***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (59)
Raspunsuri - Pagina 19
poohy spune:
wow ce active ati fost! voua nu v-a picat net-ul azi? inseamna ca problema a fost locala...
Michelle, felicitari pentru bebe strumf! 

Amely, bine ai revenit!!! Ma bucur ca te simti bine, si bebe David e un scumpic 
Florentina, mie mi se zicea cand eram mica anca-grasanca :)) De acolo cred ca a ramas obsesia mea, ca nu am probleme decat legat de mine cu greutatea
andrada felicitari pentru burtica! Si esti o slabatura :P
numai_eu, ti-au mai raspuns fetele, daca ii suni si le zici sa se grabeasca, cu contractul/kit-ul se poate rezolva foarte rapid - cateva zile.
Eu nu le-am zis - ca nu aveam de ce - si a durat cam 3 saptamani
Michigan, ai grija de tine
Multa sanatate!!! Chiar ma gandeam ca nu ai mai scris de ceva timp
Pitica, punem majoretele? Ai grija cu condusul asta 
Si eu zic sa te duci mai repede la doctor.
Ce ii ziceai Andradei, daca iese din prima si nu sunt contractii, semne, ajungi in saptamana 42?
D'asta mi-e mie frica! Ca la mine asa a fost
Papadie, merci pentru sfaturi!
Tamara, Ancamari, Lulu, An@, Kid, Didi, si pe mine ma ingrozeste subiectul asta al plicurilor... Am o jena cand vine vorba de asa ceva... Si nici nu stiu exact cui trebuie sa dau (pentru nastere naturala)
Ajung la camera de garda si ma consulta cineva - pana vine doctorul meu. Trebuie sa dau ceva si acolo?
Exista mana a doua la nasterea naturala?
Cum sa dau eu plicurile?? Le dau in mana?? Unde tin plicurile pana le dau!?!? Nu ma pricep deloc la chestii d'astea, am ocolit cat am putut 
Kid, si eu am fost la clinica privata, dar am abonament, si nu am dat nici un ban pe consultatii. Mi s-a spus (nu de catre doctor, sfaturi din jurul meu) sa dau banii inainte daca nu am dat nimic pana acum... Nu stiu ce sa fac. Mai usor ar fi sa pasez chestia asta la sot, sa nu ma streseze :D
Edit: legat de depasit 40 de saptamani, ne-a scris Arcadia ca ea a trecut de 40...
in continuare pentru ea, nu ne-a mai scris nimic de atunci
Anca
37+ 
poze
bebelusa
ancamari spune:
Ella, bucura-te de momentele libere! Si eu am zis ca-l trimit pe sot la dr dupa nastere. Dar daca deocamdata e nastere naturala in program, iti dai seama ca o sa ajung in sala ori cu apa curgand, ori cu dureri, ori si una si alta. Si din cauza asta mi se pare ingrozitor sa stau la discutii despre bani cu moasa si/sau anestezistul. Pe de alta parte An@ are dreptate, nu vreau sa fiu tratata aiurea pt 1 mil in minus. Momentan totul mi se pare foarte complicat. Imi pare bine sa aud ca esti ok.
Kid, eu inca nu am intrebat daca are sotul voie in sala pt ca el nu prea e hotarat. Dar la ce emotii o sa aiba daca asista la nastere, eu nu cred ca se mai descurca in plicuri, chiar si cu post-it-uri pe ele! Si la anestezist sigur se da la inceput, inainte sa-ti faca anestezia, pt ca apoi pleaca si la revedere! Si parca nu m-as risca sa nu fie finut cu coloana mea. Ca am experienta unei rahi proaste si stiu ce poate urma.
Anca, 38 fix
Andrei Cristian
burtica
diana spune:
Madi, eu am cumparat ser fiziologic la borcan de plastic de la Dona (ultima data). Dar cumpar si de la Help Net, Centrofarm, plus una no name. Sunt toate una langa alta. Asa ca daca nu are la o farmacie intru in cealata. Mie mi s-au parut mai scumpe fiolele din plastic de la Cora(nu mai stiu sigur cat sunt) dar borcanul de 500 ml de la farmacie costa pana in 5 ron.
Piticasi eu am senzatia ca daca nu ma asez si strang picioarele ...il scap.
Eu am venit de la doctor si mi-a zis "ca ma pot dezlipi de pat...dar nu prea mult)"
. Fetelor nu imi vine sa cred ca am ajuns pana aici. Si cand te gandesti ca numaram zilele pana la 32 de sapt(cand bebe e safe). Am citit repede ce ati scris si in afara de raspunsul cu serul fiziologic, mai trebuia sa raspund cuiva si nu imi mai amintesc
.
Dar revin
Va pup
Diana 35+
kid spune:
Pe mine cel mai mult ma enerveaza ideea ca toti se asteapta sa le dai bani ca sa-si faca meseria pentru care sunt de altfel platiti, tot de noi. Chiar nu inteleg de ce asteapta alti bani ca sa si-o faca bine sau mai bine!!! Si mai ales atunci cand ai dureri de numai la bani nu iti sta gandul!!!
E cineva pe aici care se gandeste sa nu dea bani in spital? Ma refer la cele care nasc in spital de stat, nu particular.
O prietena de a mea care a nascut, mi-a spus ca a bagat banii in buzunar la asistena, moasa si doctor cand s-a urcat pe masa de travaliu. M-a sfatuit sa fac la fel, pentru ca, daca ei nu au nici jena cand primesc, cu atat mai putin ar trebui sa am eu cand dau. Dar eu nu sunt de acord cu aceasta spaga. Sincer, chiar nu stiu acum ce sa fac!!!![]()
Cred ca o sa-i iau la
pe toti! ![]()
![]()
ancamari Anestezistul iti monteaza intai cateterul de epidurala, dupa care ar trebui sa si monitorizeze copilul sa se asigure ca nu e afectat, pentru ca stiam ca anesteticul se introduce treptat, nu tot odata. Poate ma insel? 
Teodora Ana
39+
Mihail Vladimir
Poze burtica : http://www.onetruemedia.com/otm_site/auth_sequence?work_id=2780000#visualMedia_1
lbelciug spune:
Multumesc pt incurajari, fetelor. Sper ca mami sa fie ok si ma rog la Doamne Doamne pt ea. Mai avem insa cateva zile pana la mom operatiei.
Michelle35, felicitari pt BB Stefan! Sa-ti traiasca!
Poohy, si eu am avut netul picat azi.
Alyna24, minunat puiutul tau David! Sa-ti traiasca scumpicul plimbaret!
Monicoasa, multumesc pt detaliile privind Eliasul.
Mica, vroiam sa-ti spun ca eu am numai nr tau de mobil asa ca atunci cand va veni momentul 0 la mine (evident dupa al tau), iti voi trimite tie SMS si daca te va lasa beblina, te rog sa anunti tu pe forum. Din experienta primei nasteri, dupa ce am revenit din spital o bucata buna de timp n-am putut intra pe forum caci nu puteam sta in fund si eram moarta de oboseala din pricina colicilor&plansetelor lui Matei.
Pitica, daca simti ca iti cade burta, inseamna ca sigur se apropie nasterea. Fii pe faza si suna-ti doctorul la primele semne de travaliu. Ne gandim la tine si iti tinem pumnii!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si
35s cu baby-boy2
monicoasa spune:
Ancamari, Andra mie mi-a trebuit adeverinta de salariat atunci cand am iesit din spital, ca sa poata sa iti dea biletul de externare.
Pentru buricul lui bb dr pediatru mi-a recomandat alcoolul medicinal pt curatire sau betadina dupa care ii dau cu baneocin pudra.
Ginecoloaga mi-a dat sa iau supozitoare indometacin, diclofenacul nu e recomandat pt cine alapteaza.
pe burtici
Monicoasa
monicoasa spune:
Fetelor, ce faceti voi cu atata SER FIZIOLOGIC??
eu stiu ca se foloseste la bb pentru nas, mai e folosit si la altceva??
Monicoasa
lbelciug spune:
Monicoasa, serul fiziologic se foloseste si la stergerea urdorilor de la ochisorii lui BB, aplicat pe un pansament steril. Sa nu stergi cu mana caci i se infecteaza usor ochii!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si
35s cu baby-boy2
poohy spune:
Liviana, multa sanatate pentru mama ta 
Cu net-ul a fost clar problema UPC, nu mergeau decat site-urile .ro - ma gandeam ca a fost mai extinsa
Mi-am notat si eu cateva nume de telefon - ale fetelor care sunt mai active pe forum. Dar majoritatea nasteti inaintea mea 
Anca
37+ 
poze
bebelusa
ancamari spune:
Kid: Anestezistul iti monteaza intai cateterul de epidurala, dupa care ar trebui sa si monitorizeze copilul sa se asigure ca nu e afectat, pentru ca stiam ca anesteticul se introduce treptat, nu tot odata. Poate ma insel?
Kid, m-am incurcat in chestia asta. Poate ne spun tot mamicile care tocmai au trecut prin asta: Monoicoasa, Madi sau Alyna.
Anca, 38 fix
Andrei Cristian
burtica