Azi am facut o radiografie la plamani si mi-au scris ca am "mici noduli calcificati". Atat! Nu e specificata nici dimensiunea lor si nici numarul exact. Oricum sunt mai multi de sase. Nu mi-am gasit azi medicul sa discut ce si cum, iar maine e sambata. Am citit cate ceva pe internet dar mai bine nu o faceam ....sunt complet in ceata si ma vad deja cu cancer sau tbc sau mai stiu eu ce. Maine o sa-l sun pe medic pentru ca nu reusesc sa stau cu stresul asta pana luni. Voi stiti despre ce ar fi vorba?
Probabil ca sunt sechele de TBC.
Adica, ai intrat vreodata in contact cu cineva bolnav, ai inhalat microbul respectiv care odata ajuns in plamani a determinat o reactie locala care a foat anhilata eficient de sistemul tau de aparare (adica te-ai vindecat fara sa te imbolnavesti proriu-zis de TBC)/ Au rams doar acesti noduli care cu timpul s-au calcificat.
Nu iti afecteaza cu nimic functia plamanilor si nici sanatatea.
Iti multumesc pentru raspuns Sheannamp! Macar de-ar fi asa. Imi amintesc ca prin '98 imi petreceam multe seri impreuna cu o colega de munca care avea tbc. Nu i-am cerut niciodata detalii despre boala ei dar nu imi era frica ca o sa ma imbolnavesc. Cum se transmite virusul asta? Ma duc sa mai caut si eu... Iti multumesc tare mult. M-am mai linistit.
Este un bacil , numit bacilul Koch si se transmite pe calea aerului.Subscriu celor spuse de Sheannamp.
Multumesc delsim! Am citit aseara cate ceva despre transmiterea acestui bacil. TBC-ul nu se transmite prin folosirea in comun a obiectelor personale, a cearceafurilor sau printr-o strangere de mana.
O persoana bolnava de TBC si care nu se trateaza corect poate trasmite bacilul prin tuse, stranut sau doar vorbind.
Inca o chestie interesanta: mai mult de 90% din persoanele care au luat bacilul nu dezvolta niciodata boala propriu zisa.
Sa auzim numai de bine.