copii deranjanti...?
Raspunsuri - Pagina 10
denizel spune:
Vaaai, Anca, am ras cu lacrimi, mai!!! Esti o povestitoare a-ntaia!!! :-))))))
Dar.... stai putin Tu ai dat neste exemple extreme, de copii realmente neglijati, cu parinti realmente nesimtiti sau tampitei (dupa caz :-))
Pisigri ni se plangea de faze absolut benigne, cu copii care trec printre mese si se uita la tine in farfurie, cu copii carora nu le convine meniul (adica, vor meniul ala cu chips, pe care chelnerul il tine ascuns ) sau nu vor sa taca si sa nu protesteze cand li se indeasa pe gat salata verde.
Pai, mai, astia sunt copii normali, cu parinti normali, iar iesitul la restaurant nu este neaparat un obicei pe care mai poti sa--l reiei numai atunci cand cupilu' implineste varsta majoratului. Valeu, aveti mila!!!
Sa nu crezi acuma ca fac parte dintre parintii aia nesimtiti care nu-si supravegheaza copiii (dimpotriva, sunt uneori o cotoroantaaaa ), dar pe bune daca am inteles-o pe pisilica-griulica.
Deci, la ea, e simpla antipatie la adresa copilului care nu shade ca in vitrina :-). Probabil ca tine foarte mult la intimitatea ei, chiar in locuri publice, iar copiii se stie, sunt ultimii de pe planeta asta care sa respecte intimitatea cuiva.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
ilse spune:
of, intr-adevar este foarte greu de gasit solutia optima pentru fiecare dintre noi, de a coexista in liniste si pace.
acum o sa ma rezum la a va prezenta felul in care gestioneaza olandezii "cresterea si educarea copiilor"...ei considera ca totul le este destinat, copiilor ma refer, au voie sa faca tot ce la trece prin cap...recunosc ca la sosirea mea in Olanda am fost un pic socata, copii isterici (asa ii defineam eu pe vremea aceea un pic "montata" sa zic de ideile preconcepute) in magazine, copii jucandu-se in "treaba lor" la locurile de joaca, supravegheati, dar lasati sa-si rezolve singuri conflictele...copii purtati in permanenta de la terase, la muzee in aer liber, cu barca, cu masina, la iarba verde, la dentist (unde au in coltul cabinetului un loc de joaca), la cumparaturi de asemenea locuri de joaca atat in supermarketuri cat si in magazinele de haine, in excursii, peste tot.
au deasemenea un soi de "iubire fara limita" vis-a-vis de copii, venind inca din timpuri mai indepartate...copiii sunt centrul atentiei, uneori ar fi catalogati poate "obraznici" ba mai mult insasi eu lucrannd intr-o firma cu multi expati, am auzit adesea aceasta catalogare referitoare la copiii olandezilor...desi au aceasta "libertate nelimitata" am fost totusi surprinsa intr-un mod foarte placut sa vad totusi ca la varste inaintate, gen 9-10, 14-16 ani sunt niste "omuleti" nemaipomenit de responsabili, muncesc sa-si castige banii de buzunar, isi viziteaza foarte des bunicii facandu-le chiar mici comisioane, scos la plimbare, cumparaturi...sunt respectuosi fata de adulti, isis ajuta parintii la treburile gospodaresti, pus masa, dus gunoiul, ceea ce mie una mi-a dat de gandit, ca poate pe undeva, libertatea asta de care s-au bucurat ani indelungi, faptul ca sunt atat de importanti pentru parintii lor, i-a calauzit spre o "auto-responsabilizare".
evident exista si exceptii in sensul negativ, ca oriunde, dar eu aici vorbesc asa per total.
mary,
mamica de ilse (3 ani) si sven(1 an)
A_Iulia spune:
Violeta - nu e doar parerea ta, ci parerea majoritatii cu copii.
Sigur ca exista copii prost educati, dar nu despre ei era vorba in topicul initial.
Si mai cred ca ar trebui sa participe la discutia asta doar mame.
Ca eu de exemplu nu-mi dau cu parerea cum se creste o iguana sau un cocos de munte. Sau daca imi dau, macar imi imaginez ca sunt pe langa subiect.
Da' asa...a devenit chestia asta ca fotbalul si politica...toti se pricep.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
violeta69 spune:
Adina,pai la ...unele peroane un copil needucat e ala care nu sta ca in vitrina cum bine a zis danizel!
acu' yo zic ca prefer o lume de copii din astia care fac nazbatii muuuulte si care nu stau ca in vitrina...decat orice altceva pe lume!
e o lume minunata,o lume perfecta
Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"
Roxana_G spune:
quote:
Originally posted by kariguld
Iar despre comportamentul lor,....fara cuvinte, nici nu se auzeau ca sunt in casa, sau in curte.
In opinia mea copii care nu scot chiar nici un cuvant si nici nu percepi ca exista sunt copii timorati mai degraba decat copii cuminti si educati.
Rox 23+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
ilse spune:
quote:
Originally posted by ocebine
Mi-aduc aminte cind Alex avea vreo 3 anisori si ne intorceam din vacanta din Florida...racise si avea nasul infundat. Bininteles, la zborul de intoarcere, cam vreo ora dupa decolare, a inceput sa se fitzie nitel (nu dadea din picioare, nu tipa, nu plingea, nu vorbea tare) dar punea vreo suta de intrebari pe minut si vroia sa stea in genunchi sa se uite pe geam (dupa ce s-a stins becu' cu centura). Tanti din fata lui s-a enervat teribil pentru ca ea vroia sa doarma (zbor de zi de 2 ore jumate nicidecum ceva pe timp de noapte)...A facut tanti un scandal de proportii la stewardesa ca Alex o deranjeaza...Acuma io ce sa fac? De tacut nu il pot face...pot doar sa il distrag si sa ma joc cu el...daca nu vorbesc cu el, crezi ca un copil de 3 ani se distreaza singur? Si in liniste perfecta?
Am zimbit, m-am scuzat si am dat din umeri...Probabil ca in mintea respectivei sint cea mai nesimtita mama...
Sint de acord sa disciplinezi un copil in masura capacitatii de intelegere. Si sint de acord ca nu toate locurile sint facute pentru copii. Trebuie o intelegere de amindoua partile.
Anamaria
I used to be indecisive, but now I'm not sure.
exact la fel am patit si eu mergand in Romania cand fetitza avea 2 ani jumatate, tot timpul de 2 ore si 40 si ceva de minute am avut parte de comentarii, ca "vai ce copil rau" expresie cu care nu sunt de acord, caci un copil poate fi "nastrusnic", "neastamparat", "nerabdator" sau "nazdravan" dar nu stiu cat pot si vor sa fie rai, la o asa varsta...ea evident foindu-se pe scaun, dar avea scaunul ei platit, mai vorbind cu mine, mai cantand, inganand, asa este ea, destul de vorbareata, dar nicidecum plangand, caci am avut cu mine un adevarat arsenal de jucarii...am auzit de la "puneti-i o bucata de prajitura in gura", cea din meniul din avion, pana la "inconstienti Domne sa plece cu copilul pe avion", nu era o vizita turistica evident, ma duceam sa-mi vad bunica care era pe moarte si nu-si vazuse nepoata...asa de multe rautati am auzit, eram si insarcinata, ca am inceput sa plang de rusine...mi-era rusine ca plecasem cu copilul, de altfel care a stat doar in perimetrul nostru, cele 2 scaune de langa geam tot timpul si deranjez atata lume, asta era in capul meu.
mary,
mamica de ilse (3 ani) si sven(1 an)
ellej spune:
quote:
Originally posted by ilse
in magazine, copii jucandu-se in "treaba lor" la locurile de joaca, supravegheati, dar lasati sa-si rezolve singuri conflictele...copii purtati in permanenta de la terase, la muzee in aer liber, cu barca, cu masina, la iarba verde, la dentist (unde au in coltul cabinetului un loc de joaca), la cumparaturi de asemenea locuri de joaca atat in supermarketuri cat si in magazinele de haine, in excursii, peste tot.
sincer nu prea inteleg cum sa-i lasi total de capul lor. In exemplul meu concret, cand fi-miu pune nisip in cap unei fetite (foarte cumintica, spre deosebire de teroristul meu :)))) eu trebuia sa-l las in pace in timp ce el continua sub privirile siderate ale fetitei care nu intelegea ce are cu ea? Sa nu-i spun ca nu e frumos sa toarne altora nisip in cap?
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
anca74 spune:
Da, Violeta, ai perfecta dreptate: era vorba despre copii nesupravegheati, dar si despre parinti carora putin le pasa ca bebele urla ca din gura de sarpe in mijlocul magazinului.
Intrebarea mea este: unde tragem linia intre a supraveghea si a educa? Sau aceste doua notiuni sunt cumva congruente, facand, in final, parte din acelasi tot?
Sunt de acord ca am dat exemple extreme, denizel. Va spun insa ca aici acestea sunt regula, nu excceptia. Femeile de aici sunt absolut inconstiente, isi lasa copiii sa se tavaleasca pe jos te miri unde, in magazine, toalete publice, in statie la autobuz, pe peron la metrou, etc.
Si apoi vin cu bebelacii la medic sau farmacist sa-i intrebe cat se poate de inocent: "Da' plodul meu de ce are ditamai eczemele pe manute?" sau "Nu mananca, il doare burtica. Cred ca are o infectie pe undeva".
... No wonder...
Inteleg foarte bine ca o mamica se mai poate satura de pampers, spalat si hranit bebele. Dar mi se pare complet aiurea sa vezi aceleasi mamici galopand ca apucatele prin centrele de cumparaturi, in carut cu un bebe de maximum 2-3 luni si furioase foc cand respectivii bebelaci plang intr-una. Le strica ziua, ce mai...
Pe de alta parte, nici eu nu-i inteleg pe cei carora le sunt antipatici copiii. Cred ca nu exista pe lumea asta lucru mai frumos decat un bebe mic.
Cert este insa ca exista oameni carora nu le plac copiii, asa cum exista femei care nu au instinctul matern si care traiesc bine-merci doar pentru ele. Eu, personal, am intalnit deja cateva specimene feminine care detestau copii si nici nu vroiau sa auda sa-si strice vreodata silueta pentru a da nastere unui bebe.
Exista asemenea oameni si, pentru ca traim intr-o colectivitate, trebuie sa invatam sa nu ne mai calcam pe bombeu unii pe altii.
io
http://tac.families.com/ezb/874526.png
Roxana_G spune:
Anca, nu ne nastem invatati, si chiar si meseria de parinte se invata. Se invata din greselile altora si din greselile propri, si chiar si asa se intampla sa le repetam. Cred ca fiecare din noi vrem sa ne educam copiii, cred ca fiecare din noi mai greseste, si mai cred ca fiecare din noi manifesta la un moment dat o doza de nepasare fata de copil sau de ceilalti. Sigur ca ai descris niste cazuri neplacute, insa e usor sa privesti ca nepasare atentia unei mame la rafturi in timp ce copilul mai darama. Nu stii insa cu certitudine nici de cat timp era prin magazine, nici ce anume cauta, nici de ce a fost fortata sa ia copilul cu ea. Uite eu de cand sunt gravida am nevoie sa merg la baie des, nu e vorba ca as sta cu orele in Carrefour. Si din motive absolut obiective sunt nevoita sa imi iau si fata cu mine. Ce ar trebui sa fac? Mai mult decat a o lua in cabina cu mine sau a o lasa la usa 2 minute? Sigur, nu e la varsta sa fuga sau sa mearga pe jos, insa mana pe usile respective tot o pune si apoi o spal pe maini si asta este. Ceea ce incerc sa spun este ca e usor sa judeci situatii nu neaparat oameni prin prisma a ceea ce par din exterior. Este foarte usor sa pui pe seama nepasarii (din pacate de multe ori chiar asa este) si mult mai greu sa incerci sa ii acorzi cuiva o circumstanta atenuanta.
Rox 23+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
speed spune:
ilse,imi pare tare rau prin ce a trebuit sa treci si mai ales ca ti s-a facut rusine fiindca...ai copil...trist.