin putin! Nastere usoara si copil sanatos! Si nu-ti face griji inutile, totul va fi bine! 
Florina +32
Teodora si Tudor (5 ani)
quote:
Originally posted by ancamari
Florina, multumesc pt. amanunte. M-a ingrozit faza cu alaptatul copilului de alta mama. Bine ca sterilizam noi tot, calcam si pe fata si pe dos, ne-am facut zeci de analize. Bine ca m-ai facut atenta sa nu-mi las copilul aiurea pe acolo, chiar nu mi-as fi putut inchipui ca se poate intampla asa ceva.
Ce greutate estimau ca are bebe cand ti-au facut inducerea? s-a potrivit cu greutatea reala?
Anca, 38 fixAndrei Cristian
burtica
lavi02 spune:
Corap a nascut-o luni 7.04 pe Anais pe la ora 13.36 parca.
Nastere normala, usoara si rapida.
Anais s-a nascut cu 4200g si 54 cm, un pic mai micuta decat frate-sau. 
Sa le traiasca si sa fie sanatoasa!
Poohy & DidiAlex va
!
ankaa spune:
Neata fetelor!Eu iar bantui la ora asta pe forum
Se pare ca s-au inmultit bebeii.
CORAP sa va traiasca grasunica,sa fie sanatoasa si cuminte.
MAMIBIUTZA felicitari si tie pt Maria Eleonora,sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea.
Sadicutza si sot de Sadicutza, aveti o fetita tare scumpa.Felicitari inca o data