Mamici de iulie-august 2007 (48)
Raspunsuri - Pagina 21
cristina_ana spune:
Buna fetelor! Eu nu sunt bine deloc cu moralul! Contractiile nu vor deloc sa inceteze, desi iau un pumn de medicamente. Dimineata e mult mai bine, dar seara e dezastru, am burta tare aproape non-stop. In week-end am tot citit de nasterile premature si m-am ingrozit si mai tare. Dupa 32 saptamani e OK sa-l nasti, dar inainte nu. Eu de-abia am intrat in saptamana 28. DIseara ma duc la doctor sa vad ce imi zice, sper sa nu-mi spuna ca mi s-a deschis colul ca fac infarct pe loc.
Am citit de injectia cu surfactant care se face atunci cind exista pericolul de nastere prematura, pentru dezvoltarea plaminilor lui bebe. Vreau sa-i zic doctorului sa mi-o faca si mie, preventiv. Dar am citit ca ar fi foarte scumpa, peste 30 milioane, dar nu sunt sigura. Stie careva dintre voi ceva de asta? Oricum o sa dau banii astia, dar macar sa fiu pregatita cind oi afla cit costa, sa n-am vreun soc pe acolo.
Cristina,
27+ si bebe scump 
POZE
POZE BURTICA SI BEBE
liadorian spune:
Cristina, incearca sa stai cat mai linistita, sa nu faci efort deloc, deloc. Si eu am avut un episod de asta de contractii urate, desi stateam deja in pat. Era suficient sa ma foiesc un pic si imediat incepea distractia. Stabilisem ca am voie sa ma misc de pe o parte parte o data la ce putin jumatate de ora, ca sa nu-mi provoc prea multe contractii. Dupa vreo 2 zile s-a linistit situatia.
Oricum, daca te vezi cu medicul in seara asta e foarte bine, poate ca sub supraveghere medicala mai stricta o sa cedeze si contractiile.
Important e sa pastrezi o atitudine pozitiva in legatura cu toata povestea asta. Fiecare sarcina e unica in felul ei, asa incat experientele altora trebuie sa ramana numai un exemplu printre multele posibile. Corpul tau e altfel, bebelina ta e altfel si o sa vezi ca totul se va linisti! 
Lia
S27
Miruna Demetra
siminoc spune:
Lia, bebelina are timp sa se intoarca
, dar ca sa fii sigura, poti sa o "ajuti"
. Stiu cateva trucuri de la cursurile Lamaze (si pentru oricine altcineva este interesata):
- nu sta tolanita in fotoliu, ca pe sezlong la plaja, pentru ca actioneaza si gravitatia si chiar daca copilul sta cu capul in jos, va iesi cu fata nu cu ceafa, cum ar fi cel mai bine si pentru tine si pentru ea
- incearca sa stai cat mai mult posibil pe un scaun, dar cu spatarul in fata. pui o perna pe spatar, te sprijini cu coatele de spatarul "captusit cu perna" si stai cu spatele drept. ai grija ca talpile sau macar varfurile la picioare sa se sprijine pe podea. de asemenea, stai cu poponetu' mai spre marginea opusa spatarului astfel incat trunchiul sa faca un unghi mai mic de 90 grade cu scaunul
- pune-i casti cu muzica in partea de jos a burticii
Ma opresc aici cu trucurile, ca ti-am (v-am) facut capu' mare rau de tot! Sper ca nu m-am pierdut in explicatii, da' totusi am reusit sa ma fac inteleasa!
Eu obisnuiesc sa stau pe o minge speciala, care o am tot de la cursuri. Are diametrul de 65 cm, duce pana la 600 kg (ceea ce nu e rau, nu exista riscul sa o distrug la cate chile am pus
) si e foarte comoda. Am tot timpul tendinta de a sta cu spatele drept, nu ma doare popoul (ca acu', de exemplu, cu toate ca scaunu' de la serviciu e unul din cele mai comode, ergonomice din cate am gasit pe aici, si sunt destule modele; nu l-am incercat pe al sefei, inca
) si mai fac si exercitii cu ea.
Simona
+31 mamica de
Miruna
poze cu burtica si fara
cristina_ana spune:
In alta ordine de idei, m-am apucat de vizionat seriale!
AM vazut in dimineata asta primele doua episoade din Prison Break. Nu m-a incintat foarte tare deocamdata, dar e promitator. Acuma, cred ca nici nu aveam eu chef prea tare de seriale, ca sunt cu un morcov...!!!! Mai am si primele episoade din Grey's Anatomy, m-am uitat un pic si cred ca ala o sa-mi placa mult mai mult, e asa, mai pe gustul meu. Am inteles ca e si de dragoste, deci de-abia astept sa ma uit si la el.
Nikole, si eu am leucoree din aia, la greu!!!!
A remarcat si doctorul, dar nu mi-a dat nici un tratament. Eu mereu stau si analizez sa vad daca nu cumva e dopul. Desi am trecut printr-o nastere, habar nu am cum arata dopul acela, doar din descrierile fetelor!
Lia, stai linistita cu bebele, ca in majoritatea cazurilor se intoarce si poti naste normal. AL meu data trecuta s-a intors in saptamana 35, deja ma progamasem la cezariana, imi cumparasem si trusa de rahie-peridurala, citisem tot ce se poate pe net, dar pana la urma s-a intors.
Ioana, si eu "te invidiez" ca ai pus doar 5 kg. Eu am luat aproape 9 kg, si mi-e groaza ca iar ma cearta doctorul!
E primul lucru care ma intreaba cind intru in cabinet! Desi azi o sa avem lucruri mai importante si mai grave de discutat, din pacate!
Jadi, ia mai baga tu ceva glumite, please!!!! Ca tare bine faci la moral!!!!
Cristina,
27+ si bebe scump 
POZE
POZE BURTICA SI BEBE
liadorian spune:
Simona, multumim de informatii!
Minge n-am (desi am si eu o gramada de kile
), dar celelalte idei sunt usor de pus in practica.
Lia
S27
Miruna Demetra
siminoc spune:
Acu' nu stiu daca in situatia ta, care e mai delicata, se recomanda sa aplici metoda cu statul pe scaun. Poate ar fi bine sa vorbesti cu dr. intai despre toate astea.
Simona
+31 mamica de
Miruna
poze cu burtica si fara
cristina_ana spune:
Lia, eu am observat ca la mine e mai rau daca stau in pat. Mi se intareste burta mult mai des. Imi picioare imi prieste cel mai bine, dar sunt constienta ca tot patul e solutia!![]()
Cristina,
27+ si bebe scump 
POZE
POZE BURTICA SI BEBE
liadorian spune:
quote:
Originally posted by cristina_ana[/]
Jadi, ia mai baga tu ceva glumite, please!!!! Ca tare bine faci la moral!!!!
Cristina,27+ si bebe scump
POZE
POZE BURTICA SI BEBE
Cristina, eu m-am mutat cu lecturile la o alta sectiune de pe forum,
Poznasii sunt mereu in actiune. Ma prapadesc de ras si singura acasa, plus ca mi-am innebunit si barbatul cu citate din perlele unuia sau ale altuia dintre prunci. Cand ma gandesc ce ne asteapta...Lia
S27
Miruna Demetra
cristina_ana spune:
Si eu mai citesc pe acolo, si tot asa, rad de una singura de nu mai pot si ii mai citesc si sotului, ca e curios sa vada de ce rid eu asa cu pofta! Offff, doamne, ce scumpi sunt puiutii mici, de-abia astept si eu sa fie veselie la mine in casa, ca de tristete m-am saturat!
Cristina,
27+ si bebe scump 
POZE
POZE BURTICA SI BEBE
siminoc spune:
quote:
Originally posted by cristina_ana
Buna fetelor! Eu nu sunt bine deloc cu moralul! Contractiile nu vor deloc sa inceteze, desi iau un pumn de medicamente. Dimineata e mult mai bine, dar seara e dezastru, am burta tare aproape non-stop. In week-end am tot citit de nasterile premature si m-am ingrozit si mai tare. Dupa 32 saptamani e OK sa-l nasti, dar inainte nu. Eu de-abia am intrat in saptamana 28. DIseara ma duc la doctor sa vad ce imi zice, sper sa nu-mi spuna ca mi s-a deschis colul ca fac infarct pe loc.
Am citit de injectia cu surfactant care se face atunci cind exista pericolul de nastere prematura, pentru dezvoltarea plaminilor lui bebe. Vreau sa-i zic doctorului sa mi-o faca si mie, preventiv. Dar am citit ca ar fi foarte scumpa, peste 30 milioane, dar nu sunt sigura. Stie careva dintre voi ceva de asta? Oricum o sa dau banii astia, dar macar sa fiu pregatita cind oi afla cit costa, sa n-am vreun soc pe acolo.
Cristina,27+ si bebe scump
POZE
POZE BURTICA SI BEBE
Pai Cristina, cum sa fii bine cu moralu' daca citesti despre nasterile premature in tp ce ai contractii!
Iti tr ceva sa-ti ridice moralul sau sa-ti distraga atentia.
Pe mine ma relaxeaza foarte mult sa vizionez comedii romantice, mai au si faze amuzante, nu tr sa stau cu dictionaru' langa mine ca sa le inteleg, intriga e simpla si usor de urmarit.
Poti sa incerci si cu altfel de comedii, depinde ce-ti place. Eu savurez cam orice fel de comedie mai reusita. Sunt unele care sunt catalogate ca fiind comedii, da' eu nu inteleg de ce, ca nu reusesc sa schitez nici un zambet, si chiar ma plictisesc.
Simona
+31 mamica de
Mirunapoze cu burtica si fara