Produse Bio/Ecologice/Organice in Romania
Raspunsuri - Pagina 2
light spune:
Multumesc pentru raspuns.Mda, nu are ce sa caute acest subiect aici, pentru ca e vorba de produse ecologice, nu de alimente ecologice, iar acum deja se discuta despre cosmetice. Unde sunt moderatorii sa mute subiectul din bucatrie?
herra spune:
quote:
Originally posted by Gabrielama
- carne de pui (toate cele, pulpe, ficat, pipote) Puiu' Light - se gaseste numai la Selgros;
chiar asa se numeste?
aceste alimente - bio - au o eticheta deosebita?
sau ma uit dupa pretul mai mare?
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
AnaGN spune:
Pe ele scrie Bio si sau Ecologice. De anul asta trebuie sa aiba pe ele un timbru verde pe care scrie acelasi lucru.
Si, da, sunt mai scumpe. Referitor la Pui, nu stiu daca e sau nu bio/ecologic.
Trebuie studiat, pe internet nu am gasit inca date.
noni930 spune:
quote:
Originally posted by AnaGN
Noni, Lush face si cosmetice care au in componenta lor chestii organice. Uite:
Ł6.75
Description: Brazened Honey is a detoxifying mask to use when you are thoroughly ashamed of what you’ve done to your skin! Let’s face it, if it’s come to this, then you are probably ashamed of what you’ve done to all of your body, it’s just that your face is the place which shows it most. Brazened Honey is made with seven Ayurvedic herbs to deep cleanse your skin and fresh chlorophyll to help repair the damage you’ve done. George’s Dorset honey soothes and calms troubled skin; we add a detoxifying infusion of sage, juniper and rosemary plus a squirt of organic lime juice. Parsley, ginger, coriander and cardamon help to boost your circulation and restore some life to your face.
http://www.lush.co.uk/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=117
Daca in alea din Ro pun sau nu si chestii bio/organice nu stiu.
Daca vrei cosmetice 100% incearca Neal's Yard Remedies, dar nu in Ro.
Ana, cosmetice organice gasesc aici fara probleme, dar nu ma intereseaza in mod deosebit. Numai ca tu ai inteles gresit conceptul. Faptul ca un produs are in compozitie un ingredient organic, nu-l face "certified organic". E valabil si pentru alimente. Atentie la exprimare, da?
AnaGN spune:
Noni, as prefera sa nu dai lectii, daca se poate. Cred ca din toate postarile pe care le-am pus in acest subiect am aratat ca stiu ce inseamna produs natural, produs care are in componenta ingrediente organice, si produse organice.
Si daca ar fi sa ma iau dupa definitia ta, sa stii ca nu exista produse cosmetice 100% organice, pentru ca mai toate trebuie sa aiba si anumite componenti care sa le faca produse cosmetice. Insa unele dintre ele sunt aproape neutre.
Nu inteleg de ce unii oameni chiar cred ca romania e o tara baniera....
Chiar si pe forumul asta... mare pacat
Gabrielama spune:
Herra,
puiul cu pricina chiar asa se numeste, Puiu' Light - are o eticheta albastra. In momentul in care l-au adus la Selgros au avut un banner mare in care dadeau detalii despre acest produs, cu ce sunt hraniti puii, ca traiesc liberi si alearga si ca nu sunt vaccinati. Pe ecticheta albastra scrie ca puii sunt hraniti cu retete naturale si vegetariene, daca imi aduc bine aminte.
Am sa verific acasa cine il produce/de la ce ferma provine si am sa va spun maine.
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
AnaGN spune:
Gabriela,
Multumim frumos. Te rog vezi daca au si o eticheta cu "agricultura ecologica".
herra spune:
multumim, Gabriela!
sper ca se gasesc astfel de produse in magazinele Selgros din toata tara!
sper sa ajung in curand si sa va spun.
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
cristicross spune:
eu am gasit la metro iaurt BIFINDUS de la Prodlacta ca face parte din gama Bio la 150 g.Dar de o luna si ceva nu mai gasesc.gasesc iaurt BIFINDUS de la Prodlacta la 200g dar nu mai scrie din gama Bio.
de la Camy lact mai sunt si Branza de burduf ecologica si svaitzer la selgros.
Daria unde se gasesc lactate Strunga?
Stie cineva daca se gaseste spanac congelat bio sau morcovi congelati bio?