***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (59)
Raspunsuri - Pagina 20
gabiu spune:
buna fetelor,
sunt pe ultima suta de metri cu bagajul, maine plecam la Constanta si daca totul e ok sper sa ma programeze pt. cezariana joi pe 10.
Referitor la sutiene de alaptat de la jolidon va rog sa-mi spuneti daca se gasesc in Carrefour si unde anume ( la ce raion), pentru ca am vazut marca dar nu si sutienele speciale
felicitari mamicilor care si-au adus puiutii acasa si celor care sunt inca in spital, iar urmatoarelor pe lista

si nastere usoara.
Va pup pe toate
gabi
38+ 
An@ spune:
Gabiu, eu mi-am luat din carefour feeria, dar din magazinul jolidon, nu de acolo unde e si mancare,...
am vazut 2 modele: gen sutiene care se deschid in fata pe mijloc (deci ramai cu ambele tzatzici goale) si un alt model (de care mi-am luat eu)se deschide cupa de la bretea....
36+
An@
piticasigogosica spune:
Am schimbat si saptamana pentru maine,daca tot am semnele astea o fi cu noroc ![]()
Da Liviana chiar imi cade burta si am mereu contractii nedureroase in urma caruia ma apasa bebe in jos.Daca pun mana pe pubis simt ca bebe e acolo jos ![]()
poze
Iri 38-39+ si Iris
florina spune:
De 5 ore tot va citesc :) Si cand termin mesajul probabil mai stau o ora. Ori scrieti voi prea repede, ori citesc eu prea incet :)
Eu am nacut acum 5 ani la Municipal. Prima nastere, 23 de ani, terminati de emotii amandoi. Le-am dat asistentelor, dar nu imi amintesc cat. Oricum, mi-au provocat nasterea in sapt 39 (altfel ajungeam la cezariana sigur, bb tot crestea), travaliul a durat 14 ore si mi-au verificat dilatatia vreo 10 oameni...diferiti...
Sotul i-a multumit doctorului in particular, la 2 zile distanta de eveniment. Nu cred ca i-am dat ceva moasei, nu stiu care era din acea armata de asistente...
Nu stiu cum e acum, dar atunci te intrebau doar "pacienta carui dr esti?" si in functie de raspuns stiau ce au de facut...Eu le-am dat doar la sfarsit si doar pentru a le multumi. Nu le-am dat la toate, nu aveam cum/cand. Iar cu sotul meu s-au purtat corespunzator: in sala de nastere una il invita frumos sa intre, alta ii spunea sa iasa afara
. Pana la urma a asistat din usa.
Nu-ti baga nimeni acul stramb si nu isi dozeaza nimeni profesionalismul in functie de spaga... eu asta vreau sa cred.
Am avut meningita acum 2 ani si ceva. Am dat peste un dr. la Matei Bals care a stat jumatate de ora si mi-a bagat vreo 7 ace in coloana pentru o punctie si credeti-ma ca lui chiar i-am dat inainte, cu aceleasi temeri :) Dar de vina a fost coloana mea si stresul lui, probabil nici nu avea experienta...nu stiu, cert e ca eu incercam sa-l linistesc ca nu e nici o problema si el era terminat ca nu reuseste...Pana la urma a venit sefa de sectie :)
Oricum, nu se compara o intepatura in spate (sau 7, fara xilina) cu durerile din travaliu! Dar dr. meu nu face epidurala si m-a descurajat si articolul de pe site.
Didi, cred ca unii dr insista sa astepti 2 saptamani inainte de a-l scoate pe bb din casa pentru ca sunt f sensibili la inceput (imunitatea si-o formeaza in mare parte cu colostrul din primele zile) si, cred eu, din cauza luminozitatii. Chiar daca il tii la umbra, lumina e mult prea puternica pentru bezna in care au stat atatea luni...
Fetelor cu cerclaj, in ce saptamana vi s-a scos sau urmeaza sa va fie scos firul? Si eu simt ca o scap pe cea mica (cu tot cu cerclaj!) si mi-e clar ca fara el nu voi rezista prea mult...Asa ca as vrea sa aman momentul cat mai mult, dar sa vad ce zice si dr meu...
Penru eructat - incercati si "tehnica" noastra - apasati usor bb-ul pe spate, ca o mangaiere mai tare, de jos in sus. Al nostru ragaia imediat asa dar am descoperit asta tarziu... dupa ce trecusera colicii :)
Daca bb adoarme la san il mangai usor cu degetul pe obraz si isi va aminti ce are de facut :) Nu uitati sa "dezlipiti" cu grija bb-ul de la san - usor, cu degetul ii atingi gurita sa o deschida mai mult -altfel il tragi cu tot cu san si te ranesti.
Eu credeam ca bb este adus la alaptat "la cerere", nu din x in x ore...Btw, o faza amuzanta acum dar de speriat atunci - in noaptea in care am nascut mi-au adus la alaptat si un alt bebelus...Si ma tot uitam, ce i-a crescut parul in 3 ore, ce unghiute mari are...si cand vad "eticheta", sa mi se faca rau! Nu m-a deranjat ca am hranit un copil infometat, dar m-a ingrozit gandul ca al meu copil e in bratele altei femei sau cine stie unde... Ulterior am aflat ca se cam practica...copiii plang, unele mamici nu au lapte inca sau nu s-au trezit din anestezie, e noapte, cine vede... :) M-a deranjat faptul ca nu mi-au spus crezand ca nu voi observa probabil...nu stiu.
Iar m-am lungit. Pupici tuturor, felicitari noilor mamici si multe, multe incurajari celor ce urmeaza! Ziua in care l-am nascut pe Tudor a fost cea mai fericita din viata mea.
Florina +32
Teodora si Tudor (5 ani)
PS: am inlocuit ciocolata cu capsuni si inghetata...![]()
dianalaura spune:
Salutare! am revenit si noi de la epilat!
Andrada, sper ca nu te-am speriat, nu m-am dus la nascut, insa cand am ajuns acasa am constatat ca nu merge netu. Acum am citit ca si la voi la fel, ot cu UPC-ul.
Michelle, felicitari pentru Stefanut! Se pare ca si Stefan e un nume destul de intalnit pe aici!
Azi am fost foarte cumintei in ceea ce priveste contractiile, am mers destul de mult pe jos in plimbarica venind de la epilat..bebe se mai joaca prin burtica, dar contractii nu am mai avut.
Va las, tocmai mi-am amintit sa-mi sun cumnata, azi are nep;otelul 1 luna!!!
diana
37+
IANIS STEFAN
asa creste bebe
poze
bebe mai are de stat in burtica...
ancamari spune:
Florina, multumesc pt. amanunte. M-a ingrozit faza cu alaptatul copilului de alta mama. Bine ca sterilizam noi tot, calcam si pe fata si pe dos, ne-am facut zeci de analize. Bine ca m-ai facut atenta sa nu-mi las copilul aiurea pe acolo, chiar nu mi-as fi putut inchipui ca se poate intampla asa ceva.
Ce greutate estimau ca are bebe cand ti-au facut inducerea? s-a potrivit cu greutatea reala?
Anca, 38 fix
Andrei Cristian
burtica
gabiu spune:
multumesc an@, am cautat si eu la magazinul lor de "afara" dar mi-au zis ca primesc peste 2 saptamani
( aveau doar 75B) si atunci m-am gandit sa intreb aici, ca poate or avea si inauntru si n-am vazut eu.
M-am lamurit, mutumesc.
gabi
38+ 
Mamibiutza spune:
Buna seara burtici, mamici, bebici!
Felicitari fetelor care isi tin puiutii in brate si nastere usoara celor care urmeaza!
Raportez si eu cu intarziere
Maria Eleonora s-a nascut pe 3 mai la ora 00:05
Pisicuta a avut 2.700 gr, 50 cm, apgar 9
nastere naturala cu epidurala (teoretic cel putin)
Nu a fost foarte greu, dar nici usor... Pe la 7 fara ceva seara s-au rupt membranele si printesa s-a nascut la miezul noptii. Am stat in spital mai putin de 48 de ore pt ca vineri la pranz ne-au dat drumul acasa. Incet, incet ne acomodam... Spre deosebire de primele zile, acum avem si laptic, dar din pacate si colici... Sper totusi sa recuperam repede in greutate ca acum suntem cam mititele...
Cam asta e... incerc ss mai scriu cand ma lasa printesa
Pupici 
V. Erica spune:
Michelle35
, felicitari
. Sa fie sanatos bebe si sa v-aduca numai bucurii!
Felicitari si celorlalte fete care au nascut!
Si, de asemenea, urez si eu nastere usoara si bebei sanatosi celor ce urmeaza!
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)