Cutie toracica nedezvoltata?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Este indicat sa-l consulte si un ortoped competent. Iar gimnastica medicala cred ca va fi de fapt kinetoterapie, pt dezvoltarea muschilor, corectarea pozitiei.

Matei are sternul f infundat. Congetinal iar rahitismul uracios a agravat lucrurile. Si noi avem indicatie pt inot si cat mai multa miscare care solicita zona. (la momentul potrivit volei, scrima, etc.)

Jos comunistii! Jos tradatorii! BASESCU presedinte.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Ajuta-i pe bb nedoriti sa traiasca. Cu o simpla semnatura le poti salva viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Herra, eu zic ca o sa fie bine, aici am un tabel cu raportul perimetru cranian/toracic pe varste. La 2 ani tb sa fie 0.97, la 3 ani 0.95. Eu cred ca depinde definitoriu cat a fost circumferinta toracica la nastere (la 1 luna ar fi tb sa fie 1.06). Acum sunt la serv, dar o sa-mi masor si eu gogoasa fiindca stiu ca de cand s-a nascut a avut un perimetru cranian f mare si la 2-3 luni imi faceam probleme tot pt perimetrul toracic, dar nimeni nu mi-a zis nimic referitor la asta.
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

multumesc, am sa ma uit si eu acasa ce raport a avut cand era mai mic.

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexmom spune:

Herra, eu zic ca nu e cazul sa te impancientezi, parerea ca copilul tau are cutia toracica mai putin dezvoltata vine de la o singura persoana, respectiv dr. de familie. Ar trebui sa mai intrebi si alti doctori, insa pediatri, caci ei vad zilnic numai copii si ei sunt mai in masura sa-ti spuna daca e ok sau nu.
Drept sa-ti spun eu nu l-am masurat niciodata pe baietelul meu, si nici cu cantaritul nu m-am omorat. Si Alex este cam subtirel de fel, dar acum ca s-a mai lungit (are 2 ani si aproape 3 luni) mi se pare normal sa fie asa, nici noi nu suntem grasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

pana la urma l-am lasat in pace; am mai fost la dr nostru pediatru si mi-a zis ca e la limita...

iar acum la 3 ani si aproape 4 luni are PC=53 si PT=54.

Mergi la inceput