Clubul nurorilor (76)
Raspunsuri - Pagina 8

marinar spune:
LA MULTI ANI ALINUTZA!!!!!!!!!!!!!!!!
SA FII SANATOASA SI SA AI PARTE NUMAI DE BINE!
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)


Alynutza spune:
Multumesc, Marina.


briza_marii spune:
Cu intarziere ca am avut iar audit si acum am aterizat:
Aly, draga, multi ani sanatosi si plin de iubire iti doresc, si sa iti ajute D-zeu in tot ceea ce faci. si te astept sa faci o plibarica cu la capitala, dupa ce iti iei carnetul. Mii de
fata draga
briza_marii
poze


Alynutza spune:
Neatza!
Mersi, Briza. Si voua numai bine. Am uitat sa-ti spun ca am facut cremes cu frisca in crema si-a iesit super bun. Numai ca trebuie sa ma uit acasa la cantitati sa-ti spun exact ce si cum am pus, ca o lingura de amidon nu-i echivalenta cu o lingura de faina, ca amidonul ingroasa mai tare.


briza_marii spune:
neata.
Da, Aly sa imi spui clar cantitatile ca o sa fac si eu cu prima ocazie cand o sa fiu libera. Ingradientele le-am luat deja, mai am foaia si amidonul pe care o sa le iau din cora dc apuc in weekendul asta.
Pup la fete, ca iar plec
briza_marii
poze


Alynutza spune:
Neatza.
Briza uite astea sunt cantitatile:
1300 ml lapte (adica 1 l + 300 ml)
5 oua
200 ml. frisca lichida
1 intaritor de frisca Dr. Oetker
15 lg. rase amidon (eu am pus 14 si-a iesit un pic cam molcutz, de aia zic 15 - dar sa le pui rase)
20 lg. zahar
3 zahar vanilat
2 esente vanilie-Bourbon de la Dr. Oetker - eu le-am luat din Cora, sunt esente lichide, dar intr-un pliculetz
Eu am pus la fiert intr-un vas incapator aproape tot laptele, am mai pastrat cam 100 de ml. Galbenusele le-am batut bine cu mixerul cu 4 lg. de zahar tos pana s-au albit la culoare, apoi am pus tot pe rand amidonul completand putin cate putin cu lapte (din cei 100 de ml pastrati) ca sa 'inghita' amidonul, ca altfel era prea groasa compozitia. Tot in galbenuse am pus si 2 plicuri de zahar vanilat. Albusele le-am batut cu 3 lg. de zahar si 1 plic de zahar vaniliat (si putina sare) dupa procedeul bine cunoscut. Restul de zahar pana la 20 de linguri le-am pus in laptele care era la fiert. Cand a fiert laptele l-am tras de-o parte si am pus peste el compozitia cu galbenuse (daca tu crezi, poti sa o torni printr-o sita, dar daca nu poti rezema sita pe vas vei avea nevoie de ajutor, ca daca laptele e fierbinte trebuie amestecat in acelasi timp in care torni galbenusele). Se intoarce inapoi pe foc si mesteci pana se ingroasa, iei din nou de pe foc, pui albusele si esenta de vanilie la pliculetz, intorci iar pe foc si mai amesteci pana da 2-3 clocote (asta stii tu). Pe urma lasi compozitia sa se raceasca pana la temperatura camerei (adica sa fie caldutza) amestecand din cand in cand sa nu se prinda pojghita deasupra. Eu n-am vrut sa pun folie, ca se face condens pe folie si pica apa in crema. De amestecat am amestecat oricum numai la suprafata. Cand s-a racit crema, bati frisca, pui intaritorul si vreo 2 lingurite de zahar praf si pe urma o adaugi in crema. Torni crema intre foi si gata! De data asta eu am sfaramat foaia de deasupra (pur si simplu cu mana) e mult mai usor de taiat si mancat asa. Sper sa-ti iasa bun.
Am uitat sa spun ca eu folosesc foi din alea de la Boromir.



Alynutza spune:
Kitzy sa stii ca e f. buna si racoroasa.



marinar spune:
neata
ma innebuniti cu prajiturile astea, dar eu sunt la regim asa ca nu ma bag. pap un fibrobar si-mi trece pofta.
we placut!
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)
