situatie dificila. ajutor
buna ziua fetelor. va citesc mereu dar nu scriu foarte des. am nevoie si eu de ajutor. parintii sotului meu vor sa/i dea prin donatie un imobil asupra caruia sa fie prorietar cu toate drepturile. dar cu o conditie - in cazul in care firma pe care o ar da faliment dupa moartea lor, sotul meu sa-i plateasca fratelui sau jumate din valoarea imobilului. cum credeti ca ar trebui procedat? ei au intentia de al face proprietar dar nu vor sa/l defavorizeze pe celalalt in cazul in care firma nu ar mai fi. exista alt mijloc de al trece proprietar? poate unul din parinti sa/i vanda partea lui?
Raspunsuri
Criss75 spune:
quote:
Initial creeata de tlory
buna ziua fetelor. va citesc mereu dar nu scriu foarte des. am nevoie si eu de ajutor. parintii sotului meu vor sa/i dea prin donatie un imobil asupra caruia sa fie prorietar cu toate drepturile. dar cu o conditie - in cazul in care firma pe care o ar da faliment dupa moartea lor, sotul meu sa-i plateasca fratelui sau jumate din valoarea imobilului. cum credeti ca ar trebui procedat? ei au intentia de al face proprietar dar nu vor sa/l defavorizeze pe celalalt in cazul in care firma nu ar mai fi. exista alt mijloc de al trece proprietar? poate unul din parinti sa/i vanda partea lui?
Ca sa fii pe deplin informata, ar trebui sa ceri parerea unui notar, el sigur te va putea ajuta cu o informatie sigura.
Anuska spune:
Din cate stiu eu donatia poate fi atacata la moartea parintilor de catre celalalt frate!
Poze noi cu familionu'
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa De la botezul Teodorei Din parcul Tineretului
Povestea nasterii Anei 17.03.2000 si Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
georgi_ana25 spune:
Din cate stiu eu actul de vanzare-cumparare este foarte greu de atacat in instanta....si singura sansa sa-l atace este sa dovedeasca ca parintii nu au fost in deplinatatea facultatilor mintale ceea ce este foarte greu dupa decesul acestora...
NicoletaB spune:
contractul de vz-cump poate fi atacat, nu declarandu-i pe parinti nebuni, ci ca copil defavorizat, ca si testamentul, donatia
ctr de vz-cump nu poate fi atacat daca vanzarea imobilului se face catre nepot si nu catre unul dintre copii
kariguld spune:
Buna tlory
Donatia se poate ataca si nu cred ca ai vrea neplaceri, dupa....
Cel mai bine mergi la notariat, ca noi aici fiecare avem experienta noastra, dar un notar e cel mai in masura sa te lamureasca.
Sfatul meu e sa nu accepti nici act de vanzare-cumparare, daca mai exista un frate al sotului, ca dupace mor parintii, nu stii niciodata ce idei i se pot ridica fratelui si apoi... n-ai vrea procese si altele.
E bine sa existe o intelegere clara, sa fie ambii frati multumiti, parintii sa dea in mod egal amandoura.
Acuma exista multe chichite avocatesti de care se pot folosi cei care vor sa ia de la tine ceva.
Sper ca nu te-am intristat!
Kari
tlory spune:
multumesc mult fetelor. stiam ca ma pot baza pe raspunsurile voastre. asa am decis si noi, ca nu are nici un sens sa facem vreun act. nu intentionez nici sa/l dezavantajam pe celalalt frate.