***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (58)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Mai fetelor, cred ca a fost ceva in atmosfera ca si eu m-am trezit cu dureri de burta si spate care m-au speriat. Am luat un no-spa si un scobutil si stau cuminte. De frica am inceput si eu sa pun cate ceva in bagaj. In majoritatea timpului am impresia ca mai e pana nasc, dar cand vad cu ce viteza vin bebeii la odiseea noastra...in ritmul asta o sa ajungem sa ne numim "mamici de mai" (ca in iunie o sa fm deja toate mamici).

Ella arati super..parca nici nu ai fost gravida. Cred ca toate ne dorim sa ne revenim asa repede.

Chiqui, cu spirtul te inteleg perfect: cand merg la cosmetica si ma dezinfecteaza, saraca cosmeticiana imi face vant cu mainile sa nu inhalez si eu ii zic sa lase ca imi place mirosul.
Cu diareea am citit si mi-a spus si dr (ca am experimentat-o si eu sapt trecuta) ca poate grabi nasterea daca ai si dureri de burta mari (crampele de le stomac se transmit si la uter ca doar e in vecinatate - dar poate tu nu ai durerile pe care le am eu in astfel de momente). Stii ca pt declansarea nasterii se folosea traditional ulei de ricin, care provoca diaree si apoi din asta contractii ale uterului.

Oricum cand vad ca se precipita nasterile, singurul lucru care ma consoleaza este faptul ca toate fetele au nascut repede si relativ usor si au bebeii asa fruuuumosi!!

, 36+

An@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Am reusit sa mananc si eu intr-un final, prima oara pe ziua de azi!

Elteka am vazut ca intrebai de bouncer cu vibratii. Eu am vazut asa ceva la Toys`R`Us si era , daca ma crezi, la un pret acceptabil. Era de la Fisher Price -parca- si avea pe 2 variante: unul cu sea story si unul cu wood story. Eu le-am vazut acum vreo luna jumate , poate chiar doua , dar nu cred ca s-au batut japonezii pe asa ceva, deci sigur se mai gasesc. Chiar o sa ma uit pe site-ul lor cu shopping on line si iti dau link.

Acum sa incep cu lista, dar nu inante de a te intreba: cate perechi de pijamale iti iei tu? Eu am facut o obsesie cu pijamalele astea, nu stiu de ce; sotul meu a inceput sa rada de mine cand ma vede pe la sertarul cu lejerie. Cica: "iar iti numeri pijamalele?!"

boon! Sa trecem la lucruri serioase:

1. Inainte de spitalizare

• -boshi techo
  • -asigurarea de sanatate
  • -ticketele medicale care ti-au mai ramas
  • -bani (imi spunea amica mea ca ea a trebuit sa plateasca in jur de 5000 yeni parca a doua zi, un pachet medical si incinerarea placentei)
  • -inkan (nu stiu daca tu ai asa ceva; e un fel de sigiliu al familiei pe care il folosesc la acte , in locul semnaturii)

2. La inceperea travaliului

• -cronometru/ceas (eu o sa folosesc telefonul cu succes pt asa ceva)
  • -prosopel
  • -balsam de buze
  • - pet bottle cu apa/ceai si eventual pai (daca nu prea te omori cu lichidele cica sunt Ok si bomboane de-alea racoritoare)
  • -pix+carnetel
  • -aparat foto/camera video

3. Pt spitalizare

• -prosoape baie/halat baie
  • -sutiene pt alaptare
  • -pijamale
  • -sanitari shorts
  • -centura/bustiera
  • -tampoane normale+tampoane sani
  • -sapun fata+ de corp
  • -servetele normale+umede
  • -papuci+sosete+ elastic/clame par
  • -hashi+ cana /ceasca proprie
  • -crema de fata/maini si daca ai chiar antiseptic (la spitalul de stat sticlele de 500g de antiseptic erau puse la intrarea in salon/rezerva. La clinica mea chiar nu m-am uitat dar sigur gasesti pe-acolo)

4. Pt iesirea din spital

• -haine ( daaaaaah!)
  • -bani pt achitarea serviciilor medicale
  • -hainute bebe (ele cica: underwear +rochita bebe)
  • -2-3 pampersi
  • -scaun de masina/baby seat
  • -servetele fundulet/suzetica
  • -paturica bebe

Ce se primeste din spital:

- tampoane ( in medie cica : 3-4 mari/10-15 medii/10-15 normale) O sa o mai intreb pe moasa care o sa tina maternity class pe 23, sa stiu exact)
- sanitary shorts -1 pereche cica
-servetele umede/pampersi pt bebe/tampoane pt sani
- burtiera/perna de alaptat/ pompa de sani/perna donuts se gasesc la spital si le poti folosi cat stai acolo

In mare cam asta e. Imi spunea prietena mea ca ea a primit un pachet cu mai multe chestii imediat dupa ce a nascut, de la clinica ( betisoare pt ureche, trusa de-aia pt buricel, servetele umede draci-laci) Oricum nu ma stresez cu nimic, caci chiar daca nu o sa-mi ofere spitalul sigur gasesc la orice farmacie pe o raza de 50m)

Eu SPER sa mai prind in formula acutuala de 2 in 1 maternity class de pe 23 mai. Si restul amanuntelor o sa o intreb pe moasa care tine cursul.

Tu ai ceva in plus/in minus? Spunem sa-mi completez si eu lista caci ma gandesc ca mi-o mai fi "scapat" cate ceva.

Raluca si Maria Bucuria

POZE BEBE
Film eco 4D

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

quote:
Originally posted by chiquitita

Elteka, eu ma gandesc ca de miercuri cand fac 36 saptamani, paote sa vina! Nu am nici un bagaj facut, si acu vreau sa plec la magazin sa mai iau 2-3 pantalonasi, ca ma obsedeaza ca am doar mici!!! Nici lista de spital nu o am. Abia pe 14 mai ma duc la control si mi-o da atunci. La noi trebuie sa ne cumparam perfuzii, tifon etc...(asta e lista de spital).La ultima eco mi-a scris ca placenta coboara catre col pe dreapta, o fi de rau, o fi de bine????
scurgeri cat cuprinde...dureri ca la ciclu, de fapt le-am avut toata sarcina si multa muuuuulta frica!

35+Luiza

Da-i incolo de pantaloni, Chiqui, nu te mai stresa. Initial nu trebuie decat pantaloni mici, mai bine stai sa vezi cum arata...Uite, eu cred ca toate hainele pe care le-am luat de la nou-nascuti sunt prea mici, iar pantalonii sunt prea mari (ca n-am gasit la NN, asa ca am luat marimile 60-70 ). Dar nu mai iau nimic cu surprize-surprized asta al meu...

Eu cred ca in seara asta imi fac bagajul, il astept insa pe sotulache sa-mi ridice moralul . Pune si tu strictul necesar...Eu ma gandesc ca daca nu pun nimic si m-o lua pe neasteptate, el habar n-are ce sa faca, asa ca nu m-as risca...

La japonezi nu e cu tifoane, dar e cu prosoape...Aici e o adevarata moda cu prosoapele astea. Fiecare persoana are in poseta/servieta un prosopel minuscul de maini (ca nu sunt decat uscatoare electrice in bai-ori alea dureaza pana te usuci, nu prea se face risipa de servetele). Si nu orice prosop, ideea e sa fie de firma, cu desene animate...o adevarata moda

Asa ca imi trebuie prosoape la greu si pentru toate cele. In doua exemplare (si pentru bebe...)

Nu stiu cum e cu placenta, mie nu-mi zic nimic niciodata. Habar n-am avut de placente, de IR-uri, de nimic toata sarcina asta. Doar masuratorile (dar alea oricum se vad pe poze)

Da' cred ca nu e buna cafeaua...

Si mie mi-e frica Cand ma mangai pe burta asta imensa, iar Dolofanel se impinge de-i simt toate cele...si ma gandesc ca sta " de doua"...nu vreau sa-mi inchipui cum va fi...

Ai rezistat eroic pana acum! O sa vezi ca o sa fie bine

Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Elteka, acuma vad ca nu am geanta suficient de mare pentru bagaj. Ma sperie rapiditatea cu care au nasut fetele si nu vrea sa fiu prinsa nepregatita. Vreau sa ma iau garmastan, bepanthen si ceaiul ala de chimen anason si fenicul.

Ana, eu nu am dureri neaparat la diaree, eu am dureri in special noaptea, ca la ciclu si cu piciorul stang tot, de mor....

Am vrut sa imi iau si eu sutien de alaptat de la jolidon. Era 400 000 lei si vanzatoarea era fff scarboasa. Era prea mic, nici nu l-am probat, deci nu am deranjat-o si atata m-a boscorodit ca nu l-am luat...

35+Luiza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Am revenit si eu la calculator! Nu de alta, dar am primit interdictie de la sot sa mai fac ceva...nu de alta dar el a intrat pe ruta in locul unui coleg ce a intrat in concediu si e prin judet! Si m-a sunat pe la 9 dupa sedinta sa am grija de fac, sa stau cuminte in pat sa nu ma apuce contractiile, ca el pana dupa amiaza nu poate veni acasa! Asa ca m-am conformat!
Didialex si celelalte fete, uite aici linkul acela sfaturi utile - alaptat
Andrada, poate acum n-o mai vrea Antonio sa vina pana nu iti trec tie juliturile
Va pupicesc, ma duc sa mananc si inapoi in pat!

diana 37+ IANIS STEFAN
asa creste bebe
poze
bebe mai are de stat in burtica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paflo spune:

Servus, burtici si mamici!
Ma enerveaza astia cu netul de mor! Iar nu am avut net in weekend!
Felicitari proaspetelor mamici! Sa se refaca repede si sa aiba mult laptic! Ce de-a bebelusi au venit deja...
Desi am pierdut vineri dopul, se pare ca printesei noastre ii place tare in burtica si nu se grabeste sa iasa (si deja am intrat in sapt 40!). Oricum, miercuri ne internam ptr provocare, asa ca mai avem doar 2 zile . Abia astept sa o vad, sa o strang in brate! Tati s-a tot rugat de ea sa iasa ieri (noi amandoi suntem nascuti duminica si tare ar fi vrut sa fie si bebelina, dar...), dar se pare ca micuta se lasa asteptata (vorba soacra-mei: 'un covor rosu, sampanie, ceva?!'). In rest, cateva dureri de tipul celor de la ciclu vineri (dupa ce am cam exegerat cu plimbatul la cumparaturi) si contractii nedureroase mai frecvente si mai lungi ieri.
Chiqui, nu o lasa in aer cu salariul acela bonus! Depune-ti cerere, anexeaza si legislatia aferenta! (ceva model de cerere cred ca e pus pe adresa noastra comuna, daca nu, iti trimit eu model de cerere si legislatia). E dreptul tau si e pacat sa renunti la el! In ceea ce priveste tulburarile de tanzit intestinal...si eu ma incadrez tot acolo, dar de vreo doua-trei luni (sincer e mai bine asa decat sa fii constipata, crede-ma!).
Ella, felicitari pentru flacau! E tare dragalas! Sunt impresionata de burtica ta! Ca un manechin!. Am vazut ca si tu iti monitorizezi TSH-ul. Nu e cam devreme sa-l repeti dupa sarcina? Mie, endocrinoloaga mi-a recomandat sa-l repet doar la 1,5-2 luni dupa nastere, cand se stabilizeaza lucrurile ( e drept ca eu am tiroidita cr. autoimuna Hashimoto, care in general merge bine in sarcina si se decompenseaza dupa...in fine, eu sunt pe trat cu hormoni tiroidieni de aproape 2 ani, dar deocamdata totul e in regula).
Florina, cand aud de ciocolata salivez instant!Nu degeaba am luat atatea kg . Ideea este sa nu exagerezi (eu am patit-o intr-o seara cand m-am scapat la o cioco intreaga si apoi a trebuit sa suport 'mutat de mobila' prin burtica pana tarziu de tot in noapte - niciodata nu a mai fost atat de agitata Sosolina). De atunci incerc sa mananc doar putina...
Florentina Roman si Simoan, la multi ani! Sa fiti sanatoase, sa aveti parte de bebei grasuni si mancaciosi si sa nasteti usor de tot!
Am mai pus cateva poze noi (din sapt 39 si una de ieri):
http://new.photos.yahoo.com/c_florina/album
Bafta fetelor care nasc azi!
Florina 40+ si bebelina Sofia

Florina R.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

paflo miercuri nasti??? Pai sa punem majoretele atunci

Mica 38+4 Maya Alexandra

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Andrada bine ca nu ai patit ceva rau! Fii mai atenta, de alta data!
Ella sa te faci bine cu sanii!
Alyna24 ma bucur ca David e cuminte si tu esti bine! Ceva probleme cu sanii?

Alina-Mirela 33+ cu DAVID
Poze burtica

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Paflo, super burticuta! Mult succes, sa ai o nastere super usoara si o frumusete de bebita! Referitor la salariul meu, cica nu e stipulat in contractul coelctiv de munca.
PS. Nu mi-am mai cauterizat alunita ca a zise dr ca de fapt nu e aluna e un fibrom-polip nu mai stiu cum...si ca nu o sa imi faca probleme.

35+Luiza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Pupici pentru burticute si mamicute

Am scris un mesaj mai devreme dar nu eram logata, nu`s de ce ca aveam bifata casuuta cu retine parola...si am perdut totul si m-am enervat.

Iata rezumatul celor scrise

1. Bine ai venit Teodora
2. Yannisu e cuminte, seara ne luptam cu partaielile (colicile noastre). In rest tot biberonar este, ziua adoarme cu bibele in gura si e o intreaga frichineala pana reuseste sa manance (il mai ragai, il las jos, se trezeste, iar mancam etc)
3. Ella - sunt invidioasa pe tine si burtica ta care nu mai este
Eu am ramas acum cu 6 kg iar de la iulia mai am inca 6 deci
4. Madi si Ella - aveti grija cum le dati completarea sau la[ptele muls. Yannisu s-a intarcat la 3 saptamani pt ca i-a fost mult mai usor cu bibele - pica para malaiata ... Cu Iulia nu am avut probleme, am mers pe san+completare din bibe pana la 5 luni dar am inceput cu bibele mult mai tarziu (pe la 1 luna) si ea era "cantitativ" mai mare (avea 3.8 kg fata de 3 kg ale lu frasu)
Cat sunt mici is tare puturosi si le convine de minune bibele.
5. Andrada - ce sa mai zic... si ai grija de tine.

Va pup si mai scriu ca acum mi s-a intors pitica de la plimbare

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

Poze

Mergi la inceput