***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (59)
Raspunsuri - Pagina 17
papadie spune:
Monicoasa_ pozitia clasica bebe cu capul intr-o parte pe umarul tau si batut pe spate sau tu te asezi pe scaun si-l pui pe bebe in brate cu trupul lipit de tine si cu picioarele pe picioarele tale (ca si cum ar sta si el pe scaun, un fel de "umbra" ta-atentie sa-i tii capul!) si te apleci usurel in fata, apoi revii la pozitia initiala. A doua e "spaima ragului". Eu marturisesc ca n-am avut curaj sa ii fac Catrinei asta dar dupa vreo luna am inceput sa practic sportul deoarece ea a fost un bebel tare ragaicios si vomitacios dupa ce minca.
succese!
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
lulu26 spune:
quote:
Originally posted by ancamari
Tamara - gand la gand, chiar mi-am intrebat sotul cum sa facem cu plicurile? Stau cu ele in mana in sala de travaliu? Dar daca ma doare rau de tot? Mamici va rog dati un sfat! Ma credeti ca partea asta cu datul plicurilor mi se pare cea mai grea? Am emotii - daca scap plicurile pe jos si nu ma pot apleca dupa ele? Doamne ce de probleme! Cu fiolele de ser cred ca aveti mare dreptate, dar deocamdata pe asta l-am gasit dar mai caut.
Anca, 38 fixAndrei Cristian
burtica
Si eu am aceeasi pb...desi am sumele in plicuri cu post-ituri pe ele...sa nu le incurc...mi se pare aiurea in timpul travaliului in loc sa ma gandesc la respiratiile mele (daca mai am puterea) sa am grija banilor.
Madi spune:
quote:
Originally posted by lulu26
Madi ser fiziologic in fiole de plastic sunt si in cora
La ce raion?
Madi si
Ana TeodoraAna Teodora
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
ancamari spune:
Papadie, multumesc mult, ca asta uitasem sa-l intreb pe doctor si abia acum m-am gandit ca se poate intampla si asa, mai ales ca eu nu am contractii deloc, poate e uterul meu mai lenes.
Monicoasa, multumesc pt detalii, sunt f importante pt mine care nu am calcat intr-un spital de f. multa vreme. Deci nu e obligatoriu sa-l ai pe bebe si noapte cu tine, asa inteleg?! Mie azi imi aduce sotul cateterul (trusa) pt anestezie epidurala (70-80 ron), dar fara anestezic. Si din cauza asta mi se pare arhisuficient 1,5 mil la anestezist. Gresesc eu?
Monicoasa, ai bagat de seama, se schimba tuta la 7 dimineata si 7 seara? Asa s-a schimbat si moasa care te-a primit?
Anca, 38 fix
Andrei Cristian
burtica
mica0307 spune:
ancamari sunt de acord cu tine cu tarifele pentru spital. Ma gandesc ca eu am schimbat multi si de 10mii da am cui sa ii dau?
liviana
tinem pumnii pentru mama ta. Sanatate multa.
pitica pai de la tine asteptam sfaturi, ca mami de bb2, ce faci ne sperii?
Mica
38+5
Maya Alexandra
Poze
ancamari spune:
Mica, ai 2 asistente/zi pt tine si 3 pt copil, 5/zi in total x 3 zile = 15 asistente x 10 ron = 1,5 mil. Nu-i bine? Cu rezerva 2 mil in bancnote de 5 si 10 ron. Eu zic si 5 ron pt ca daca vin mai multe asistente pt toaleta noastra mi se pare mult sa le dau 10 ron la fiecare. Tu ce zici? Pt brancandieri si femei care fac curat cred ca mai trebuie si bancnote de 1 ron, eu ma gandesc sa am si din alea la mine.
Lulu, mercic pt info!
Anca, 38 fix
Andrei Cristian
burtica
Madi spune:
quote:
Originally posted by lulu26
La produse pt bb..unde sunt si cosmeticele, tampoane sani, etc
Multumesc

Madi si
Ana TeodoraAna Teodora
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
DidiAlex spune:
Ancamari, dilema maree cu banii astia. Si io am stat cu o asa jena in mine cu banii, ce sa zic ca potriveala de-acasa nu e ca cea din targ.
Cum nu am avut epidurala nu imi statea gandu la bani. Era o caldura si o setea marea aveam. O infirmiera ma ajuta sa ma ridic.
Faza cu ruptul membranelor si dilatatia la mine s-a confirmat. Adika mi-au rupt ei tarziu membranele si dilatatia a fost o surpriza chiar si pt dr meu.
Sa revin la plicuri. Te simti mai rau ca la piata pt ca nu ai un reper. Medicul meu de la Giulesti nu mi-a luat nici un ban toata sarcina, chiar a precizat ca nu ma mai primeste daca mai incerc sa il mituiesc
. Cand a venit el a imbunat si moasa si asistentele. Asa ca pana la urma am dat doar la infirmiera: 500.000 in 2004.
Ulterior si cateva sute la asistentele de la copii.
Io zic sa te adaptezi in functie de situatie. Da-i la anestezist ca nu ai incotro si daca medicul tau e in zona le struneste pe asistente.
Pot sa va spun ca toata nebunia asta cu plicurile e un scenariu prost.
Nasterea in sine nu ar trebui sa fie in functie de plicurile astea...si daca ati avea mai mult tupeu sa va cereti drepturile, sa va plimbati chiar daca le deranjati pe madame totul ar fi mai frumos.
Papadie-aurie, asta cu spaima ragului n-o stiam. Mai treci pe la noi 
Andrada, ce costite frumoase ai!!! Se poate canta la acordeon la tine?!
E de plans cand ma uit la mine
ancamari spune:
DidiAlex, chiar imi cer scuze ca am deschis subiectul asta urat si la fel scuze pt toate care nu sunteti interesate de subiect. Stresul mare e cand nu vrei sa te faci de ras dar nici sa-i indopi ca pe gascani (uite cum a dat Monicoasa 3 mil la anestezist). Am inteles ca daca ajungi pe schimb de tura (la nasterea normala si dureaza mai multisor decat la cezariana) risti sa dai dublu, si eu daca pregatesc numai la simplu, dupa aia ce ma fac? In paragraful asta nu ma refer la doctori, cu ei fiecare are un istoric propriu. Dar intr-devar o "piata" exista in fiecare spital si nu stiu de ce mamicile se feresc sa comenteze (si aici pe DC si oriunde) in timp ce personalul medical (moase, asistente) nu are nici o jena de a da sfaturi care mai de care mai binevoitoare. Sincer, parerea lor chiar nu conteaza pt mine. Si eu iau salariu de la stat si nu am luat spaga in viata mea, si nici colegii mei. Piata neagra in maternitati va exista in Romania chiar daca personalul medical ar avea salarii mai mari, niciodata nu va fi de ajuns; e un mod de gandire si o practica prea veche si merge prea bine, de ce sa nu recunoastem? In ultimii ani salariile au mai crescut, dar si spagile au crescut si mai mult fata de acum cativa ani. De aici dilema, ca "tarifele" au tot crescut fara nici o logica. Scuze inca o data, e un stres in plus si din pacate nu poti scapa de el.
Anca, 38 fix
Andrei Cristian
burtica